Δευτέρα 17 Φεβρουαρίου 2014

ΣΥΡΙΖΑ : Τρεις κάλπες, μία επιλογή : Να νικήσουμε


Με το σύνθημα "τρεις κάλπες, μία επιλογή : να νικήσουμε" ξεκίνησε απόψε ο ΣΥΡΙΖΑ την προεκλογική εκστρατεία για τις τριπλές εκλογές του Μαϊου.

Ο Αλέξης Τσίπρας μεταξύ των άλλων τόνισε και τα εξής :



"Όταν ένα μεγάλο μέρος του λαού μας αλλά και διανοούμενοι σε όλη την Ευρώπη, εργαζόμενοι σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες, αριστεροί, ριζοσπάστες και επαναστάτες με ιστορία και αγώνες, παιδιά του Γκράμσι, του Τολιάτι, του Ινγκράο και του Μπερλινγκουέρ, ακουμπούν στους δικούς μας ώμους ελπίδες, τότε έχουμε υποχρέωση όχι μόνο να μη λυγίσουμε. Όχι μόνο να σταθούμε όρθιοι στις αξίες, στις ιδέες και στις δεσμεύσεις μας. Όχι μόνο να αγωνιστούμε με αυταπάρνηση για να γίνουν πράξη όσα οραματιζόμαστε. Όχι μόνο ούτε καν να διανοηθούμε ότι μπορούμε να μπούμε στους λαβυρίνθους της συναλλαγής όπου παραμονεύει ο Μινώταυρος.

Αλλά να νικήσουμε. Ναι, να νικήσουμε. Να ανατρέψουμε το ισχυρό κατεστημένο στην Ελλάδα, να δημιουργήσουμε νέα δεδομένα στην Ευρώπη. Να αποδείξουμε ότι η αριστερά του ριζοσπαστισμού και το νέου κοινωνικού συμβολαίου είναι και παρούσα, και συνεπής και νικηφόρα.

Ένα μόνο σας λέω. Έχουμε πολύ και δύσκολο δρόμο μπροστά μας. Αλλά μόνο μια επιλογή. Να νικήσουμε. Και θα νικήσουμε Γιατί ήρθε ο καιρός να πάρουν τα όνειρα εκδίκηση."

"Ας κρίνουν οι κομμουνιστές, οι αριστεροί, οι αγωνιστές. Και την ώρα της κάλπης ας μετρήσουν με ψυχή βαθιά τι διακυβεύεται και τι θα πρέπει να πράξουν για την εργατική τάξη, την πατρίδα και τις ιδέες τους. Εμείς πάντως το δηλώνουμε από τώρα: Σε όποια γωνιά της Ελλάδας, αν στο δεύτερο γύρο δεν βρεθούν οι δυνάμεις που στήριξε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά ο υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε υποψήφιο κυβερνητικό, εμείς θα στηρίξουμε τον υποψήφιο του ΚΚΕ. Αν δε, ιδιαίτερα, βρεθεί υποψήφιος του ΚΚΕ ενάντια σε φασίστα θα δώσουμε μάχη με όλες μας τις δυνάμεις για να υψώσουμε ασπίδα προστασίας της δημοκρατίας. Χωρίς δισταγμό, χωρίς δεύτερη κουβέντα, χωρίς αστερίσκους."
Ακολουθούν τα βίντεο με τις ομιλίες της εκδήλωσης και πλούσιο φωτορεπορτάζ :

1. Ο Κώστας Πουλάκης, υπεύθυνος του τμήματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης του ΣΥΡΙΖΑ εδώ.

2. Η Ρένα Δούρου, βουλευτής Β' Αθήνας, υποψήφια περιφερειάρχης Αττικής εδώ.

3. Ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης, υποψήφιος δήμαρχος Αθήνας εδώ.

4. Ο Μάρκο Ρεβέλι, ιταλός φιλόσοφος, από τους εμπνευστές της "λίστας Τσίπρα" που στηρίζει την υποψηφιότητα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ για τη διεκδίκηση της θέσης του προέδρου της κομισιόν εδώ.

5. Ο Θοδωρής Δρίτσας, βουλευτής Α' Πειραιά, υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά εδώ.

6. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας εδώ.


 

 


 


 


 


 

 

 


 


 


 


 


 





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου