Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

«Γαλάζιος» διχασμός για τη στήριξη της υποψηφιότητας Β. Οικονόμου στην Περιφέρεια

Διχασμένοι εμφανίζονται οι νεοδημοκράτες στο ενδεχόμενο το κόμμα τους να στηρίξει την υποψηφιότητα του κοινοβουλευτικού εκπροσώπου της Δημοκρατικής Αριστεράς για τη θέση του περιφερειάρχη Αττικής.

Ο ίδιος ο κ. Οικονόμου σε συνέντευξη που παραχώρησε σε κυριακάτικη εφημερίδα έκανε σαφές ότι θα δι9εκδικήσει την ψήφο των πολιτών της Αττικής για τη συγκεκριμένη θέση ενώ δεν αρνήθηκε
για επαφές που έχει κάνει και με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας.

«Έχω κάνει επαφές με στελέχη και πρόσωπα καταξιωμένα στην κοινωνία που οι κομματικές τους προτιμήσεις και τοποθετήσεις κυμαίνονται σε όλο το συνταγματικό τόξο. Δεν επιδιώκουμε το χρίσμα κανενός κόμματος, με ενδιαφέρει όμως η στήριξη της προσπάθειάς μας από όσους βλέπουν με θετικό τρόπο την κίνησή μας», ανέφερε μεταξύ άλλων ο κ. Οικονόμου στη συγκεκριμένη συνέντευξη.

Παράλληλα πάντως οι «γαλάζιοι» εμπνευστές της στήριξης της υποψηφιότητας Οικονόμου δέχονται εσωκομματικά πυρά και αυτό παρά το γεγονός ότι ο βουλευτής χαίρει εκτίμησης στις τοπικές κοινωνίες της Αττικής.

Πληροφορίες του notioanatolika.gr αναφέρουν ότι ο κ. Oικονόμου είχε επαφές με υψηλόβαθμα στελέχη της Συγγρού τα οποία συνηγορούν στη στήριξή του.

Μάλιστα σε επικοινωνία του notioanatolika.gr με τον κοινοβουλευτικό εκπρόσωπο της ΔΗΜ.ΑΡ. αυτός υπενθύμισε ότι συνεργασίες – και μάλιστα επιτυχημένες όπως είπε – με προσωπικότητες άλλων παρατάξεων είχαν ευοδωθεί στο παρελθόν.
Και αναφέρθηκε στους Θεόδωρο Κατριβάνο και Αντώνη Τρίτση οι οποίοι είχαν στηριχτεί από τη νέα Δημοκρατία και μάλιστα σε εντελώς διαφορετικές εποχές.

Βέβαια όλα δείχνουν ότι ο κ. Οικονόμου δεν θα λάβει χρίσμα από τη ΝΔ απλά θα υπάρξει στήριξη στο πρόσωπό του εάν τελικώς υπερισχύσουν όσοι επιθυμούν τη συνεργασία μαζί του ενώ ο ίδιος επιμένει ότι έχει συνομιλήσει και με αρκετά στελέχη της κυβερνητικής παράταξης για τη στελέχωση του ψηφοδελτίου του.

Το τι θα αποφασίσει η Συγγρού βέβαια είναι ένα θέμα που κανείς δεν γνωρίζει αυτή τη στιγμή με δεδομένο μάλιστα ότι η υποψηφιότητα της Ρένας Δούρου του ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη αποκτήσει μια δυναμική ενώ υπάρχει και το... αγκάθι που ακούει στο όνομα Γιάννης Σγουρός.

Και όλα αυτά ενώ στην ηγεσία της Νέας Δημοκρατίας έχουν να λύσουν και άλλους γρίφους όπως για παράδειγμα αυτόν του υποψήφιου δημάρχου Αθηναίων αλλά και των κατά τόπους «γαλάζιων» αντιπαραθέσεων εξαιτίας των πολλών υποψηφιοτήτων από τον χώρο.

Πηγή

1 σχόλιο: