Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

Ανακοίνωση της Οργάνωσης Μελών Αλίμου του ΣΥΡΙΖΑ για τις αυτοδιοικητικές εκλογές

Οι αυτοδιοικητικές εκλογές αποτελούν για το ΣΥΡΙΖΑ κεντρική πολιτική μάχη. Έχοντας κηρύξει ανένδοτο αγώνα για να φύγει η κυβέρνηση Σαμαρά, τις εντάσσει στο πλαίσιο της πάλης της ελληνικής κοινωνίας ενάντια στη μνημονιακή πολιτική για μια εναλλακτική διέξοδο από την κρίση. Σε αυτή την πορεία θέλουμε η αυτοδιοίκηση να αποτελέσει πυλώνα αντίστασης και αλληλεγγύης, να αναδειχτεί σε δύναμη λαϊκής εξουσίας.

Τα τρία τελευταία χρόνια της μνημονιακής πολιτικής η αυτοδιοίκηση πλήττεται βάναυσα. Η πρωτόγνωρη χρηματοδοτική της ασφυξία συνδυάζεται με μια λαίλαπα ιδιωτικοποιήσεων και απολύσεων που την μετατρέπουν σε παράρτημα του ΤΑΙΠΕΔ, σε μια γραφειοκρατική οντότητα, απομακρύνοντας τη συμμετοχή των πολιτών. Τα κόμματα της συμπολίτευσης, φοβούμενα τη λαϊκή οργή, προσπαθούν να προσδώσουν τοπικό χαρακτήρα και παράλληλα με την αλλαγή της ημερομηνίας των εκλογών να μειώσουν τις απώλειες.


Ο αγώνας μας λοιπόν σήμερα, είναι πρώτα απ’ όλα αγώνας επιβίωσης της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ανατροπής της κυρίαρχης πολιτικής και των συσχετισμών. Προχωράμε στις αυτοδιοικητικές εκλογές με σχήματα που έχουν αντιμνημονιακά, αντικαλλικρατικά, δημοκρατικά, οικολογικά και αντιφασιστικά χαρακτηριστικά.


Σε αυτή τη βάση, στηρίζουμε τη Δημοτική Κίνηση “ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο ΚΑΛΑΜΑΚΙ” με υποψήφια Δήμαρχο την ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΛΙΑ, που με την μέχρι τώρα λειτουργία και δράση, καθώς και με το πρόγραμμά του, έχει αποδείξει ότι μπορεί να δώσει στο θεσμό το νόημα που του αφαίρεσαν, να υπερασπιστεί τους εργαζόμενους, τους δημόσιους χώρους και τα κοινωνικά αγαθά, να κάνει πράξη την αλληλεγγύη. 


Καλούμαστε να δώσουμε τη μάχη με αξιοπρέπεια και αριστερή ανιδιοτέλεια επιδιώκοντας πλατιές συνεργασίες που δεν αφορούν ούτε μνημονιακά κόμματα, ούτε φθαρμένες πολιτικές, ούτε αναξιόπιστα πρόσωπα.

Η αριστερά μπορεί και πρέπει να έχει και το ηθικό πλεονέκτημα.

Άλιμος 27/01/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου