Πέμπτη 23 Ιανουαρίου 2014

Συνάντηση Πανά με το ΔΣ του Συλλόγου Κόρμπι για την οριοθέτηση του ρέματος

Ο δήμαρχος Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης κ. Σπύρος Πανάς συναντήθηκε με τον Πρόεδρο Γ. Δαμανάκη και τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Κόρμπι.

Στη συνάντηση, η οποία πραγματοποιήθηκε στη Βάρη, συμμετείχαν επίσης ο μελετητής Δ. Παναγιώτου, το γραφείο του οποίου έχει αναλάβει το έργο της Πράξης Εφαρμογής στην περιοχή, καθώς και στελέχη της Υπηρεσίας Δόμησης και της Νομικής Υπηρεσίας του Δήμου.

Ο κ. Πανάς ενημέρωσε τους παριστάμενους για τις ενέργειες που έκανε η δημοτική αρχή το προηγούμενο διάστημα, προκειμένου να πετύχει την ένταξη του έργου που αφορά την οριοθέτηση του ρέματος Κόρμπι σε χρηματοδοτούμενο πρόγραμμα (ΕΣΠΑ). Στόχος που τελικά επετεύχθη αφού το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής ψήφισε στις 16 Ιανουαρίου θετικά, προκειμένου να υποβληθεί προς χρηματοδότηση από το ΕΣΠΑ, το έργο «Διευθέτηση Ρέματος Κόρμπι από Λ. Βάρης – Κορωπίου μέχρι εκβολή» προϋπολογισμού 20.249.000 ευρώ.

Τόνισε πως αυτή η εξέλιξη είναι ιδιαίτερα θετική και αποτελεί το πρώτο ουσιαστικό βήμα στη συνολική προσπάθεια για να ενισχυθεί η αντιπλημμυρική προστασία της περιοχής αλλά και να πραγματοποιηθούν κι άλλες παρεμβάσεις.

Ο δήμαρχος διαβεβαίωσε τους παριστάμενους ότι αποτελεί προτεραιότητα η αξιοποίηση των κοινόχρηστων χώρων που θα προκύψουν από την οριοθέτηση-διαμόρφωση του ρέματος, η οποία θα γίνει με τρόπο που θα διασφαλίζει αφενός την ανάγκη προστασίας και ανάδειξης του φυσικού τοπίου. Αφετέρου, θα προσθέσει νέους χώρους πρασίνου και περιπάτου στους ήδη προβλεπόμενους από το σχέδιο της πόλης.

Στη συνάντηση τέθηκε και το ζήτημα της αναγκαιότητας αναθεώρησης του εγκεκριμένου ρυμοτομικού σχεδίου αφενός μεν λόγω της οριοθέτησης του ρέματος, αφετέρου λόγω της ασυμφωνίας σε αρκετά σημεία των ρυμοτομικών γραμμών του εγκεκριμένου σχεδίου με τις γραμμές βάσει των οποίων έχουν εκδοθεί μέχρι σήμερα δεκάδες οικοδομησιμότητες από το Πολεοδομικό Γραφείο Μαρκοπούλου.

Κοινή θέση όλων ήταν η άποψη πως η οποιαδήποτε αναθεώρηση του σχεδίου θα πρέπει να γίνει με γνώμονα την απόλυτη προστασία των ήδη προβλεπόμενων – υφιστάμενων κοινόχρηστων χώρων και με σεβασμό στους δημότες- κατοίκους οι οποίοι οικοδόμησαν με νόμιμες διαδικασίες και άδειες.

Πηγή : notioanatolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου