Κυριακή 26 Ιανουαρίου 2014

Χατζηκωνσταντέληδες και Χατζηκονδυλάκηδες


Μέρα που είναι σήμερα... Κυριακή και βροχερή, σκέφτηκα να ξεφύγουμε απ' αυτά που βασανίζουν τις ζωές μας.

Βρήκα λοιπόν και παρουσιάζω ένα ανθολόγιο από πηγές κρυστάλλινες και καθαρές σαν το γάργαρο νερό. Πηγές με έναν κοινό παρονομαστή :

ο καραμπινάτος και επιθετικός νεοφιλελευθερισμός (όπως το γνωρίζουμε από τον παρουσιαστή του kontra channel), η τηλεποδοσφαιροεφοπλιστική διαπλοκή και η αγωνία μην πουληθεί η συντηρητική παράταξη στη Συγγρού (που εκφράζουν τα parapolitika) και το μίγμα ακροδεξιάς-νεοφιλελευθερισμού, χρυσαβγίτικης συμπάθειας και εξυπηρέτησης μεγάλων (ενίοτε αγνώστων) συμφερόντων (που είναι μόνο μια σταχυολόγηση όσων υπηρετεί το γνωστό vimaonline).

Υπάρχει βέβαια και ο κοινός αριθμητής : άνθρωποι της τοπικής αυτοδιοίκησης, νέοι - και άρα άφθαρτοι - και κυρίως (αυτό πού το πας;) - ανεξάρτητοι. Όπως μας εξηγεί ο κ. Μπρεγιάννης (εξ Αμαρουσίου και μη με παρεξηγήσει αν το 2010 δεν είχε το χρίσμα του άλλοτε κραταιού ΠΑΣΟΚ) : "εμείς εδώ έχουμε κάνει κάποιες κουβέντες με τα παιδιά.... το πώς θα προωθούσαμε ένα κίνημα νέων αυτοδιοικητικών προσώπων".


Τα είπε όλα χωρίς να κρατάει τα προσχήματα - άλλωστε προέρχεται από τα βόρεια - εμείς εδώ στο νότο τα λέμε πιο εκλεπτισμένα και καμουφλαρισμένα... Τα "παιδιά" λοιπόν τα έχουν πει και βέβαια δεν γνωρίζουμε και με πόσους και ποιους άλλους έχουν κάνει αυτή την κουβέντα : πάνε στα μουλωχτά, ως ανεξάρτητοι, μήπως και ο αριθμητής μεγαλώσει, καθότι ο παρονομαστής είναι σχεδόν δεδομένος (πόσοι πια εντάσσουν εαυτούς στα καθεστωτικά ΜΜΕ, στα διαπλεκόμενα συμφέροντα, στους τραπεζίτες και στις δυνάμεις καταστολής;) και βγει ακέραιος για το σύστημα.

Όμως επειδή εδώ είναι νότος και γνωριζόμαστε καλύτερα, ας δούμε ποια είναι τα πραγματικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι στο contra channel εμφανιζόμενοι κκ. Χατζηκωνσταντέλης (εξ Αργυρουπόλεως) και Χατζηκονδυλάκης (εξ Αλίμου) : μα το γεγονός ότι ο μεν πρώτος είχε το χρίσμα του αειθαλούς Γ.Α.Παπανδρέου (σε βαθμό που διχάστηκε το τοπικό ΠΑΣΟΚ) το 2010, ο δε δεύτερος ότι ήταν αντιδήμαρχος του κ. Ορφανού (που έμεινε ορφανός) που το 2010 είχε το χρίσμα της τότε Ιπποκράτους.

Γρίφος! Γιατί και η συγκυβέρνηση πάει χάλια - τόσο που (ειδικά στο ΠΑΣΟΚ) θα ψάχνουν της μάνας τους την ψήφο, και η Αριστερά πάει κόντρα στους σχεδιασμούς αναπαλαίωσης του συστήματος, και με τους χρυσαβγίτες είναι ντροπή να κάνουν χωριό.


Για του γρίφους όμως κατάλληλος είναι ο αξιότιμος κ.Κονταρίνης του vimaonline : Ούτε ΠΑΣΟΚ, ούτε Σαμαράς, Σάκη είσαι όλα τα λεφτά... Όχι ο Ρουβάς βέβαια (αυτόν μπορεί να σκεφτούν να τον χρησιμοποιήσουν σε κάποια προεκλογική συναυλία, αλλά δεν θα δεχτεί γιατί είναι έξυπνος επιχειρηματίας), αλλά ο του Φαλήρου δήμαρχος.

Ιδού λοιπόν ο μέντορας...

"Ιδιαίτερα ικανοποιημένος και δικαιωμένος θα πρέπει να αισθάνεται ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης αφού έχει καταφέρει να αποτελεί θετικό παράδειγμα προς μίμηση, για τους νέους ανθρώπους που ασχολούνται με τα κοινά και μάλιστα της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Σχετικά πρόσφατα μάλιστα, δύο τέτοιοι άνθρωποι, υποψήφιοι Δήμαρχοι στις περιοχές τους, το δήλωσαν δημόσια σε τηλεοπτική εκπομπή. Για την ακρίβεια, τόσο ο Ανδρέας Κονδύλης (Άλιμος), όσο και ο Γιάννης Κωνσταντάτος (Ελληνικό - Αργυρούπολη), είπαν πως, ο Διονύσης Χατζηδάκης, αποτελεί πρώτυπο (σ.σ. το "ωμέγα" είναι του vimatos) γι' αυτούς και όχι μόνο"... έγραψε το vimaonline.gr.

Ιδού και οι τακτικές του μέντορα...

"Τη δυνατότερη στήριξη για τον προεκλογικό του αγώνα έλαβε σήμερα, σαν δώρο για την ονομαστική του εορτή ο Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός. Ο Δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος βραβεύθηκε από την Ευρωπαϊκή Ένωση (σ.σ. επειδή τους τρώει τα λεφτά άραγε;) ως ένας από τους καλύτερους δημάρχους, δήλωσε πως στηρίζει το Γιάννη Σγουρό"... ξαναέγραψε το vimaonline.gr.

"Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο Διονύσης Χατζηδάκης "πουλάει" την παράταξη αφού είχε ακολουθήσει και την Ντόρα Μπακογιάννη στη Δημοκρατική Συμμαχία"... έγραψαν με πόνο ψυχής για τη συντηρητική παράταξη τα νεοδημοκρατικά parapolitika.gr που προτίμησαν να μιλήσουν για πούλημα (πιο ποδοσαφαιρικός όρος) και όχι για κωλοτούμπα που πλέον είναι καθαρά πολιτικός όρος.

Κι επειδή οι κωλοτούμπες δεν βγαίνουν πάντα, το ευρηματικό vimaonline.gr
έχει και την εναλλακτική...

" Εκτός από καλός δήμαρχος και πρότυπο για τους νέους που θέλουν να ασχοληθούν με την Τοπική Αυτοδιοίκηση, ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης αποδείχθηκε και καλός χορευτής".


Ομολογουμένως πολύ ψηλά έχει σηκώσει τον πήχυ ο Φαληριώτης δήμαρχος... Κι επειδή αυτός, παρότι δεν είναι νέος και φέρελπις, τα καταφέρνει μια χαρά, θα έλεγα στα "νέα παιδιά" κκ. Χατζηκωνσταντέλη και Χατζηκονδυλάκη να προσπαθήσουν ένα πιο απλό μάμπο...


Βέβαια υπάρχει ένα ζητηματάκι που δεν ζουν ο Αυλωνίτης και ο Σταυρίδης... δε ζει ούτε η Βασιλειάδου ρε γαμώτο !

Πάντα όμως υπάρχει η ελπίδα ότι με τη συμμετοχή του τέως και άπαξ δημάρχου κ.Τσαρπαλή θα σωθεί η παράσταση...


Έστω και με άδειο το ταμείο... Για το δημαρχιακό θώκο ρε γαμώ το !




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου