Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Καταδίκη για δύο νεοναζί - προφυλακίστηκε η Σκορδέλη

Ένοχοι κρίθηκαν οι Γιώργος Περρής και Νίκος Παπαβασιλείου για συμμετοχή στα τάγματα εφόδου της Χρυσής Αυγής και επιθέσεις στην περιοχή της πλατείας Αμερικής, όπως αναφέρει το «jailgoldendawn», παρατηρητήριο για τις δικαστικές υποθέσεις της νεοναζιστικής οργάνωσης. Το δικαστήριο επέβαλε στους δύο κατηγορούμενους ποινή φυλάκισης τριών ετών και πέντε μηνών στον καθένα για τέλεση
εγκληματικής πράξης «από μίσος προκαλούμενο λόγω της φυλής, του χρώματος, κλπ», με αποτέλεσμα η ποινή να μην αναστέλλεται.

Σύμφωνα με το κατηγορητήριο και τις μαρτυρίες, οι Περρής και Παπαβασιλείου συμμετείχαν σε τάγματα εφόδου με σκοπό την τρομοκράτηση και το υλικό κέρδος. Ειδικότερα κρίθηκαν ένοχοι για την επίθεση στα γραφεία της Τανζανικής κοινότητας και την τρομοκράτηση μεταναστών καταστηματαρχών.


Όπως αναφέρεται «έμπαιναν σαν νταήδες σε καταστήματα αλλοδαπών καταναλώνοντας ποτά χωρίς να πληρώνουν, γιατί “εδώ είναι η χώρα μας, δεν θα σας πληρώνουμε κιόλας”. Αξίωναν σεξ από τις σερβιτόρες των καταστημάτων. Πουλούσαν προστασία σε μαγαζιά και όποιος την αρνούνταν έπρεπε να υποστεί τις συνέπειες. Έβαλαν φωτιά στο Cointreau αν και γνώριζαν πως στο εσωτερικό του καταστήματος υπήρχε άφθονο εύφλεκτο υλικό, ξύλο και μια σόμπα γκαζιού».

Σημειώνεται επίσης πως «όλα αυτά δεν τα έκαναν μεμονωμένα, αλλά ως κομμάτι συγκροτημένων ταγμάτων εφόδου που περιπολούσαν την περιοχή με στρατιωτικό σχηματισμό»
.

Πηγή : odofragma-skas.blogspot.gr

Προφυλακίστηκε και η Θέμις Σκορδέλη με την κατηγορία της απόπειρας ανθρωποκτονίας τον Δεκέμβριο του 2011, εναντίον Αφγανού μετανάστη.
Πρόκειται για την γυναίκα η οποία είχε γίνει γνωστή από τα επεισόδια στον Άγιο Παντελεήμονα ως δήθεν «αγανακτισμένη» κάτοικος της περιοχής εναντίον των παράνομων οικονομικών μεταναστών.

Η Θέμις Σκορδέλη είναι κατηγορούμενη και για πλημμελήματα και επεισόδια στην περιοχή του Άγιου Παντελεήμονα σε δίκες που έχουν αναβληθεί κατ'

επανάληψη, ωστόσο οι ανακρίτριες την κάλεσαν να απολογηθεί ως μέλος της Χρυσής Αυγής.
Η Σκορδέλη απολογήθηκε στις ανακρίτριες από το πρωί και στην συνέχεια της ανακοινώθηκε η προφυλάκισή της. Σύμφωνα με πληροφορίες, στο άκουσμα της προφυλάκισής της η Σκορδέλη ξέσπασε σε κλάματα.

Η απόφαση πάρθηκε με τη σύμφωνη γνώμη ανακριτών και εισαγγελέα και εντάσσεται στη δικογραφία της υπόθεσης της Χρυσής Αυγής. Σε εκκρεμότητα βέβαια είναι και άλλες δίκες της «ξανθιάς» του Άγιου Παντελεήμονα».

Υπενθυμίζεται ότι πριν λίγο καιρό στο σπίτι της είχαν βρεθεί έντυπο υλικό, κροτίδες, χαρτιά με στοιχεία διαμονής μεταναστών, βιβλιάριο καταθέσεων με αρκετά χρήματα, αλλά και εμπορεύματα απομίμησης.

Πηγή : glyfadaweb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου