Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Εκτός Ελληνικού το αμαξοστάσιο

Υπό… έξωση βρίσκεται και το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ, της κρατικής εταιρείας αρμόδιας για τα λεωφορεία και τα τρόλεϊ. Αιτία; Τα κυβερνητικά σχέδια για το ξεπούλημα του Ελληνικού! Στο παλιό αεροδρόμιο και σε έκταση 63 στρεμμάτων λειτουργεί από τις αρχές της δεκαετίας του 2000 η τεχνική βάση των οχημάτων που εξυπηρετούν περιοχές των Δήμων Αθηναίων, Αλίμου, Ελληνικού, Βούλας, Βάρης, Ηλιούπολης, Γλυφάδας, Πειραιώς, Μοσχάτου και Σαρωνίδας.

Υπολογίζεται ότι από το συγκεκριμένο αμαξοστάσιο ξεκινούν περίπου το 25% των δρομολογίων και όλα δείχνουν ότι αναζητείται νέα δημόσια έκταση για τις ανάγκες των συγκοινωνιών. Εκτιμάται ότι η νέα βάση θα «μετακομίσει» στην ευρύτερη περιοχή της Βάρης, στοιχείο που θα αυξήσει το κόστος καυσίμων και θα επιβαρύνει τους εργαζόμενους.

Το αρμόδιο υπουργείο Μεταφορών προκήρυξε μελέτη, με προϋπολογισμό 130.000 ευρώ, που προβλέπεται να ολοκληρωθεί μέσα σε εφτά μήνες από την υπογραφή της σύμβασης. Περιλαμβάνει καταγραφή της υπάρχουσας κατάστασης αλλά και αναζήτηση νέων περιοχών για τη δημιουργία αμαξοστασίων. Οι εργαζόμενοι, που μίλησαν στην «Εφ.Συν.», εκτιμούν ότι η κυβέρνηση πρέπει να επιμείνει για την παραμονή του αμαξοστασίου στον χώρο του παλιού αεροδρομίου. Βεβαίως διαφωνούν με τα σχέδια εκποίησης του Ελληνικού, ζητώντας να υλοποιηθούν οι μελέτες του Πολυτεχνείου που προβλέπει μητροπολιτικό πάρκο και κοινωφελείς χρήσεις.

Χ.ΤΖ. 

Πηγή : efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου