Σάββατο 28 Δεκεμβρίου 2013

Η Ανθρώπινη Ζωή πάνω απ΄όλα

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ "ΗΛΙΟΥ-ΠΟΛΙΣ"

Οι μνημονιακές πολιτικές που ξεδιάντροπα εφαρμόζει η άθλια συγκυβέρνηση των  υποτακτικών της Τρόικα, έχει ήδη οδηγήσει σε κοινωνικό ολοκαύτωμα. Σχεδόν 350.000 οικογένειες έχουν μείνει  αυτόν τον χειμώνα χωρίς ρεύμα, και δυστυχώς οι πρώτοι θάνατοι, εξαιτίας αυτής της απάνθρωπης πολιτικής , είναι γεγονός.
      Έτσι τώρα έστω και καθυστερημένα, κάποιοι δήμοι (και ο δήμος μας μεταξύ αυτών) ζητούν να επανασυνδεθεί σ αυτές τις οικογένειες το ρεύμα, πλην όμως η ΔΕΗ φαίνεται να αποδέχεται κατ αρχήν την επανασύνδεση του ρεύματος, μόνο σε αυτούς που είναι καταγεγραμμένοι στις κοινωνικές υπηρεσίες των δήμων, οι οποίοι  είναι πολλοί λίγοι.

      Είναι απαράδεκτο -   μπροστά  στην Αξία της Ανθρώπινης ζωής -  να μπαίνουν  οι όποιες “προϋποθέσεις”,  είτε από τους Δημάρχους  ( για εγγραφή των πληγέντων στις  «κοινωνικές δομές» τους), είτε  από την Δ.Ε.Η. η οποία επικαλείται την δήθεν … ευαισθησία της , σε σχέση με τα  …. “προσωπικά δεδομένα”.
      Η κατεύθυνση μάλιστα που δίνει η κυβέρνηση, είναι η καταγραφή  από τους Δήμους να γίνει μέχρι τις γιορτές των Χριστουγέννων, πράγμα αντικειμενικά αδύνατον.
    Ακόμα  μια φορά παίζουν επικοινωνιακά παιχνίδια στην πλάτη των θυμάτων τους.
  Γνωρίζουν πολύ καλά σε ποιους έχουν κόψει το ρεύμα.    Πρέπει άμεσα να απαιτήσουμε, πρώτα απ’ όλα, την επανασύνδεση  του ρεύματος σε  ΟΛΑ   τα νοικοκυριά, γιατί το ρεύμα δεν είναι εμπόρευμα, είναι δημόσιο αγαθό και συνταγματικό δικαίωμα.
       Εκτός αν αποφασίσουν  ότι …  όποιος δεν πληρώνει ας πεθάνει.

  Το Γραφείο Τύπου

Πηγή : ΗΛΙΟΥ-Τύπος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου