Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

η δέσμευση Γεωργιάδη - δικαίωση του κ. Κωνσταντάτου

Όλοι οι πιστοί του Γεωργιάδη
γράφει ο Δημήτρης Βάσσιος

Όταν ένας υπουργός, φανατικός υμνητής του μνημονίου, κλείνει σε ολόκληρη τη χώρα τα πολυϊατρεία του ΕΟΠΥΥ, ακούγεται λίγο παράδοξο να ασχολούμαστε εμείς με το (πρώην) ΙΚΑ της Αργυρούπολης. Βέβαια τη Δευτέρα το πρωί στο ΙΚΑ της πόλης μας θα είμαστε, για να το προστατεύσουμε από την έξωση που το υποχρεώνει η ακροδεξιά συγκυβέρνηση.

Το τονίζουμε όμως γιατί, όταν ασχολούμαστε με ένα θέμα τοπικού χαρακτήρα, έχουμε υποχρέωση να μελετάμε και την ευρύτερη διάστασή του - δηλαδή πόσο επηρεάζεται από τις γενικότερες πολιτικές. Ο άλλος δρόμος - η εστίαση αποκλειστικά στο τοπικό - είναι ο δρόμος που ακολουθεί ο κ. Κωνσταντάτος προκειμένου να αποδείξει τον μεγάλο του καημό, ότι... για όλα φταίει ο δήμαρχος.


Τώρα λοιπόν που κλείνουν όλα τα πολυϊατρεία σ' ολόκληρη τη χώρα, ας δούμε πώς υποδεχόταν το Φθινόπωρο του 2013 τη "δέσμευση" του "φερέγγυου" υπουργού η Ενωμένη Πόλη του κ. Κωνσταντάτου μέσα από τον ιστότοπό της (τα έντονα και τα κεφαλαία είναι δικά τους) :


"Εξήγησε μάλιστα (σ.σ. ο υπουργός) προς όλους τις όποιες αλλαγές που προτίθεται να κάνει, οι οποίες όμως, όπως δήλωσε,  σε καμία περίπτωση δεν θα θίξουν την πρωτοβάθμια υγεία σε όλους ανεξαιρέτως τους δήμους της χώρας.
Η ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΑΥΤΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΩΣ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΜΑΣ ΑΜΕΣΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ, ΔΙΚΑΙΩΝΕΙ ΤΗΝ «ΕΝΩΜΕΝΗ ΠΟΛΗ» ΚΑΙ ΤΟΝ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ ΜΑΣ"
Δείτε αν θέλετε απευθείας εδώ καθώς και το σχετικό βίντεο :



Σαν να μη φτάνει που τη "δέσμευση" ενός υπουργού, που έχει πάρει διαζύγιο με την αλήθεια και δεν χαίρει καμιάς εκτίμησης στον ιατρικό (και όχι μόνο) κόσμο, τη θεωρούσαν τότε δικαίωση της Ενωμένης Πόλης... Σαν να μη φτάνει η πολιτική ανεπάρκεια να θεωρούν φερέγγυα τη δέσμευση του συγκεκριμένου υπουργού...

Αλλά αμέσως πιο κάτω τα βάζουν με οποιονδήποτε άλλον (κομματικά, συνδικαλιστικά ή άλλα συμφέροντα - πλην υπουργού βεβαίως) για την περίπτωση που θα έμενε η πόλη μας χωρίς ιατρεία. Ό,τι δηλαδή θα έλεγε ο αξιότιμος υπουργός αν εξέδιδε μια ολοκληρωμένη ανακοίνωση. Θαυμάστε :

"Οποιαδήποτε άλλη ενέργεια από οποιονδήποτε με σκοπό να παραπληροφορήσει, ή να δημιουργήσει ένταση μαζί με κύκλους που θέλουν να φύγουν τα ιατρεία από την Αργυρούπολη για να εξυπηρετήσουν, είτε κομματικά, είτε συνδικαλιστικά, είτε άλλου είδους συμφέροντα θα μας βρουν σύσσωμους σκληρά απέναντι του".
Η τυφλή  εμπάθεια του κ. Κωνσταντάτου και της παράταξής του για τον δήμαρχο είναι τέτοια που δείτε τι γράφει σε άλλο άρθρο. Θα πανηγυρίσει ο δήμαρχος της πόλης μας αν κλείσει ο ΕΟΠΥΥ, μόνο και μόνο επειδή θα καταρρεύσει το "κατόρθωμα" του κ. Κωνσταντάτου να λάβει τη διαβεβαίωση του Γεωργιάδη. (Άραγε όσα βλέπει στον ύπνο του ο ίδιος για τον πολιτικό του αντίπαλο, θαρρεί ότι ανάλογα σκέφτεται κι ο Κορτζίδης); Δείτε "αρρώστεια" :
"Πανηγυρίζει (σ.σ. ο δήμαρχος) για το αν θα κλείσουν τα πολυΙατρεία του ΕΟΠΥΥ και έτσι θα εκτεθεί, δήθεν, ο επικεφαλής της αξιωματικής αντιπολίτευσης που διαμαρτυρόμενος για αυτό το ενδεχόμενο, κατόρθωσε και έλαβε δημόσια σχετική διαβεβαίωση για το αντίθετο από τον αρμόδιο υπουργό".
Μετά απ' αυτά πώς να σχολιάσει κανείς και πόση σημασία έχει το ήθος του πολιτικού ανδρός, όταν στο ίδιο άρθρο το δείχνει με τον δικό του τρόπο !!!
"Όλα αυτά πριν ο δήμαρχος «ξυπνήσει» από τον λήθαργό του."
Μετά την απο"δέσμευση" Γεωργιάδη οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι η πολιτική ανεπάρκεια και η εμπάθεια είναι στοιχεία που δεν πρόκειται να αφήσουν τον κ. Κωνσταντάτο να ξυπνήσει από το δικό του λήθαργο (χωρίς εισαγωγικά)...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου