Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Να σταματήσει ο αυταρχισμός της ΜΑΚΡΟ


Εδώ και έναν χρόνο η πολυεθνική εταιρεία ΜΑΚΡΟ, ιδιοκτήτρια του κτήματος Γερουλάνου, απαγορεύει την είσοδο στο κτήμα και τη λειτουργία του ιστορικού βυζαντινού ναού της Παναγίας. Απαγορεύει, επίσης, την επίσκεψη-περιήγηση μαθητών, πολιτών, επιστημόνων σ΄έναν χώρο ιδιαίτερου αρχαιολογικού και περιβαλλοντικού ενδιαφέροντος.
 
Αυθαίρετα και καταχρηστικά θέλει να επιβάλει φεουδαρχικό καθεστώς σε έναν τόπο που συνδέεται με τις ιδιαίτερες κοινωνικές παραδόσεις και πολιτισμικές αξίες του Αλίμου.


Ήδη, αναμένεται η απόφαση του Πρωτοδικείου Αθηνών από την εκδίκαση (29/1/2014) των ασφαλιστικών μέτρων που κατέθεσαν κάτοικοι του Αλίμου κατά της ΜΑΚΡΟ.


Όμως, οι νομικές ενέργειες αφορούν τη μία πλευρά της υπόθεσης. Την άλλη πλευρά πρέπει να αφορούν οι πολιτικές ενέργειες, κυβερνητικές και δημοτικές.


Δηλαδή:

1. Θα εφαρμοστεί η απόφαση του ΥΠΕΧΩΔΕ (1994) σύμφωνα με την οποία το κτήμα Τράχωνες είναι εκτός σχεδίου, χαρακτηρισμένο ως αρχαιολογικός τόπος και χώρος πρασίνου;

2. Θα προχωρήσει η Πολιτεία στη λήψη μέτρων για την επαναπόκτηση του κτήματος Γερουλάνου, ώστε να αποφευχθεί ο κίνδυνος τσιμεντοποίησής του;

3. Θα εξασφαλιστεί η ελεύθερη πρόσβαση πιστών και πολιτών στον βυζαντινό ναό και στον αρχαιολογικό χώρο;

4. Η δημοτική αρχή, πριν από οποιαδήποτε ενέργεια για ένταξη της περιοχής στο σχέδιο, θα ζητήσει τη σύνταξη ειδικών μελετών, προκειμένου το κτήμα να αναδειχθεί ως φυσικό τοπίο και αρχαιολογικός χώρος;

Το κτήμα Τράχωνες – Γερουλάνου έχει μια σπουδαία ιστορία και παίζει έναν πολύ σοβαρό ρόλο στη διαμόρφωση του μικροκλίματος της περιοχής μας. Εμείς, το ΑΝΩ-ΚΑΤΩ στο Καλαμάκι, πιστεύουμε πως δεν είναι για εκμετάλλευση και οικοδόμηση. Η διατήρηση και η ανάδειξή του είναι ανάγκη και όχι πολυτέλεια.


Μαζί με τους φορείς και τους πολίτες του Αλίμου δεν θα επιτρέψουμε στη ΜΑΚΡΟ να παγιώσει την αυθαιρεσία της και θα υπερασπίσουμε το δικαίωμά μας το κτήμα Γερουλάνου να αποτελέσει έναν πνεύμονα πρασίνου και πολιτισμού.


Πηγή : http://anokatostokalamaki.wordpress.com/2014/03/02/traxones-2/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου