Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

περί βιογραφικών υποψηφίων δημάρχων

Ποτέ δεν ασχοληθήκαμε με τα βιογραφικά των υποψηφίων δημάρχων... Ειδικά με βιογραφικά που σχετίζονται με την προσωπική, οικογενειακή και επαγγελματική ζωή τους.

Επειδή ακριβώς πιστεύουμε ότι όλα αυτά δεν έχουν καμιά σχέση με την ικανότητά τους να διοικήσουν ένα δήμο, μια περιφέρεια, ένα κράτος.


Πολύ περισσότερο επειδή δεν έχουν σχέση με την πολιτική που θα ασκήσουν διοικώντας ένα δήμο, μια περιφέρεια, ένα κράτος.

 
Άλλωστε κι ο Σαμαράς (λένε ότι) πούλαγε πίτσες, αλλά τώρα είναι πρωθυπουργός τούτου του ρημαγμένου τόπου.


Κι ενώ στην Αμερική (λένε ότι) ήταν ένας εργατικός και ευσυνείδητος διανομέας, ως πρωθυπουργός της Ελλάδας παραμένει εργατικός, αναβαθμίστηκε σε μεσίτη, όμως δεν πουλάει, αλλά ξεπουλάει τη δημόσια περιουσία.

Για εμάς μόνο ένα βιογραφικό μετράει, αυτό των αγώνων και της συνέπειας του υποψήφιου.


Έλα όμως που στο Δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης ο κ. Κωνσταντάτος και οι συνεργάτες του έχουν φαγωθεί να αναδεικνύουν την επαγγελματική σταδιοδρομία του φερέλπιδος δημάρχου ως κριτηρίου για την ικανότητά του να διεκδικήσει το δημαρχιακό αξίωμα.


Έκαναν όμως ακόμα ένα λάθος.


Ασχολήθηκαν με το βιογραφικό άλλου υποψηφίου δημάρχου, του κ. Βαζαίου.


Κι επειδή στο λειτούργημα ενός γιατρού δεν μπορούν να αντιπαραθέσουν το επάγγελμα ενός επικοινωνιολόγου, ασχολήθηκαν με το πολιτικό βιογραφικό του κ. Βαζαίου.


Και όχι με τον τρόπο άσκησης των καθηκόντων του, αλλά με το ποιος τον τοποθέτησε πού.


Όμως πήραν πληρωμένη απάντηση από γειτονικό ιστολόγιο.
Διαβάστε κι απολαύστε :






Ο Γιάννης Κωνσταντάτος που θέλει να γίνει Δήμαρχος Ελληνικού - Αργυρούπολης, διατυμπανίζει ότι είναι ανεξάρτητος υποψήφιος και πως ΔΕΝ είναι ΠΑΣΟΚ. Ο Γιάννης Κωνσταντάτος επίσης τονίζει σε κάθε ευκαιρία πως εργάζεται στον ιδιωτικό τομέα χωρίς να αναφέρει στο βιογραφικό του την σταδιοδρομία του στο Δημόσιο.
Πόσο όμως ο Γιάννης Κωνσταντάτος στα αλήθεια έχει έμπρακτα γυρίσει την πλάτη στις κρατικοδίαιτες θέσεις του Δημοσίου όλα αυτά τα χρόνια; Και πόσο έχει αρνηθεί να αμειφθεί με δημόσιο χρήμα για τις υπηρεσίες του; Ας αφήσουμε τα ΦΕΚ να μιλήσουν:
• Με την 4009/437/7.2.2000 απόφαση του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών (..) διορίζεται από 1.1.2000 ο Ιωάννης Κωνσταντάτος του Κων/νου ως μετακλητός υπάλληλος με βαθμό Γ’ (..) στο Πολιτικό Γραφείο του Υπουργού Μεταφορών και Επικοινωνιών. Ο ΥΠΟΥΡΓΟΣ Α. ΜΑΝΤΕΛΗΣ (ΦΕΚ 32 τ. Γ’ 17.2.2000)
• Με την 12.1 απόφαση του Δημάρχου Αργυρούπολης (..) προσλαμβάνεται ο Κωνσταντάτος Ιωάννης του Κων/νου, Ειδικός Σύμβουλος του Δημάρχου σε θέματα οικονομικά και δημοσίων σχέσεων μέχρι τη λήξη της θητείας του Δημάρχου. Αρ. Απόφασης Περ. Αττικής 15204/15.3.2001. (ΦΕΚ 61 τ. ΝΠΔΔ, 23.3.2001)
• Με την υπ’ αριθμ. ΔΥ1α/Γ.Π. 139042/20.10.2009 απόφαση της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (..) διορίζεται, ο Κωνσταντάτος Ιωάννης του Κων/νου, Επικοινωνιολόγος με Α.Δ.Τ. Ρ 581076, σε θέση Ειδικού Συμβούλου, στο Πολιτικό Γραφείο της Υπουργού Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης Μαρίας−Ελίζας Ξενογιαννακοπούλου. (ΦΕΚ 467 τ. Γ’ 27.10.2009)
Επίσης η μεγάλη ιδιωτική εταιρεία που αναφέρει στο βιογραφικό του ότι εργάζεται ως σήμερα ο πρώην ειδικός σύμβουλος των υπουργών του ΠΑΣΟΚ και του επίσης χρισμένου από το ΠΑΣΟΚ Δημάρχου Σαραφίδη, είναι η θυγατρική του ΟΤΕ «Hellas Sat». Κρατική και αυτή τότε που στη συνέχεια ιδιωτικοποιήθηκε.
Γνώμη μας είναι πως δεν υπάρχει τίποτα το μεμπτό για ένα νέο, φιλόδοξο παλικάρι να εργάζεται στα γραφεία υπουργών και Δημάρχων και να αμείβεται απολύτως νόμιμα με δημόσιο χρήμα. Υπουργείο Μεταφορών, Δήμος Αργυρούπολης, ΟΤΕ, Υπουργείο Υγείας, ξανά Δήμος Αργυρούπολης για την αποζημίωση του Αντιδημάρχου επί 2 χρόνια, το δημόσιο ταμείο έχει δει πολλές φορές το όνομα του Γιάννη Κωνσταντάτου στα παραστατικά πληρωμών του.
ΠΑΝΤΑ νόμιμα, το τονίζουμε. Και πάντα με την προτίμηση και την εμπιστοσύνη στελεχών του ΠΑΣΟΚ σε κεντρικό πολιτικό ή αυτοδιοικητικό επίπεδο. Το ΠΑΣΟΚ άλλωστε του Γιώργου Παπανδρέου τον επέλεξε και τον έχρισε στις περασμένες μόλις δημοτικές εκλογές και αυτό το ΠΑΣΟΚ ευχαριστούσε και ο ίδιος ο κ. Κωνσταντάτος και δημόσια.
Η εύλογη απορία είναι πώς αφού όλα είναι αδιαμφισβήτητα και κρυστάλλινα νόμιμα, γιατί ο Γιάννης Κωνσταντάτος επιμένει πάντα να αποσιωπά στα πρόσφατα βιογραφικά του και την τόσο σημαντική δημόσια καριέρα του και την τόσο εμφατική κομματική εμπιστοσύνη που του δείχνει όλα αυτά το χρόνια το ΠΑΣΟΚ.
Επικοινωνιολόγος είναι, ίσως κάτι παραπάνω να ξέρει…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου