Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

"Ανατροπή στη Γλυφάδα" : πρωτοστατούμε στους αγώνες της περιοχής

ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗΝ ΓΛΥΦΑΔΑ
ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΜΑΣ ΚΙΝΗΣΗΣ
ΠΡΩΤΟΣΤΑΤΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ

Η χθεσινή μέρα αποτέλεσε για τη δημοτική μας κίνηση, μια σημαντική ευκαιρία αγωνιστικής παρουσίας των μελών της σε κινηματικές δράσεις που αφορούν σημαντικά θέματα των συμπολιτών μας και της ευρύτερης περιοχής.

Ειδικότερα:
  • Ομάδα συνταξιούχων μοίρασαν έξω από τις τράπεζες της οδού Γούναρη, όπου συνωστίζονταν εκατοντάδες απόμαχοι της δουλειάς για να εισπράξουν την πενιχρή σύνταξή τους, ανακοίνωση στην οποία ανέλυαν τα σοβαρότατα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι συνταξιούχοι, τόσο με τις τεράστιες περικοπές στις συντάξεις τους, όσο και στην κατεδάφιση του συστήματος της πρωτοβάθμιας περίθαλψης με το κλείσιμο του ΕΟΠΥΥ. Τους καλούσαν ταυτόχρονα σε αγωνιστική συμπαράταξη για την ανατροπή της κατάστασης. Η ίδια ανακοίνωση μοιράσθηκε και στο ΚΑΠΗ του δήμου επί της Βορείου Ηπείρου.

  • Άλλη ομάδα συμμετείχε μαζί με συναγωνιστές από το Μητροπολιτικό Κοινωνικό Ιατρείο Ελληνικού και άλλα Κοινωνικά Ιατρεία-Φαρμακεία Αλληλεγγύης από την Αττική, σε αγωνιστική παρέμβαση στο ογκολογικό νοσοκομείο Μεταξά στον Πειραιά, προκειμένου να διεκδικήσουν μαζί με τους ασθενείς, τους εργαζόμενους και τους γιατρούς των νοσοκομείων την δωρεάν πρόσβαση στην περίθαλψη των ανασφάλιστων καρκινοπαθών.
     
  • Την ίδια ώρα πολυμελής ομάδα μελών μας με επικεφαλής τον υποψήφιο Δήμαρχο Γλυφάδας και δημοτικό σύμβουλο Τάσο Ταστάνη, συμμετείχε στην παράσταση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν στα κεντρικά γραφεία του ΟΑΕΔ στον Άλιμο οι εργαζόμενοι των Δήμων με την ΠΟΕ-ΟΤΑ. Συμμετείχαν κυρίως επισφαλώς εργαζόμενοι με προγράμματα του ΟΑΕΔ μέσω ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ που παραμένουν απλήρωτοι. Τέτοια προγράμματα εφαρμόζονται και στο δήμο Γλυφάδας. Είναι η μέθοδος με την οποία προσφέρονται σε ιδιώτες λειτουργίες των δήμων μέσω επιχειρήσεων που τις υλοποιούν με επισφαλώς εργαζόμενους σε άθλιες συνθήκες που μάλιστα πολλές φορές παραμένουν και απλήρωτοι για μήνες.
    Στη διάρκεια της συγκέντρωσης ανακοινώθηκε με τον τηλεβόα στους συγκεντρωμένους από τον Τάσο Ταστάνη το νέο της παμψηφεί αθώωσης από το Εφετείο του εργαζόμενου στο δήμο Ελληνικού Μίλτου Ευσταθιάδη από τις ανυπόστατες κατηγορίες για τη συμμετοχή του στον αγώνα για την ελεύθερη πρόσβαση στην παραλία του Ελληνικού. Οι συγκεντρωμένοι ξέσπασαν σε χειροκροτήματα.
Τα μέλη και τα στελέχη της δημοτικής κίνησης «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ - ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΖΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΓΑΣΙΑ» θα πρωτοστατούν και θα βρίσκονται καθημερινά στα μέτωπα του αγώνα για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων των συμπολιτών μας.
Για μας είναι αναγκαία η άμεση ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν καθώς και των δημοτικών αρχών που τις στηρίζουν. 
 
ΌΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΑΝΑΤΡΕΨΟΥΜΕ

ΓΛΥΦΑΔΑ 31 ΓΕΝΑΡΗ 2014

Φώτο από την συγκέντρωση των μελών της παράταξης μας στα γραφεία του ΟΑΕΔ στον Αλιμο.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου