Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

Με την Ελένη Μπελιά και τον Δημήτρη Κλαυδιανό στο λόφο Πανί (VIDEO)

To notia.gr βρέθηκε με την υποψήφια δήμαρχο Αλίμου με το συνδυασμό "Άνω Κάτω στο Καλαμάκι" Ελένη Μπελιά -εκπαιδευτικό (δασκάλα στο 6ο Δημοτικό Σχολείο) και τον δημοτικό σύμβουλο Δημήτρη Κλαυδιανό, στο λόφο Πανί και συζήτησε μαζί τους για τους ελεύθερους χώρους στον Άλιμο και το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού.


"O Δήμος πρέπει να αγωνίζεται για το δημόσιο συμφέρον - για την ποιότητα ζωής των κατοίκων".

Ελένη Μπελιά δασκάλα - υποψήφια δήμαρχος Αλίμου με τον συνδυασμό "Άνω Κάτω στο Καλαμάκι": "Ερχόμαστε στο λόφο Πανί με τα παιδιά. Προσπαθούμε να τα φέρουμε σε επαφή με αυτόν τον όμορφο χώρο και τους δίνουμε την ευκαιρία α γνωρίσουν τη μεγάλη ιστορία που έχει ο Άλιμος.Ο χώρος έχει χαρακτηριστεί αρχαιολογικός χώρος κοινόχρηστου αστικού πρασίνου αλλά χρειάζονται πολλά χρήματα για να αγοραστεί και να αποζημιωθούν οι ιδιοκτήτες των οικοπέδων".

Δημήτρης Κλαυδιανός - δημοτικός σύμβουλος Αλίμου με τον συνδυασμό "Άνω Κάτω στο Καλαμάκι": "Εδώ υπάρχει ένα συγκεκριμένο κομμάτι το οποίο αν χτιστεί θα κόψει το λόφο στα δύο και θα χαθεί όλη αυτή η αίσθηση του ενιαίου χώρου πρασίνου.Δυστυχώς η τωρινή διοίκηση του δήμου αδιαφόρησε αλλά ευτυχώς οι κάτοικοι το πάλεψαν από μόνοι τους".


Ελένη Μπελιά: "Οι ελεύθεροι χώροι λείπουν από τον Άλιμο ειδικά από το Κάτω Καλαμάκι, δεν έχουμε ούτε πλατεία.Ένας χώρος κοινωνικός που βρίσκεσαι με ανθρώπους συζητάς διασκεδάζεις, ξεκουράζεσαι. Για την ποιότητα ζωής των κατοίκων πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε.  Ο δήμος για το δημόσιο συμφέρον αγωνίζεται.

Τα παιδιά όταν έρχονται εδώ μένουν ενθουσιασμένα γιατί έχουν μία πανοραμική θέα.Ο δήμος πρέπει να εντάξει όλα αυτά τα σημαντικά κομμάτια του σε ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα. Δεν υπάρχει αυτό το πράγμα σήμερα δεν γίνεται μία προσπάθεια να γνωρίσουν οι κάτοικοι ποιος είναι ο τόπος τους και να τον αγαπήσουν κιόλας.Ότι γίνεται από την μεριά των εκπαιδευτικών αυτή τη στιγμή".


Δημήτρης Κλαυδιανός:
"Το Πανί έχει πάρει το όνομα από τον αρχαίο θεό τον Πάνα"

Ελένη Μπελιά: "Η βλάστηση που υπάρχει εδώ είναι η τυπική αττική βλάστηση. Θάμνοι το θυμάρι πολλά αγριολούλουδα.Είναι μία πολύ μεγάλη ευκαιρία ένας τόπος αγνός να παραμείνει ως τόπος αναψυχής και ως τόπος εκπαίδευσης.

Δημήτρης Κλαυδιανός: "Προς το παρόν έχουν δεσμευτεί από το πράσινο ταμείο 2.5 εκατομμύρια ευρώ για την αγορά των οικοπέδων αλλά δεν φτάνουν, χρειάζονται άλλα 2.5...
Αν ο δήμος είχε περισσότερο ενδιαφέρον και θα έψαχνε όλους τους τρόπους για να μη χάσει τέτοιες εκτάσεις σε συνδυασμό με την κινητοποίηση των κατοίκων θα μπορούσαν να παράξουν φοβερά αποτελέσματα".



"Βρισκόμαστε στην προετοιμασία ενός διημέρου για το πρώην αεροδρόμιο"
 
Δημήτρης Κλαυδιανός: "βλέπουμε κόσμο που έχει ανέβει για βόλτα στην κορυφή του λόφου. Ο κόσμος του Αλίμου έρχεται εδώ στο Πανί γιατί του αρέσει.Όλες τις ημέρες και όλες τις ώρες. Βλέπουμε το αεροδρόμιο, μελλοντικό μητροπολιτικό πάρκο ή μελλοντικό καζίνο..."


"Η περίπτωση του πρώην αεροδρομίου δεν αφορά μόνο την περιοχή μας αλλά όλη την Αθήνα"
 
Ελένη Μπελιά: "Θέλουμε οπωσδήποτε να ενημερωθεί περισσότερο ο κόσμος και να κινητοποιηθεί γιατί η περίπτωση του πρώην αεροδρομίου δεν αφορά μόνο την περιοχή μας αλλά όλη την Αθήνα.

Αυτή τη στιγμή συλλέγονται υπογραφές για να μην εκδιωχθούν οι σύλλογοι μέσα πό τις εγκαταστάσεις του πρώην αεροδρομίου και θα γίνει μία προσπάθεια να εμπλακούν περισσότερο οι εκπαιδευτικοί".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου