Πέμπτη 30 Ιανουαρίου 2014

E ρε κόλλημα με το Νο “58″ και όχι μόνο

Πριν τρεις εβδομάδες αποθέωναν μια κίνηση από όλα κι όλα 58 άτομα, ως κεντροαριστερά ή ακόμη και δημοκρατική παράταξη οι αθεόφοβοι !!!

Την Κυριακή το "58" βγήκε σε δημοσκόπηση για μεγάλο Συνασπισμό Δεξιάς-Αριστεράς  με τον οποίο θα πορευθεί η χώρα σε μια  δεξιά νεοφιλελεύθερη Ευρώπη…

Πριν δυο μέρες κατέγραφαν δυο-τρεις εκατοντάδες γεροντάκια να απαλαμβάνουν με εφηβικό ενθουσιασμό τον φέρελπι να τα εκπροσωπήσει πρώην εκπρόσωπο τύπου της ΔΗΜΑΡ που συγκυβέρνησε με το Σαμαρά, το Στουρνάρα, το Βενιζέλο και το Γεωργιάδη.

Χθες  προσπάθησαν ακόμα και του Μανώλη Γλέζου να μοντάρουν την ομιλία του στη Βουλή.


Την προηγούμενη Κυριακή στη φιλόξενη εκπομπή του Αυτιά ο προαλειφόμενος για επικεφαλής της προεκλογικής εκστρατείας και γραμματέας της ΚΕ της ΝΔ, ο λαλίστατος κ. Κεφαλογιάννης αποχώρησε από τη συζήτηση με το Γ.Μηλιό χωρίς λόγο και αιτία - αν και η έλλειψη επιχειρημάτων ενίοτε αποτελεί και λόγο και αιτία.


Είναι προφανές ότι καταρρέουν... Και έχουν αντιληφθεί και οι ίδιοι τον πάταγο που προκαλεί αυτή η κατάρρευση.

Και ήρθε και σαν κερασάκι η "πληρωμένη" δήλωση του Μ.Γλέζου ότι - πέραν του πανικού τους - είναι είτε ηλίθιοι, είτε επικίνδυνοι όπως την κατέγραψε
το koutipandoras.gr:


ποιος δεν καταλαβαίνει την ειρωνεία είναι τουλάχιστον ηλίθιος", αναφέρει σε απάντησή του προς όσους έσπευσαν να μιλήσουν για διαφοροποίησή του από την κεντρική γραμμή του κόμματός του, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ και ιστορικό στέλεχος της αριστεράς, Μανώλης Γλέζος.

"Μετατρέπουν την ειρωνεία σε δήθεν πρόταση συνεργασίας ή είναι παντελώς ανίκανοι να καταλάβουν την ειρωνεία -συνεπώς επικίνδυνοι- ή είναι τόσο πανικόβλητοι που πατάνε πάνω στην ειρωνεία για να βρουν σανίδα σωτηρίας", επισημαίνει ο κ. Γλέζος.

Μιλώντας νωρίτερα στη Βουλή επί του νομοσχεδίου για την ιδιωτικοποίηση της ΑΔΜΗΕ ο κ. Γλέζος αναφερόμενος στα ευρήματα δημοσκόπησης περί συγκυβέρνησης ΝΔ – ΣΥΡΙΖΑ, είπε ότι "η ΝΔ αποδέχεται ότι έχει χάσει τη δύναμή της και γι’ αυτό ζητά συγκυβέρνηση, δηλαδή να συγκυβερνήσει το Ναδίρ με το Ζενίθ. Θα εγκαταλείψει η κυβέρνηση την πολιτική του δανεισμού; Θα σταματήσει να αρπάζει από το λαό και να σώζει τις τράπεζες; Αν το κάνει αυτό δεν πιστεύω συνάδελφοι του ΣΥΡΙΖΑ να έχουμε αντίρρηση".

Ξεκάθαρο τέλος στα φημολογούμενα σενάρια έδωσε και ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Βούτσης. Αναφερόμενος στα περί δημιουργίας ενός μεγάλου συνασπισμού, ο κ. Βούτσης έκανε λόγο για μία πρόσκληση στη συνενοχή, ενώ απευθυνόμενος προς την κυβέρνηση προειδοποίησε ότι την "Πομπηία" θα τη ζήσει και θα τη χρεωθεί μόνη της.

Πάντως αυτό που μου άρεσε περισσότερο ήταν η αποστροφή αν η ΝΔ "θα σταματήσει να αρπάζει από το λαό και να σώζει τις τράπεζες"...

Γιατί μου θύμισε το "αν η γιαγιά μου είχε ρουλεμάν, θα ήτανε πατίνι" του Τζ. Πανούση...

Συρραφή και με πρόσφατο σχόλιο του papaioannou-giannis.net.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου