Τρίτη 11 Μαρτίου 2014

"Ο αιχμάλωτος του Καυκάσου" από την Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης

Τη δραματική πολιτική ταινία "ο αιχμάλωτος του Καυκάσου" προβάλλει η Κινηματογραφική Λέσχη Ελληνικού-Αργυρούπολης την Παρασκευή 14 Μαρτίου στις 9.00μμ στο αμφιθέατρο "Μίκης Θεοδωράκης" Κύπρου 68 στην Αργυρούπολη.

Πρόκειται για την κινηματογραφική μεταφορά ενός κλασικού διηγήματος του Τολστόι στις συνθήκες των σύγχρονων πολέμων της Τσετσενίας. Ενας αιχμάλωτος ρώσος στρατιώτης, αντιμέτωπος με τους αρχαϊκούς δεσμοφύλακες-απαγωγείς του, από τη μια, και τη βιομηχανική κτηνωδία του στρατιωτικού μηχανισμού των «δικών του», από την άλλη. Ο λυρισμός στην εικόνα και τη μουσική είναι διάχυτος. Υποψηφιότητα για Οσκαρ Ξένης Tαινίας, βραβείο της Διεθνούς Eνωσης Kριτικών Kινηματογράφου (FIPRESCI), αλλά και Bραβείο Kοινού στο Φεστιβάλ των Kαννών.

Δυο λόγια για την ταινία :
 
Κατά την διάρκεια του πολέμου στην Τσετσενία δυο ρώσοι στρατιώτες αιχμαλωτίζονται από έναν τσετσένο φύλαρχο ο οποίος θέλει να τους ανταλλάξει με τον φυλακισμένο γιο του και οδηγούνται σε ένα μικρό χωριό στον Καύκασο. Ο ένας θα σκοτωθεί όμως ο άλλος σιγά – σιγά και κάθε μέρα θα έρχεται σε επαφή με έναν διαφορετικό τρόπο ζωής.

Σκηνοθεσία: Sergey Bodrov, 1996, 98’.
Ηθοποιοί: Oleg Menshikov, Aleksei Zhorkov, Jemal Sikhanlidze.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου