Παρασκευή 31 Ιανουαρίου 2014

Κτηνωδίες από ΜΑΤ, ρατσιστικό παραλήρημα Δένδια

το αφισσάκι που "τρομοκρατεί"
Με τον γνωστό και συνηθισμένο προβοκατόρικο τρόπο παρουσίασε η εκπομπή του Ευαγγελάτου την άγρια επίθεση των δυνάμεων καταστολής σε βάρος των φοιτητών που διαμαρτυρήθηκαν χθες για το κυβερνητικό έγκλημα που στοίχισε την ζωή 12 μεταναστών στο Φαρμακονήσι. Στο βίντεο που παραθέτουμε ακούμε ότι η αναίτια βάρβαρη και φασιστική επίθεση των ένστολων πραιτοριανών του συστήματος να ονομάζεται "συμπλοκή μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ" ενώ μια απλή ακτιβίστικη ενέργεια να ονομάζεται "εισβολή" στο γραφείο του Βαρβιτσιώτη, που μάλιστα "τρομοκράτησε" τους υπαλλήλους του.

  
Εκτός όμως απ' αυτά παρακολουθούμε στο ίδιο βίντεο και το καινούργιο ρατσιστικό παραλήρημα του υπουργού προστασίας του συστήματος που έκανε λόγο για "κακής ποιότητας μετανάστες που δέχεται η χώρα μας"!!! (Κάτι παρόμοιο είχε πει και ο Κασιδιάρης πριν καιρό στην εκπομπή του Τράγκα!).

Πηγή : alfavita.gr

Ανακοίνωση για την άγρια επιχείρηση καταστολής εξέδωσε η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ :

  "Καταγγέλλουμε την απρόκλητη βίαιη επίθεση εναντίον φοιτητών της Αριστερής Ενότητας, της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ που πραγματοποιούσαν ειρηνική παράσταση διαμαρτυρίας έξω από το γραφείο του Υπουργού Ναυτιλίας για την τραγωδία στο Φαρμακονήσι. Ενώ οι φοιτητές βρίσκονταν έξω από το γραφείο του Υπουργού, δυνάμεις της ομάδας ΔΕΛΤΑ τους περικύκλωσαν και τους επιτέθηκαν προχωρώντας σε ξυλοδαρμούς φοιτητών. Στις διαμαρτυρίες περαστικών, δημοσιογράφων και φωτορεπόρτερ η ομάδα ΔΕΛΤΑ απάντησε με ακόμα πιο βίαιη επίθεση και προχώρησε σε 47 προσαγωγές.
Απέναντι στο δόγμα «νόμος και τάξη» της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά, εμείς απαντάμε ότι θα βρισκόμαστε στους δρόμους μέχρι να τους ρίξουμε".
 
Οι 47 προσαγωγές νεαρών αριστερών φοιτητών, προσθέτουν νέα σελίδα στην «Μαύρη Βίβλο» του αυταρχισμού. Εκτός απο τους φοιτητές, θύματα  της βίαιης καταστολής έπεσαν χθές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ Κώστας Μαρματάκης, και ο φωτορεπόρτερ του left.gr Άγγελος Καλοδούκας.

Δείτε εδώ κι άλλο βίντεο.
46 προσαγωγές νεαρών αριστερών φοιτητών, προσθέτουν νέα σελίδα στην «Μαύρη Βίβλο» του αυταρχισμού. Εκτός απο τους φοιτητές, θύματα  της βίαιης καταστολής έπεσαν χθές ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστος Καραγιαννίδης, ο εκπρόσωπος του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Μαρματάκης, και ο φωτορεπόρτερ του left.gr, Άγγελος Καλοδούκας.  - See more at: http://stokokkino.gr/article/5363/Sugkentrosi-allilegguis-sta-dikastiria-stis-1100#sthash.8qRv5bml.dpuf

Αμέσως μετά τις προσαγωγές ακολούθησε συγκέντρωση συμπαράστασης έξω από το κτίριο της ΓΑΔΑ στη Λ. ΑΛεξάνδρας. Οι 46 προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι, ενώ ο τραυματισμένος από τιις ομάδες ΔΕΛΤΑ φοιτητής Νώντας Φλώρος παραπέμφθηκε στον εισαγγελέα με την πάγια και γελοία κατηγορία της "εξύβρισης και αντίστασης κατά της αρχής".

Το απόγευμα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε κι άλλη ανακοίνωση :

αφίσα της ΑΡΕΝ με τις δύο φοιτήτριες που προσήχθησαν

"Η νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, απαιτεί την άμεση απελευθέρωση του Νώντα Φλώρου και τονίζει αναφορικά με την άγρια επίθεση της αστυνομίας:

Το γεγονός πως η διαμαρτυρία χτυπήθηκε με το πιο άγριο τρόπο από τις δυνάμεις της ΕΛΑΣ (ΔΕΛΤΑ και ΜΑΤ) δε μας ξαφνιάζει επ’ ουδενί, παρά μας δείχνει με το πιο ξεκάθαρο τρόπο το μέγεθος της αυταρχικότητας μιας ακροδεξιάς κυβέρνησης που βρίσκεται σε πανικό.

Είναι επίσης ξεκάθαρο πως τα σώματα της αστυνομίας έχουν σε μεγάλο βαθμό διαβρωθεί από το ναζιστικό μόρφωμα της Χρυσής Αυγής και οι άνδρες τους είναι πάντοτε πρόθυμοι να επιτεθούν σε κάθε κοινωνική ομάδα που εκφράζει την αλληλεγγύη της προς τους μετανάστες και κάθε κοινωνική ομάδα που βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβέρνησης.

Οι 46 προσαγωγές συντρόφων και συντροφισσών καθώς και ο ξυλοδαρμός και η σύλληψη του μέλους του Κεντρικού Συμβουλίου της Νεολαίας του ΣΥΡΙΖΑ σ. Ν. Φλώρου, με τις κατηγορίες της αντίστασης κατά της αρχής και εξύβρισης, δε θα μείνουν αναπάντητες.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ δε τρομοκρατείται. Αντιθέτως, τέτοιου είδους  επιθέσεις μας γεμίζουν οργή και αποφασιστικότητα για συνέχιση του αγώνα μέχρι να ανατραπεί αυτή η ακροδεξιά κυβέρνηση".

Μεταξύ των συγκεντρωμένων έντονες ήταν οι συζητήσεις για τις πολιτικές ευθύνες της κυβέρνησης, αλλά και μαχητικά τα συνθήματα που απαιτούσαν την κατάργηση των τραμπούκικων ομάδων ΔΕΛΤΑ και ΔΙΑΣ.

Θυμίζουμε ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ προβλέπει την κατάργηση αυτών των ειδικών δυνάμεων της αστυνομίας.


Τελικά η δίκη του Νώντα Φλώρου αναβλήθηκε για τις 13 Φεβρουαρίου, καθώς δεν προσήλθαν οι μάρτυρες αστυνομικοί της ομάδας ΔΕΛΤΑ.

Δείτε εδώ βίντεο και το φωτογραφικό υλικό από τη συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ, δείτε και τους "επικίνδυνους" φοιτητές που προσήχθησαν την στιγμή της απελευθέρωσή τους που συνοδεύονταν με πολλά χειροκροτήματα και συνθήματα από το πλήθος.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου