Τρίτη 18 Φεβρουαρίου 2014

Τάσος Ταστάνης : προκλητικές οι σπατάλες του κ. Παπανικολάου


Με αφορμή την προκλητικά σπάταλη (σε περίοδο μεγάλης οικονομικής κρίσης και φτωχοποίησης της κοινωνίας μας) προεκλογική εκστρατεία του υποψήφιου δημάρχου και ευρωβουλευτή της Ν.Δ. κ. Παπανικολάου, καθώς και την σκανδαλώδη μέχρι σήμερα προβολή του από τα διαπλεκόμενα μεγάλα κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια, ο Τάσος Ταστάνης υποψήφιος δήμαρχος Γλυφάδας έκανε την παρακάτω δήλωση:

Ο κ. Παπανικολάου, ένα γνήσιο παιδί του κομματικού σωλήνα (ΔΑΠ, ΟΝΝΕΔ και «διορισμένος» ευρωβουλευτής) αφού με παλαιοκομματικές διαδικασίες έχει ορισθεί από τη Ν.Δ. ως υποψήφιος δήμαρχος για την πόλη μας, προχωράει σε μια άνευ προηγουμένου πολυέξοδη προεκλογική εκστρατεία με hi-tec προβολές και πανάκριβες συγκεντρώσεις που αποτελούν πρόκληση για τους σκληρά πληττόμενους συμπολίτες μας.

Την ίδια στιγμή, οι πολίτες της Γλυφάδας βλέπουν τον κ. Παπανικολάου να τυγχάνει σκανδαλώδους προβολής από κεντρικά τηλεοπτικά κανάλια και παρακολουθούν να αναπτύσσεται για άλλη μια φορά το φαινόμενο της ακριβοπληρωμένης αγοράς αναγνωρισιμότας και γκρίζας διαφημιστικής προβολής εκκολαπτόμενων δήθεν νέων πολιτικών προσώπων παλαιάς και αποτυχημένης κοπής. Πρόσφατη η εμφάνισή του κ. Παπανικολάου (μεταξύ άλλων άσχετων με τη Γλυφάδα καλεσμένων) σε πρωινή εκπομπή του Σαββάτου στο κανάλι ΣΚΑΙ ιδιοκτησίας του Γιάννη Αλαφούζου.

Θέλουμε να θυμίσουμε ότι ο κ. Παπανικολάου - έστω και αν οι επικοινωνιολόγοι του υποδεικνύουν να το «παίζει» ανεξάρτητος-, εκπροσωπεί κομματικά  τη ΝΔ, πολιτικά τη συγκυβέρνηση της μνημονιακής ισοπέδωσης, και αυτοδιοικητικά την ένδεια δράσης και προτάσεων. Δυο μήνες τώρα δεν έχει εκφράσει ούτε μια πρόταση για τα προβλήματα της πόλης μας. Δεν έχει πει ούτε μια λέξη αντίθεσης στις μνημονιακές πολιτικές που έχουν επιφέρει τραγικά αποτελέσματα στη συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών της χώρας και της Γλυφάδας. Με τον κ. Κόκκορη, αποτελούν τις δυο όψεις του ίδιου νομίσματος. Άλλωστε ο κ. Κόκκορης, σε αγαστή συνεργασία με τον προκάτοχο του κ. Παπανικολάου και σημερινό Υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη αποτέλεσαν για τη Γλυφάδα το μακρύ χέρι των μνημονιακών πολιτικών που επέβαλαν Κυβέρνηση και τρόικα.
 
Οι εκπρόσωποι της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, συνέταιροι στην κεντρική πολιτική σκηνή, που εμφανίζονται ως δήθεν ξεχωριστές παρατάξεις στις εκλογές για την αυτοδιοίκηση,  πρέπει να καταλάβουν ότι  μαζί με τις πολιτικές τους, έχουν χρεοκοπήσει και οι επικοινωνιακές πρακτικές τους. Ακόμη ας γνωρίζουν ότι πλέον οι έλληνες πολίτες τους γνωρίζουν καλά. Είναι αυτοί που με την υποταγή στα μνημόνιο και τους δανειστές και την εφαρμογή των πολιτικών της συγκυβέρνησης των  κομμάτων τους,  χρεοκόπησαν την Ελλάδα.

Βύθισαν τη χώρα στην πιο βαθιά παγκοσμίως ύφεση, ισοπεδώνοντας τα ελληνικά νοικοκυριά, τις  μικρές και μεγάλες επιχειρήσεις, τους εργαζόμενους και ελεύθερους επιχειρηματίες, οδηγώντας τη νεολαία στο περιθώριο και στην ανεργία και την πλειοψηφία των ελλήνων στην εξαθλίωση και το κοινωνικό και οικονομικό περιθώριο.
 
Είναι αυτοί που απουσιάζουν από τους κοινωνικούς, πολιτικούς, αυτοδιοικητικούς αγώνες και τις αγωνίες των πολιτών.  Είναι αυτοί που πιστεύουν (και το επιδιώκουν για μια ακόμη φορά) πως μπορούν να εξαπατήσουν πολιτικά και να παραπλανήσουν επικοινωνιακά τους πολίτες. Καταφεύγουν στα πάνελ των κυρίαρχων μέσων ενημέρωσης των εργολάβων και εφοπλιστών της διαπλοκής με την ισχνή και καταρρέουσα πλειοψηφία της συγκυβέρνησης.
 
Επειδή τρέμουν το διάλογο και δεν έχουν να πουν κουβέντα για τα μεγάλα προβλήματα του δήμου και των δημοτών της Γλυφάδας, έχουν ήδη αρχίσει (κάτι που θα συνεχίσουν σε όλο το διάστημα μέχρι τις αυτοδιοικητικές κάλπες του Μαϊου) με περισσή πολιτική αυθάδεια να πλαισιώνουν τα τηλεοπτικά πάνελ σε συζητήσεις περί ανέμων  και υδάτων, δίνοντας την κίβδηλη μάχη της αναγνωρισιμότητας και της ψηφοθηρίας.

Τζάμπα σπαταλάνε χρόνο και χρήμα στην αυλή της τηλεοπτικής διαπλοκής. Οι πολίτες χλευάζουν. Τώρα γυρίζουν κανάλι και στις εκλογές του Μαϊου θα τους γυρίσουν την πλάτη.

Οι πολίτες συμπαρατάσσονται  μαζικά και δυναμικά και πυκνώνουν κάθε ώρα και κάθε ημέρα το μεγάλο ρεύμα νίκης και ανατροπής που φέρνει και στη Γλυφάδα η παράταξη μας «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ».

Εμείς στην ακριβοπληρωμένη τηλεοπτική εικονική πραγματικότητα των εκλεκτών της μνημονιακής συγκυβέρνησης και της τηλεοπτικής διαπλοκής, απαντάμε με τα οράματά μας, με τους αγώνες μας και τις προτάσεις μας που είναι βγαλμένες μέσα από τη δράση μας δίπλα και μαζί με τους συμπολίτες μας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων της πόλης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου