Δευτέρα 20 Ιανουαρίου 2014

Υπεύθυνη επιλογή

του Νίκου Σπυρόπουλου

Φίλες και φίλοι σήμερα στη χώρα μας επιβάλλεται πάνω στις λέξεις "προσφορά, συνέπεια και αλληλεγγύη" να επενδύσουν όλοι αυτοί που θέλουν να ασχοληθούν με τα κοινά. Η ανάληψη του δημαρχιακού θώκου δεν θα πρέπει σε καμία περίπτωση να αποτελεί αυτοσκοπό.

Ο τίτλος όποιου εκλεγεί ως δήμαρχος πολύ απλά πρέπει να είναι ένας και δεν είναι άλλος απο αυτόν του "υπηρέτη των επιδιώξεων και των προσδοκιών όλων μας". Οι εξαγγελίες μεγάλων προγραμμάτων και σχεδίων προϋποθέτουν μια οικονομική πραγματικότητα που με δεδομένη τη σημερινή μας κατάσταση φαντάζει αδύνατη.

Μάλιστα μας φέρνει στο μυαλό εποχές που στιγμάτισαν την οικονομία μας και το μόνο που επιδιώκουμε είναι να περάσουν ανεπιστρεπτί και να μην τις ξαναβιώσουμε ποτέ. Από καταξιωμένους και συνάμα υπεύθυνους υποψήφιους που θα έχουν ως ευαγγέλιο την έκφραση του Σωκράτη "Ένα ξέρω ότι τίποτα δεν ξέρω".

Σήμερα απαιτούνται χαμηλοί τόνοι απο όλους μας, επιβάλλεται να λειτουργήσουμε στη βάση ευρύτερων κοινωνικών συγκλίσεων απελευθερωμένοι απο κομματικές αγκυλώσεις του παρελθόντος.

Μάλιστα υπάρχουν περιπτώσεις όπου η ανάγκη της ανάληψης της Δημοτικής Αρχής απο κάποιους ξεπερνά την έννοια της λέξης "αυτοσκοπός" - θα έλεγα ότι το αρρωστημένο πάθος είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Μια πολιτικά πιο υπεύθυνη αντιμετώπιση του ζητήματος μπορεί να γίνει απο τον απλό ψηφοφόρο στις εκλογές όπου και θα βάλει όλους αυτούς τους επίδοξους ψευτοεραστές της πολιτικής στο χρονοντούλαπο της ιστορίας οριστικά και αμετάκλητα.

Οι σωστές επιλογές μας δυναμώνουν.
Η εγγύηση για όλα τα παραπάνω είμαστε εμείς.
Ας το πιστέψουμε και ας το κάνουμε πράξη!
Ανατροπή του κατεστημένου και των μνημονιακών εκφραστών του τώρα!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου