Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2014

Θλίψη κι αναπάντητα ερωτήματα για το θάνατο του 20χρονου στο Ελληνικό

Θλίψη και πολλά ερωτηματικά έχει αφήσει πίσω του ο τραγικός θάνατος του 20χρονου Νίκου Μπερδέ και ο σοβαρός τραυματισμός του 23χρονου που έπεσε πάνω του και τον χτύπησε.

Η τραγωδία εκτυλίχτηκε στην πίστα του πρώην αεροδρομίου του Ελληνικού το Σαββάτο 8 Φεβρουαρίου το μεσημέρι στη διάρκεια αγώνων dragster. Πρόκειται για αγώνες με μηχανές διάφορου κυβισμού στους οποίους οι αγωνιζόμενοι τρέχουν ανά δύο μια απόσταση 400 μέτρων σε ευθεία.

Ο Νίκος Μπερδές τελείωσε την κούρσα του και πριν απομακρυνθεί από την πίστα οι κριτές έδωσαν το ΟΚ να ξεκινήσουν άλλοι οδηγοί. Δεν είδαν, λένε αυτόπτες μάρτυρες, πως ο 19χρονος δεν είχε προλάβει να φύγει από την πίστα. Και ο 23χρονος αναβάτης που ξεκίνησε, έπεσε με ιλιγγιώδη ταχύτητα πάνω του. Ο πρώτος εξέπνευσε ακαριαία, ενώ ο δεύτερος νοσηλεύεται στο ΚΑΤ και εξακολουθεί να δίνει μάχη για να κρατηθεί στη ζωή.

 Στο σημείο υπήρχε μόνο ένα ασθενοφόρο και το δεύτερο που κλήθηκε να πάει στην πίστα άργησε να φτάσει σχεδόν 50 λεπτά.Αμέσως μετά το τραγικό περιστατικό, οι διοργανωτές έσπευσαν να "μαζέψουν" τα πάντα και να αποχωρήσουν.

Σήμερα, μια μέρα μετά το δυστύχημα, ο χώνος στο παλιό αεροδρόμιο του Ελληνικού παραμένει αποκλεισμένος. Το τμήμα τροχαίας Ελληνικού έχει ξεκινήσει προανάκριση και αναζητά τους υπεύθυνους των αγώνων, καθώς λέγεται ότι δεν είχαν άδεια για τη διεξαγωγή τους.

Ο δημοσιογράφος μηχανοκίνητου αθλητισμού Αντώνης Λεκκόπουλος μίλησε για το πώς έγινε το μοιραίο συμβάν, τι έπρεπε να έχει γίνει από πλευράς προφυλάξεων και διοργανωτών, αλλά και για το τί είναι οι αγώνες dragster στο βίντεο που ακολουθεί :


Όμως πέρα από τις ευθύνες των διοργανωτών σοβαρά ερωτηματικά υπάρχουν για τον φορέα που παραχώρησε το χώρο και αν έλεγξε την άδεια των διοργανωτών. Κι ακόμα αν η αρχή που έδωσε την άδεια άσκησε έλεγχο σχετικά με τη συμμόρφωση των διοργανωτών με τις προδιαγραφές της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου