Πέμπτη 6 Φεβρουαρίου 2014

Η άλωση της Βούλας και της Βουλιαγμένης από τα Mall και τις… χωματερές!

Μια σαφής προσπάθεια να αλλάξει η μορφή περιοχών όπως η Βούλα και η Βουλιαγμένη – οι οποίες θεωρούνται αμιγούς κατοικίας – βρίσκεται σε εξέλιξη από το υπουργείο Περιβάλλοντος!

Σύμφωνα με σχέδιο νόμου που τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση τα προηγούμενα 24ωρα προβλέπονται αλλαγές στις χρήσεις γης σε εντός σχεδίου περιοχές από τις οποίες έχουν εξοβελιστεί οι εμπορικές χρήσεις, αλλά και ακόμη και δραστηριότητες για την κάλυψη
βασικών αναγκών, όπως η εκπαίδευση.

Το νομοσχέδιο χωρίζει τις χρήσεις σε 20 κατηγορίες και τις συνδέει με τους Κωδικούς Αριθμούς Δραστηριοτήτων που εφαρμόζει η Εφορία.

Έτσι σε περιοχές αμιγούς κατοικίας, προβλέπεται η κατασκευή εμπορικών καταστημάτων, ξενοδοχειακών καταλυμάτων έως 50 κλινών, ιατρικών κέντρων πρωτοβάθμιας φροντίδας και εργαστηρίων.

Επιπλέον, ακίνητα που βρίσκονται σε οικοδομικά τετράγωνα, τα οποία βρίσκονται πάνω σε λεωφόρους ή άλλους δρόμους που οδηγούν σε μεγάλες αρτηρίες παύουν να θεωρούνται περιοχές αμιγούς κατοικίας και επομένως ανοίγει ο δρόμος για κατασκευή εμπορικών κέντρων τύπου Mall!

Κάτι ακόμη που θεωρείται σημαντική υποβάθμιση περιοχών όπως η Βούλα και η Βουλιαγμένη είναι η πρόβλεψη για την εγκατάσταση αστικών υποδομών, όπως μεταφόρτωσης απορριμμάτων, κέντρων διαλογής σκουπιδιών ακόμη και επικίνδυνων αποβλήτων, χωματερών, μονάδων καύσης απορριμμάτων, σταθμών αφαλάτωσης νερού κ.ά.

Όπως αναφέρουν όσοι γνωρίζουν με την ασάφεια που υπάρχει στη σχετική αναφορά, δεν προκύπτουν περιορισμοί για την χωροθέτηση αυτών των δραστηριοτήτων και επομένως μπορεί να χωρέσουν παντού!

Πηγή : notioanatolika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου