Τρίτη 4 Μαρτίου 2014

Καλλιθέα : ώρα για ανατροπή

Πολίτες της Καλλιθέας,

Τέσσερα χρόνια τώρα, οι μνημονιακές πολιτικές καταστρέφουν τη ζωή και τον τόπο μας,. Τα θεμελιώδη δικαιώματα στη δουλειά, την υγεία, την παιδεία και την τροφή έχουν ισοπεδωθεί.. Η ανεργία καλπάζει, οι απολύσεις και οι εργασιακές σχέσεις-μεσαίωνας είναι καθεστώς, οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις κλείνουν, οι νέοι άνθρωποι δεν βλέπουν το μέλλον τους στη χώρα, το κοινωνικό κράτος διαλύεται.

 
Η τοπική αυτοδιοίκηση βρίσκεται στο σημείο μηδέν. Μαζί με την περικοπή της κρατικής χρηματοδότησης κατά 60% τα τρία τελευταία χρόνια, ο Καλλικράτης, υλοποιώντας τη μνημονιακή επιταγή για υπονόμευση και συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, κατάργησε φορείς και δομές, πρόσθεσε αρμοδιότητες χωρίς πόρους, άνοιξε διάπλατα το δρόμο για χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων στους ΟΤΑ και ιδιωτικοποιήσεις υπηρεσιών. Εν τέλει, αποξένωσε ακόμα περισσότερο τους πολίτες από την τοπική αυτοδιοίκηση.


Η Καλλιθέα βουλιάζει στη φτώχεια και την εγκατάλειψη.


Σήμερα, ο κόσμος της πόλης μας γίνεται διπλά φτωχότερος καθώς, εκτός από την πολλαπλή αφαίρεση εισοδήματος, αντιμετωπίζει και τη μεγαλύτερη υποβάθμιση των δημοτικών υπηρεσιών. Ολοένα και περισσότεροι συμπολίτες μας ζουν σε συνθήκες κοινωνικού αποκλεισμού. Οι άνθρωποι που προσπαθούν να επιβιώσουν ψάχνοντας στα σκουπίδια γι’ αποφάγια και οι αυτόχειρες που πληθαίνουν θρυμματίζουν τη βιτρίνα που θέλει να ‘’στολίσει’’ η απερχόμενη διοίκηση του Δήμου.

Σε μια πόλη που βουλιάζει στην κρίση, αναδεικνύονται ακόμα πιο έντονα τα χρόνια προβλήματα: η ουσιαστική εγκατάλειψη ολόκληρων γειτονιών, οι υποβαθμισμένες κοινωνικές υποδομές (σχολεία, ιατρεία, ΚΑΠΗ, πολιτιστικά κέντρα, ξενώνες, συγκοινωνία, κ.ά.), η απουσία περιβαλλοντικής πολιτικής και φροντίδας για τα δημόσια αγαθά, η υποβάθμιση και η μη διεκδίκηση πράσινου κι ελεύθερων χώρων (Ιζόλα, Παραλία). Οι υπηρεσίες απαξιώνονται και οι εργαζόμενοι συνθλίβονται, οι μικροί επαγγελματίες και οι καταστηματάρχες (όσοι/ες τα κατάφεραν) ζουν με το φόβο του λουκέτου, ενώ τα δημοτικά τέλη είναι ακριβά και άδικα κατανεμημένα, χωρίς μάλιστα να μεταφράζονται σε αντίστοιχες παροχές.


Τα προβλήματα δε λύνονται απ’ όσους τα δημιούργησαν αλλά ούτε από τους επιγόνους τους.


Οι συνθήκες αυτές υπονομεύουν το μέλλον της χώρας, της πόλης και των παιδιών µας. Αποτελεί αναγκαιότητα για όλους µας η πάλη για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και των κυβερνήσεων που τις εφαρμόζουν καθώς και των δημοτικών αρχών που τις στηρίζουν.


Στους αγώνες αυτούς η νέα Δημοτική αρχή επιβάλλεται σήμερα να αναλάβει πρωτοπόρο ρόλο. Αυτό το ρόλο, αυτές τις ευθύνες έχει περίτρανα αποδείξει, ότι δεν θέλει και δεν μπορεί να αναλάβει η παρούσα Δημοτική Αρχή της παράταξης του κου. Ασκούνη, που σε συνεργασία με την παράταξη του κου. Κάρναβου, αποτέλεσαν για τη Καλλιθέα το μακρύ χέρι των μνημονιακών πολιτικών που επέβαλαν Κυβέρνηση και τρόικα. Εφάρμοσαν κατά γράμμα και χωρίς την παραμικρή αντίδραση τα μέτρα τους και επέφεραν στους συνδημότες μας σημαντικότατες περικοπές βασικών υπηρεσιών και κοινωνικών παροχών. Είναι λοιπόν αυτονόητο ότι οι παρατάξεις αυτές- αλλά και όποια κι αν είναι η πιθανή διάδοχη κατάσταση στην παράταξη του νυν Δημάρχου -και δεν θέλουν και δεν μπορούν να λύσουν τα προβλήματα που δημιούργησαν.


Προσκλητήριο αγώνα και νίκης.

 
Απαιτείται μια νέα δημοτική αρχή με ριζοσπαστικά, δημοκρατικά, κινηματικά, οικολογικά, χαρακτηριστικά, ικανή να εμπνεύσει την τοπική κοινωνία και να ανατρέψει την απαράδεκτη σημερινή κατάσταση στο Δήμο και τις εφαρμοζόμενες αντιλαϊκές πολιτικές.


Στηριγμένοι στους συμπολίτες μας η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ διεκδικεί τη διοίκηση του Δήμου για :


• Να πρωταγωνιστήσει στην οργάνωση των συλλογικών αντιστάσεων και των αγώνων για την απόκρουση των μνημονιακών πολιτικών. Να δείξει ανυπακοή απέναντι σε αποφάσεις της κεντρικής εξουσίας που στρέφονται ενάντια στους εργαζόμενους αλλά και στους δημότες (χαράτσια, επανασυνδέσεις ρεύματος, ακύρωση πλειστηριασμών, αποτροπή εξώσεων κ.α).


• Να οργανώσει και να ενισχύσει μόνιμες δομές αλληλεγγύης και κοινωνικής πρόνοιας -κοινωνικά ιατρεία, φαρμακεία, παντοπωλεία, συνεταιρισμούς, κ.α- με στόχο την ανάσχεση της φτώχειας που έχει πάρει εφιαλτικές διαστάσεις. Στην κατεύθυνση αυτή ο Δήμος μπορεί και πρέπει να συνεργαστεί με κάθε εθελοντική δράση που κινείται σ’ αυτά τα πλαίσια, χωρίς διακρίσεις ή διάθεση κηδεμονίας.


• Να αγωνιστεί για την διεύρυνση της δημοκρατίας σε τοπικό επίπεδο μέσω της δημιουργίας λαϊκών συνελεύσεων γειτονιών, της εισαγωγής δημοψηφισμάτων σε κρίσιμα ζητήματα και άλλων μορφών άμεσης δημοκρατίας, καθώς και μορφών συμμετοχικού προϋπολογισμού.


• Να γίνει μοχλός ανάπτυξης, με δημοκρατικό προγραμματισμό, με κριτήριο την κάλυψη των κοινωνικών αναγκών, την ανάπτυξη δομών παιδείας, υγείας και αθλητισμού για όλους τους δημότες, αλλά και την περιβαλλοντική βιωσιμότητα, τη στήριξη της πολιτιστικής δημιουργίας και την ανάδειξη της πολιτιστικής ταυτότητας της πόλης.


• Να προασπίσει, τέλος, του δικαιώματος των πολιτών να ορίζουν την πόλη, το περιβάλλον και τους κοινόχρηστους χώρους της απέναντι στη λογική της εμπορευματοποίησης του περιβάλλοντος και της καταπάτησης των δημόσιων χώρων από αδηφάγα επιχειρηματικά συμφέροντα: Ιππόδρομος, παραλιακό μέτωπο, Ιζόλα, κλπ

 
Η αναγκαία ριζοσπαστική ανατροπή στο δήμο μας δεν μπορεί να γίνει χωρίς κόπους και αγώνες.

Η ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ λειτουργεί με διαρκή παρουσία τόσο στο Δημοτικό Συμβούλιο όσο και στις γειτονιές της Καλλιθέας εδώ και 10 χρόνια και η παρέμβαση μας δεν αρχίζει και τελειώνει κάθε τέσσερα χρόνια ως εκλογικός μηχανισμός.


Αναλαμβάνουμε την ευθύνη, δεσμευόμενοι να διαμορφώσουμε και να υλοποιήσουμε, μαζί με τους πολίτες, ένα ριζοσπαστικό πρόγραμμα για την Καλλιθέα με άξονες τη δημοκρατία, την προτεραιότητα στις ανάγκες των πολλών και την ενίσχυση της κοινωνικής μέριμνας, την υπεράσπιση των δημόσιων αγαθών. Για την ανατροπή των μνημονιακών πολιτικών και του πολιτικού προσωπικού που τις στηρίζει.

ΓΙΑ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΛΛΙΘΕΑ ΠΙΣΩ ΣΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ ΤΗΣ!
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!


Πηγή : http://kinisikallitheas.gr/dim2014_wra_gia-anatroph/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου