Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2014

Άλιμος : νέα αποχώρηση από την παράταξη του κ. Ορφανού

Νέα αποχώρηση δημοτικού συμβούλου από την παράταξη του κ. Ορφανού. Πρόκειται για τον κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλο που υπέβαλε την παραίτησή του από τη θέση του αντιδημάρχου και ανεξαρτητοποιήθηκε.

Ακολουθεί ολόκληρο το κείμενο της παραίτησης του κ. Δημήτρη Γιαννακόπουλου :

Προς τον κ. Δήμαρχο Αλίμου και τον Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου

Πριν από σχεδόν δύο τετραετίες, δημιουργήσαμε έναν συνδυασμό για να φέρουμε μία νέα πνοή στο Δήμο μας, με πρόσωπα έμπειρα στην τοπική αυτοδιοίκηση, αλλά και με νέα πρόσωπα, που είχαν όρεξη για δημιουργική δράση.

Πράγματι, την πρώτη τετραετία, παρά τα τεράστια προβλήματα που παραλάβαμε από τις προηγούμενες διοικήσεις, καταφέραμε να σταματήσουμε τον οικονομικό και οργανωτικό κατήφορο του Δήμου μας, με αποτέλεσμα ο λαός του Αλίμου να μας εμπιστευτεί ξανά τη διοίκηση στις Δημοτικές Εκλογές του 2010.

Με τη νέα σύνθεση της Δημοτικής μας Ομάδας, ξεκίνησαν να δημιουργούνται προβλήματα, τα οποία σήμερα μας έχουν οδηγήσει σε αδιέξοδο.

Ειδικότερα:

 
1. Από ορισμένους συναδέλφους, ιδίως στον ευαίσθητο τομέα της Παιδείας, ασκούνται προσωπικές στρατηγικές, εν αγνοία του Δημάρχου και όλων των Δημοτικών Συμβούλων, με αποτέλεσμα να προκαλούνται σοβαρές δυσλειτουργίες και αναστάτωση στην κοινωνία.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα, η αυθαίρετη και εν κρυπτώ αλλαγή των χωροταξικών ορίων των σχολικών μονάδων, που προκάλεσε θύελλα διαμαρτυριών από τους πολίτες. Σας υπενθυμίζω ότι μέχρι σήμερα δεν έχουμε επανεξετάσει το ζήτημα, παρά τη ρητή δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου και του ίδιου του κ. Δημάρχου και παρά τις συνεχείς και επίμονες οχλήσεις μου προς τον κ. Δήμαρχο.

Εξακολουθεί να ηχεί στα αυτιά μου η φράση συναδέλφο "αιδώς Αργείοι!", με την οποία προσέβαλε τους γονείς που είχαν έρθει στο Δημοτικό Συμβούλιο για το συγκεκριμένο θέμα. Την ίδια ώρα, αυτοί που πρότειναν τα νέα χωροταξικά όρια, ήταν οι ίδιοι που πρώτοι συστηματικά τα καταπατούσαν, κάνοντας προσωπικές πολιτικές και ψηφοθηρία στην πλάτη των μαθητών.

Η απαράδεκτη αυτή συμπεριφορά συνεχίστηκε με επιστολή που έστειλε πρόσφατα ο ίδιος συνάδελφος στην κυρία Δήμαρχο Αγ. Δημητρίου και στην κυρία Διευθύντρια της δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης που εδρεύει στη Ν. Σμύρνη, χωρίς την έγκριση του Δημάρχο μας, ο οποίος αγνοούσε το θέμα μέχρι τη στιγμή που του το ανέφερα.

Παραλείπω να αναφέρω πολλά ακόμα παρόμοια προβλήματα, τονίζω όμως ότι όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα που σοβαρά ζητήματα στον τομέα της Παιδείας, παραμένουν ανεπίλυτα. Χαρακτηριστικά παραδείγματα, η μη ανέγερση του 8ου Δημοτικού Σχολείου και η μη χωροθέτηση του 10ου Δημοτικού Σχολείου.

2. Στον τομέα του Πολιτισμού και Αθλητισμού, τα τελευταία χρόνια δεν έχουμε να παρουσιάσουμε καθόλου έργο. Αντίθετα, οι γειτονικοί μας Δήμοι (π.χ. Ηλιούπολη, Παλ. Φάληρο), τον περασμένο Σεπτέμβριο, έκαναν πάνω από δεκαπέντε πολιτιστικές εκδηλώσεις ο καθένας με εθελοντική συμμετοχή των καλλιτεχνών ή με ελάχιστο κόστος.

Ταυτόχρονα, δεν έχουμε καμία ενημέρωση για τα διοικητικά ζητήματα του Θουκυδίδειου Οργανισμού και η πληροφόρησή μας πειρορίζεται στις καταγγελίες και δυσλειτουργίες που φτάνουν μέχρι το Δημοτικό Συμβούλιο.

Προ ολίγων μηνών, η Περιφέρεια Αττικής προχώρησε σε χρηματοδοτήσεις έργων, ανάμεσα στα οποία κλειστά γυμναστήρια, γήπεδα και αθλητικοί χώροι. Ο Δήμος μας δεν είναι ανάμεσα σε αυτούς που χρηματοδοτούνται για την καασκευή Κλειστού Γυμναστηρίου, ενός έργου που αποτελεί τεράστια κοινωνική ανάγκη για τη νεολαία του Αλίμου και που είχαμε υποσχεθεί στα προγράμματά μας. Για το θέμα του Κλειστού Γυμναστηρίου εδώ και πολύ καιρό έκανα επίμονες κρούσεις τόσο στην Τεχνική Υπηρεσία (για τη σύνταξη Μελέτης) όσο και στον κ. Δήμαρχο (για υποβολή πρότασης στην Περιφέρεια), χωρίς μέχρι σήμερα κανένα αποτέλεσμα.

3. Η Δημοτική μας Αρχή έχει ανεχθεί παραβατικές συμπεριφορές ορισμένων υπαλλήλων (ωράριο, τήρηση ιεραρχίας προς Προϊσταμένους και Αιρετούς κ. ά.), οι οποίες λειτουργούν διαλυτικά για την οργάνωση των Υπηρεσιών και προκαλούν το αίσθημα των συναδέλφων τους και των πολιτών.

Ειδικά στον τομέα της Καθαριότητας, παρά τις φιλότιμες προσπάθειες του αρμόδιου Αντιδημάρχου, η κατάσταση παραμένει ανοργάνωτη με ορατά αρνητικά αποτελέσματα στην καθημερινή εικόνα της πόλης μας. Μάλιστα, ορισμένες συμπεριφορές εργαζομένων προς τον κ. Αντιδήμαρχο ξεπερνάνε τα όρια και αποτελούν καθαρά πειθαρχικά παραπτώματα τα οποία δεν τιμωρούνται.

4. Σε σοβαρά θέματα που αφορούσαν τη δημοτική περιουσία και την τήρηση της νομιμότητας (π.χ. παράνομες διαφημιστικές πινακίδες, αυθαίρετες εργασίες στην Παραλία και αλλού), ενώ ενεργούσα σύμφωνα με το Νόμο και συχνά κατόπιν νόμιμων οδηγιών σας, η υποστήριξη που είχα στη συνέχεια ήταν ανεπαρκής. Ακόμα και όταν είχα δεχθεί απειλές, δεν σταμάτησα να εφαρμόζω το νόμο και να ενημερώνω τη Διοίκηση.

Όλα αυτά τα  θέματα, τα είχα κατά καιρούς θέσει υπ' όψιν του κ. Δημάρχου και των αρμοδίων συναδέλφων, χωρίς δυστυχώς να έχει υπάρξει αποτέλεσμα. Γι' αυτό και όπως όλοι γνωρίζετε, είχα φθάσει να διαφοροποιηθώ με την ψήφο μου στο Δημοτικό Συμβούλιο σε αρκετές ψηφοφορίες, χωρίς κι αυτό να ληφθεί υπ' όψιν για τις ουσιαστικές αλλαγές που, ειδικά σήμερα, η πόλη μας έχει μεγάλη ανάγκη.

Κατόπιν όλων των παραπάνω, έχω οδηγηθεί στην απόφαση να υποβάλω την παραίτησή μου  από τα αξιώματα του Αντιδημάρχου και τους μέλους της Οικονομικής Επιτροπής. Επίσης, σας ενημερώνω ότι αποχωρώ από το συνδυασμό "Άλιμος - Εδώ ζούμε" και ανεξαρτητοποιούμαι.

Όπως αντιλαμβάνεστε, η απόφαση αυτή συνοδεύεται από έντονη συναισθηματική φόρτιση και λύπη. Στο συνδυασμό αυτό γνώρισα εξαίρετους ανθρώπους, όπως το Δήμαρχο, τον Ανδρέα, το Βαγγέλη, το Γιάννη τον Πέτσα, τη Μιμή, τη Μαρία, τον Άρη, τον Αλεξη, το Δημήτρη το Δημάκη, την Αναστασία κ. ά., καθώς και αξιόλογους συναδέλφου από την αντιπολίτευση, τους οποίους σέβομαι και εκτιμώ.

Αποχωρώ με ήσυχη τη συνείδησή μου ότι όλα τα τελευταία χρόνια εργάστηκα φιλότιμα, συστηματικά και άμισθα για μια πιο ανθρώπινη πόλη. Επίζω οι αγώνες μας για έναν καλύτερο Άλιμο να μας φέρουν ξανά κοντά, κάτω από πιο ευνοϊκές και δημιουργικές συνθήκες.
Με εκτίμηση
Δημήτριος Φ. Γιαννακόπουλος 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου