Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

η ποινικοποίηση της ασθένειας του AIDS από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης

Η ταινία "Ερείπια : οι οροθετικές γυναίκες - το χρονικό μιας διαπόμπευσης" της Ζωής Μαυρουδή, θα προβληθεί από την Κινηματογραφική Λέσχη Ηλιούπολης την Κυριακή 16 Φεβρουαρίου στις 8.00μμ στην Κεντρική Αίθουσα του Οργανισμού Προώθησης Εξαγωγών (Ο.Π.Ε., Μαρίνου Αντύπα 86).
Θα ακολουθήσει συζήτηση με εισηγήτρια την Μαρινίκη Αλεβιζοπούλου (δημοσιογράφο του περιοδικού Unfollow, μέλος της παραγωγής της ταινίας).
 

Το συγκλονιστικό ντοκιμαντέρ για την υπόθεση ποινικοποίησης του HIV στην Ελλάδα με την εξιστόρηση της δίωξης των οροθετικών γυναικών, τη διαπόμπευση τους και δημοσιοποίηση των φωτογραφιών τους στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης.


"Θέλησα να κάνω αυτό το ντοκιμαντέρ γιατί πιστεύω ότι η υπόθεση των διαπομπευμένων οροθετικών γυναικών αντικατοπτρίζει όλα όσα έχουν πάει στραβά στη χώρα μας τα χρόνια της κρίσης: τον αυξανόμενο συλλογικό μας πανικό, την ανικανότητα των θεσμών, τη δουλικότητα των ΜΜΕ απέναντι στην υποτιθέμενη ιερότητα της εξουσίας, το φαρισαϊσμό των πολιτικών μας και την άνοδο του αστυνομικού κράτους. Κυρίως, η υπόθεση αυτή εξέθεσε ένα ουσιαστικό έλλειμμα συμπόνιας προς αυτούς που έχουν χτυπηθεί περισσότερο από την κρίση και τη λιτότητα, τους ανθρώπους που περιφέρονται σιωπηλά ανάμεσα στα ερείπια της κοινωνίας μας." Zωή Μαυρουδή

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ-ΗΧΟΣ: Γιάννης Χήνος
ΜΟΥΣΙΚΗ: Αντόνιο Ροσίρα
ΜΟΝΤΑΖ: Fruto 5
ΠΑΡΑΓΩΓΗ: Ζωή Μαυρουδή, Irate Greek, Omnia TV, περιοδικό Unfollow.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου