Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

στηρίζει και συστρατεύεται με το Χρήστο Κορτζίδη ο Γιώργος Κοκκίνης

γράφει ο Γιώργος Κοκκίνης *

Η πολιτική δεν είναι κάτι ασαφές και αόριστο, αλλά κάτι συγκεκριμένο και ορισμένο από την ίδια την κοινωνία και τις ανάγκες της. Η πολιτική μας αφορά όλους, η ενασχόληση με αυτή  αποτελεί υποχρέωσή μας, οφείλουμε να έχουμε άποψη και γνώμη ως ενεργοί πολίτες για τα καθημερινά δρώμενα του τόπου μας, είτε σε κεντρικό επίπεδο είτε σε τοπικό. Η συντονισμένη και συλλογική δράση λοιπόν με σκοπό την επίτευξη των στόχων εκείνων που βαίνουν προς όφελος της ευημερίας και προόδου του λαού, ονομάζεται πολιτική και εκεί οφείλουμε να δηλώνουμε παρόν.
Οι φετινές εκλογές του Μαΐου αποκτούν έντονα πολιτικά και ιδεολογικά χαρακτηριστικά, αφού η περίοδος που διανύουμε, αυτή της οικονομικής κρίσης, έχει αγγίξει κάθε Έλληνα πολίτη. Τον Μάιο λοιπόν εκτός από τον κατά την κρίση του
καθενός σωστό διαχειριστή του δήμου ή της περιφέρειας στην οποία ανήκουμε, θα πρέπει να εκλέξουμε και πολιτικούς, οι οποίοι νοιάζονται για τον λαό, έχουν ξεκάθαρες πολιτικές θέσεις και κυρίως διαθέτουν ήθος και αξιοπρέπεια. Αυτό δεν θα μπορούσε να μην ισχύει και για έναν κεντρικό δήμο, σαν τον δικό μας, τον δήμο Ελληνικού-Αργυρούπολης.
Έτσι λοιπόν αποφάσισα σ' αυτές τις εκλογές να συμμετέχω ενεργά, δηλώνοντας ανοιχτά τη συστράτευσή μου με τον συνδυασμό του δημάρχου Χρήστου Κορτζίδη, Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού-Αργυρούπολης. Η αγωνιστική και φιλολαϊκή δράση αυτής της παράταξης, έχοντας επικεφαλής τον καταξιωμένο δήμαρχο Χρήστο Κορτζίδη, αλλά και η πολιτική και ιδεολογική ταύτισή μου, όπως κατά καιρούς έχω διατυπώσει σε διάφορα κείμενά μου δημόσια,  με οδήγησε στην ώριμη αυτή απόφαση. Ξεκινάμε μαζί αυτόν τον αγώνα μέχρι τον Μάιο, για μια δημοτική αρχή που θα υπηρετεί την τοπική κοινωνία, τους πολίτες και τα συμφέροντα του δήμου, μακριά από μνημονιακές πολιτικές  και παλαιοκομματικές λογικές και συνήθειες εξαπάτησης και παραπλάνησης του λαού προς όφελος των λίγων και σε βάρος των πολλών.
Θα παλέψουμε με εντιμότητα και με διαφάνεια ώστε ο δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης να παραμείνει  ένας καθαρός, λειτουργικός και λαϊκός δήμος με διαφανείς διαδικασίες και συμμετοχή των ίδιων των πολιτών σε ότι αφορά την πόλη μας. Θέλουμε έναν δήμο που θα έχει ως μοναδικό γνώμονα  τον άνθρωπο και θα αντιταχθεί στις όποιες μεθοδεύσεις  των μεγάλων  συμφερόντων, αλλά και στις πολιτικές εκείνες που υπονομεύουν την τοπική αυτοδιοίκηση και υποβαθμίζουν την ποιότητα ζωής.
Απευθυνόμαστε σε όλους εσάς, τους πολίτες του δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, που πιστεύουν σε μια διαφορετική τοπική αυτοδιοίκηση που θα μεριμνά για τα προβλήματα του Δήμου και της γειτονιάς.  Σε  μια τοπική αυτοδιοίκηση με κοινωνικό πρόσωπο και αγωνιστική διάθεση που θα στέκεται αλληλέγγυα στα προβλήματα των συμπολιτών μας στην σκληρή εποχή του μνημονίου.
Σήμερα, περισσότερο από ποτέ, ας αποδείξουμε ότι  ξέρουμε να παλεύουμε για ένα καλύτερο αύριο. Ότι  μπορούμε και αντιστεκόμαστε σε αυτούς που αντιπροσωπεύουν το ξεπερασμένο και βρώμικο σύστημα της κομματικής συνδιαλλαγής και των παρασκηνιακών συμφερόντων της πλουτοκρατίας. Ας στείλουμε μήνυμα αλλαγής και αλληλεγγύης λέγοντας «ΟΧΙ»  σε μνημόνια και πολιτικές εξαθλίωσης και ισοπέδωσης του λαού.
Πάνω απ’ όλα όμως ας αποδείξουμε ότι είμαστε άνθρωποι με αξιοπρέπεια, άποψη και θέληση και ότι μπορούμε να κάνουμε τον δήμο μας ακόμα καλύτερο.
* Πτυχιούχος Ηλεκτρολόγος Μηχανικός και Μηχανολόγος Μηχανικός
MBA University of Kentucky
Πρόεδρος Πανελληνίου ΣΥ.Μ.Α.Τ.Ε.

Υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος Ελληνικού – Αργυρούπολης 2010 με την παράταξη "Αγώνας Για Το Μέλλον"

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου