Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

Ανοιχτή Επιστολή από μέλη και αγωνιστές της «Πρωτοβουλίας Πολιτών ΒΒΒ Ενάντια στα Χαράτσια» προς τους συμπολίτες μας.

Συμπολίτισσες και συμπολίτες.

Εμείς που για σχεδόν δυό χρόνια πορευτήκαμε μαζί μέσα στις τάξεις της "Πρωτοβουλίας Πολιτών Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης Ενάντια στα Χαράτσια".
Που επί δύο χρόνια δώσαμε καθημερινά τη μάχη να μη μείνει κανένα σπίτι χωρίς ρεύμα και να μην πληρωθεί το άδικο χαράτσι επί των ακινήτων.
Που στραφήκαμε ενάντια και σε όλες τις άλλες "έκτακτες εισφορές", ενάντια στην παράλογη και συνεχώς κλιμακούμενη αύξηση κάθε είδους φορολογίας, ενάντια στην καθημερινή σχεδόν εφεύρεση νέων φόρων και μέτρων αφαίμαξης των όποιων εισοδημάτων μας.
Είχαμε αναγνωρίσει έγκαιρα πως τα εμφανιζόμενα σαν μεμονωμένα μέτρα, δεν ήταν τίποτε άλλο παρά ένα πολύ καλά προετοιμασμένο και μεθοδευμένο σχέδιο ανακατανομής εισοδημάτων και περιουσιών. Ανακατανομής σε βάρος των φτωχών και μεσαίων οικογενειών, και σε όφελος πολύ λίγων διεθνών μεγιστάνων του πλούτου – αλλά και Ελλήνων συνεταίρων τους.

Ήδη, πολλούς-πολλούς μήνες πριν, στις εβδομαδιαίες συναντήσεις μας στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου τις Πέμπτες, αρκετοί συμπολίτες είχαν επισημάνει και επιχειρηματολογήσει υπέρ της ιδέας για μία οργανωμένη συμμετοχή και παρέμβαση στα δημοτικά πράγματα.

Η ιδέα αυτή αναζωπυρωνόταν κάθε φορά που συμμετείχαμε σε κάποια συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου γινόμασταν μάρτυρες μιάς άγονης και παράλογης δαδικασίας διανθισμένης με προσωπικούς διαπληκτισμούς με προσβολές, ειρωνίες και βαριά υπονοούμενα με πρωταγωνιστές τον Δήμαρχο, τους Αντιδημάρχους και τους Δημοτικούς Συμβούλους, ενώ ταυτόχρονα, πολύ σπάνια, για ελάχιστο χρόνο και κατόπιν αφόρητης πίεσης δινόταν ο λόγος είτε στους δημότες είτε στους οργανωμένους συλλόγους και κινήματα πολιτών – και μάλιστα για θέματα που τους αφορούσαν άμεσα.
 
Ταυτόχρονα ζήσαμε τον παραλογισμό του να μας παίζουν μπαλλάκι μεταξύ Δημάρχου και Ο.Α.Π.Π.Α. για τη διάθεση της αίθουσας της «Ιωνίας», με αποκορύφωμα όταν, πριν από έναν περίπου χρόνο, ο πρόεδρος του Οργανισμού και δημοτικός σύμβουλος κ. Νιτερόπουλος και το μέλος του Δ.Σ. του ιδίου Οργανισμού και επίσης δημοτικός σύμβουλος και αντιδήμαρχος διοίκησης και οικονομικών του Δήμου κ. Ζαχαράτος καταψήφιζαν το αίτημά μας για παραχώρηση της αίθουσας, αγνοώντας ακόμα και αυτές τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου του οποίου υποτίθεται πως ήσαν εντολοδόχοι.

Και όλα αυτά σε συνδυασμό με τη μηδενική αρωγή που είχαμε από το Δήμο. Δυστυχώς, με εξαίρεση την παραχώρηση της αίθουσας του Δ.Σ. για τις εβδομαδιαίες συνελεύσεις μας, συν μία τηλεφωνική γραμμή για ενημέρωση και εξυπηρέτηση πολιτών στο Δημαρχείο που μας παραχωρήθηκε πολύ καθυστερημένα, η Δημοτική Αρχή και η συντριπτική πλειοψηφία των δημοτικών συμβούλων, επί δύομιση χρόνια, δεν κούνησε ούτε το μικρό της δαχτυλάκι, επιδεικνύοντας προκλητική αναλγησία και αδιαφορία απέναντι σε συμπολίτες μας που η ΔΕΗ – με εντολές κυβέρνησης και τρόικας – τους καταδίκαζε στο σκοτάδι και στο κρύο και το Υπουργείο Οικονομικών τους απειλεί με κατασχέσεις και πλειστηριασμούς.

Έτσι, πολλοί από εμάς που είχαμε δραστηριοποιηθεί στην “Πρωτοβουλία πολιτών Βάρης – Βούλας – Βουλιαγμένης ενάντια στα χαράτσια” αποφασίασαμε ήρθε ο καιρός να υλοποιήσουμε την παλιότερη ιδέα δημιουργίας μίας Δημοτικής Κίνησης των Πολιτών που ζουν και εργάζονται στη Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη. Μιάς Δημοτικής Κίνησης φτιαγμένης από εμάς τους πολίτες για τις δικές μας ανάγκες – και όχι από κάποιον «Αρχηγό», ούτε για τα συμφέροντα κάποιου ή κάποιων που μπορεί καν να μην γνωρίζουμε. Εμείς που γνωριζόμαστε ήδη πολύ καλά εδώ και πάνω από δύο χρόνια, φτιάξαμε, μαζί και με άλλους συμπολίτες, τη “Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών ΒΒΒ” - ΡΙ.ΚΙ.Π.
 
Δημιουργήσαμε μια πραγματικά ανεξάρτητη και μαχητική δημοτική κίνηση που θα κινείται στον ίδιο αγωνιστικό δρόμο που άνοιξε η Πρωτοβουλία αλλά ταυτόχρονα θα αναλάβει ενεργό ρόλο για έναν Δήμο που δεν θα λειτουργεί ως υπάκουος εφαρμοστής των επιταγών της κεντρικής εξουσίας αλλά θα συμβάλει στην οργάνωση της αντίστασης απέναντι στις πολιτικές του νεοφιλελευθερισμού και των Μνημονίων που ασκούνται σήμερα από την κυβέρνηση.
 
Θέλουμε ένα Δήμο που θα είναι αλληλέγγυος με όλους τους δημότες που πλήττονται από τα μέτρα της μνημονιακής πολιτικής και που θα αγωνίζεται καθημερινά για να αποτραπεί η διάλυση των δομών του κοινωνικού κράτους. Ένα Δήμο που δεν θα επιτρέψει την εκποίηση της δημόσιας περιουσίας, που θα υπερασπισθεί την απειλούμενη ατομική περιουσία των δημοτών, που θα διεκδικήσει ανάπτυξη με σεβασμό στο περιβάλλον και στις ανάγκες των πολιτών για παιδεία, υγεία, πολιτισμό & αθλητισμό και που θα υπερασπιστεί το ανθρώπινο πρόσωπο της πόλης απέναντι στην εμπορευματοποίηση και ιδιωτικοποίηση. Ένα Δήμο που θα ενισχύσει τη δημοκρατία και θα καθιερώσει τη συμμμετοχή των πολιτών στην άσκηση και τον έλεγχο της εξουσίας.
 
Αγαπητοί συμπολίτες, 
 
Δημιουργήσαμε μια δημοτική κίνηση με δημοκρατική οργάνωση, λειτουργία και ανοιχτές διαδικασίες, όπου κυρίαρχο αποφασιστικό όργανο είναι η συνέλευση των μελών της. Με κινηματική αντίληψη και πρακτική. Μια κίνηση που θα στηρίζεται αλλά και θα στηρίζει κάθε κίνημα πολιτών, συλλογικότητα και φορέα που παλεύει για την βελτίωση της ζωής των δημοτών αλλά και την αλλαγή των συνθηκών στη χώρα μας. 
 
Σας καλούμε να πλαισιώσετε την προσπάθειά μας για μιά δημοτική αρχή πέρα από παραγοντισμούς και προσωπικές φιλοδοξίες. Μακριά από προσωπικά και επιχειρηματικά συμφέροντα. Για την ανατροπή της βάρβαρης κυρίαρχης πολιτικής και των επιπτώσεών της στις τοπικές κοινωνίες. Για ένα Δήμο αλληλεγγύης και συμμετοχής. 

Βάρη-Βούλα-Βουλιαγμένη, 10 Μάρτη 2014

Ενεργά μέλη της «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ ΕΝΑΝΤΙΑ στα ΧΑΡΑΤΣΙΑ» που συμμετέχουμε ή στηρίζουμε τη ΡIΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΒΒΒ:

1.- ΑΛΕΞΙΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
2.- ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΡΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
3.- ΓΑΣΠΑΡΗΣ ΒΑΓΓΕΛΗΣ
4.- ΓΚΙΚΑΣ ΣΤΕΛΙΟΣ
5.- ΔΙΓΕΝΗ – ΜΠΕΖΑ ΖΑΪΡΑ
6.- ΖΑΦΕΙΡATOY ΧΡΙΣΤΙΝΑ
7.- ΚΑΡΙΜΑΛΗΣ ΜΠΑΜΠΗΣ
8.- ΚΙΡΚΙΛΕΣΗ ΓΕΩΡΓΙΑ
9.- ΚΟΠΕΛΟΣ ΚΩΣΤΑΣ
10.- ΚΟΡΟΜΗΛΑ ΜΑΡΙΑ
11.- ΚΥΠΑΡΙΣΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
12.- ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΙΩΝΑΣ
13.- ΛΕΟΥΣΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ
14.- ΜΑΚΡΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
15.- ΜΑΡΚΟΥ ΔΗΜΗΤΡΑ
16.- ΜΑΡΟΥΔΑΚΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ
17.- ΜΑΤΟΠΟΥΛΟΣ ΘΑΝΟΣ
18.- ΜΟΣΧΟΠΟΥΛΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΣ
19.- ΜΠΑΚΑΤΣΕΛΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ
20.- ΜΠΕΖΑΣ ΚΥΡΙΑΚΟΣ
21.- ΠΑΠΑΙΩΑΝΝΟΥ ΝΙΚΟΣ
22.- ΠΕΡΑΚΑΚΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ
23.- ΣΑΜΑΡΑ ΒΙΚΥ
24.- ΣΕΡΒΟΥ ΜΑΡΙΕΤΤΑ
25.- ΣΠΑΝΟΛΙΟΣ ΑΝΤΩΝΗΣ
26.- ΦΙΛΙΠΠΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ
27.- ΦΡΑΝΤΖΗ ΚΟΡΝΗΛΙΑ
28.- ΦΡΑΝΤΖΗΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ
29.- ΦΩΣΚΟΛΑΚΗΣ ΧΑΡΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου