Παρασκευή 10 Ιανουαρίου 2014

Χώρος Αλληλεγγύης και Δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ : ΛΑΣΠΗ ONLINE

Ο Χώρος Αλληλεγγύης και Δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ δημιουργήθηκε στην Αργυρούπολη πριν ένα περίπου χρόνο, από νέους κυρίως ανθρώπους, που νιώθουν την ανάγκη να αντιμετωπίσουν όλοι μαζί την επίθεση, που δεχόμαστε τα τελευταία χρόνια. Η ύπαρξή μας ήδη ενοχλεί αυτούς που ευθύνονται για την κρίση.
 
Με δυσκολία συγκρατήσαμε τα γέλια μας όταν διαβάσαμε σε συγκεκριμένων συμφερόντων έντυπα ότι σχεδόν όλες (!) οι συλλογικότητες τις περιοχής μας που αντιστέκονται και λειτουργούν αυτοοργανωμένα, αντιιεραρχικά και με οριζόντιες δομές χαρακτηρίζονται ως εν δυνάμει τρομοκρατικές οργανώσεις.

Οι εμπνευστές και συντάκτες τέτοιων «εμπεριστατωμένων» κειμένων προφανώς ονειρεύονται μία κοινωνία εργαζομένων των 300 ευρώ χωρίς κανένα εργασιακό δικαίωμα, μια κοινωνία αμήχανη και φιμωμένη σε κατάσταση ύπνωσης απ’ τις πολλαπλές δόσεις «ενημέρωσης» από τα καθεστωτικά ΜΜΕ. Μια κοινωνία στην οποία κάθε άνθρωπος με διαφορετικό χρώμα ή ιδεολογικό προσανατολισμό θα στοχοποιείται και θα διώκεται. Μια κοινωνία που οι μεγαλοεργολάβοι θα ζουν το αμερικάνικο όνειρο και οι υπόλοιποι θα είναι μισθωτοί σκλάβοι.

Τα μόνα «τρομοκρατικά» χτυπήματα, στα οποία ο χώρος αλληλεγγύης και δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ εμπλέκεται, είναι αυτά που αφορούν στην κοινωνική και πολιτική του δράση. Είναι η έμπρακτη αλληλεγγύη του απέναντι σε εργατικούς και κοινωνικούς αγώνες, απέναντι σε κάθε κοινωνικό αγωνιστή και διωκόμενο άνθρωπο.

Αναλαμβάνουμε την ευθύνη για:
  • Την εκδήλωση αλληλεγγύης στον εργαζόμενο του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης που τέθηκε σε αυτοδίκαιη αργία γιατί τόλμησε να διεκδικήσει ελεύθερη παραλία, στις 13/7/2013
  • Την εκδήλωση για την καταστολή και λογοκρισία της ενημέρωσης, στις 14/6/2013
  • Την εκδήλωση αφιερωμένη στην εκπαίδευση και το σχολείο που θα θέλαμε να έχουμε, στις 14/9/2013 και 28/9/2013 (διπλό «τρομοκρατικό» χτύπημα!!!)
  • Την εκδήλωση για τα υπερχρεωμένα νοικοκυριά και ενάντια στους πλειστηριασμούς, στις 13/10/2013
  • Το γλέντι οικονομικής ενίσχυσης των απολυμένων της τοπικής ACS, στις 8/12/2013
  • Τη στήριξη του αγώνα των απολυμένων των φροντιστηρίων «Ανέλιξη» και της ACS,όπως και κάθε αγωνιζόμενου κλάδου εργαζόμενων (εκπαιδευτικοί, διοικητικοί υπάλληλοι ΑΕΙ, ιατροί ΕΟΠΥΥ, υπάλληλοι καταστημάτων)
  • Για πολλές ιστορικές εκδηλώσεις, χαριστικά παζάρια, γεύματα αλληλεγγύης, αλληλέγγυα ενισχυτικά μαθήματα, παρουσιάσεις βιβλίων, το τουρνουά σκακιού, τη συλλογή τροφίμων για πρόσφυγες και μετανάστες κ.ά.
  • Την γενικότερη αντιρατσιστική και αντιφασιστική μας δράση.
Όλες αυτές οι δράσεις στις οποίες συμμετείχαν εκατοντάδες πολίτες, ήταν και συνεχίζουν να είναι ανοιχτές σε όλους.

Θα θέλαμε να ενημερώσουμε τους εν λόγω «δημοσιογράφους» ότι θα συνεχίσουμε να διαπράττουμε τέτοιου είδους «τρομοκρατικά» χτυπήματα, αλληλεγγύης, συμπαράστασης και ανθρωπιάς. Επειδή γνωρίζουμε ότι εν όψει των εκλογών τα ψεύδη και οι ύβρεις εναντίον των ανεξάρτητων συλλογικοτήτων θα ενταθούν, εμείς θα συνεχίσουμε να λειτουργούμε ανεξάρτητα, πολιτικά και οικονομικά, από τους θεσμούς του κράτους, της τοπικής αυτοδιοίκησης και την ΕΕ. Θα συνεχίσουμε να ενισχύουμε κάθε κίνηση αντίστασης στην κρατική καταστολή, την εργοδοτική αυθαιρεσία, τη φασιστική τρομοκρατία και το ξεπούλημα του δημόσιου πλούτου (όπως το πρώην αεροδρόμιο Ελληνικού) στα μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Αποφασίζουμε ελεύθερα με ανοιχτές σε όλους συνελεύσεις, κρινόμενοι καθημερινά από τις δράσεις μας και υπερασπιζόμενοι τις αξίες μας.

… Τελικά ποιοι είναι οι τρομοκράτες;



Χώρος Αλληλεγγύης και Δράσης ΥΠΟΣΤΕΓΟ

25ης Μαρτίου 38, Αργυρούπολη , ypostego.wordpress.com


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου