Πέμπτη 20 Μαρτίου 2014

ΑΝΑΤΡΟΠΗ του φασισμού και του ρατσισμού στη ΓΛΥΦΑΔΑ

22 Μάρτη διαδηλώνουμε :
- 1 μμ., Προπύλαια-προσυγκέντρωση
- 2 μμ., Ομόνοια

23 Μάρτη, 7μμ :
συζητάμε & τραγουδάμε ενάντια στο φασισμό & το ρατσισμό, με την "ΑΝΑΤΡΟΠΗ στη Γλυφάδα" (γραφεία δημοτικής μας κίνησης, Κ. Αθανάτου 22)

- Θα μιλήσουν: Θανάσης Κούρκουλας (Κίνηση Απελάστε το Ρατσισμό) & Σταύρος Γρανούζης (ψυχολόγος).

- Αφιέρωμα με ζωντανή μουσική στο αντιφασιστικό τραγούδι

Όχι στον εμφύλιο των φτωχών 


Απαντάμε ενωμένοι στο ρατσισμό και το φασισμό,

την καταστολή και τη μνημονιακή εξαθλίωση.



Η φετινή Παγκόσμια Μέρα Κατά του Ρατσισμού (21η Μάρτη) συμπίπτει με την πιο βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα των μεταναστών και των προσφύγων από το Φαρμακονήσι ως τα άθλια στρατόπεδα συγκέντρωσης στην Αμυγδαλέζα και την Κόρινθο.

Στις 22 & 23 Μάρτη απαντάμε και στη συμμορία της Χρυσής Αυγής. Αυτή τη στιγμή επιχειρεί να αξιοποιήσει τον θεσμικό ρατσισμό της κυβέρνησης, των μεγάλων ΜΜΕ και της αστυνομίας, για να επανεμφανίσει τα τάγματα εφόδου της στο Κερατσίνι, τον Πειραιά, το κέντρο της Αθήνας, σε αρκετές πόλεις της χώρας και στη Γλυφάδα, ενόψει των επερχόμενων δημοτικών εκλογών. Μετά την αναγκαστική οπισθοχώρηση στη δημόσια προβολή τους και τη γενική κατακραυγή που ακολούθησε τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, οι χρυσαυγίτες προσπάθησαν στην αρχή δειλά και τελευταία πιο έντονα να ανακαταλάβουν το χώρο τους στο δρόμο, τις περισσότερες φορές ανεπιτυχώς.

Είναι δεδομένο ότι όσο πλησιάζουν οι εκλογές θα επιχειρήσουν να έχουν μια πιο συστηματική παρουσία, γι’ αυτό χρειάζεται το αντιφασιστικό κίνημα να είναι έτοιμο να απαντήσει και να τους κόψει τη φόρα. Όπου εμφανίζονται, ήδη γίνονται μεγαλύτερες και μικρότερες αντιφασιστικές κινητοποιήσεις και εξορμήσεις. Όλα αυτά τα ρυάκια, στις 22 Μάρτη, πρέπει να ενωθούν σε ένα μεγάλο ποτάμι από τη μεριά του κινήματος και της Αριστεράς, σε μια μεγάλη επίδειξη δύναμης που θα συμβάλει στην απονομιμοποίηση των φασιστών στη συνέχεια σε κάθε γειτονιά, πόλη και εργασιακό χώρο, σε κάθε χώρο εκπαίδευσης.

Η κυβέρνηση και η Χρυσή Αυγή θέλουν εμφύλιο των φτωχών. Εμείς σε αυτό έχουμε μία απάντηση: Κοινός αγώνας ντόπιων και μεταναστών, εργαζομένων, ανέργων και φτωχών ανθρώπων ενάντια στις πολιτικές εξαθλίωσης, την καταστολή, το ρατσισμό και το φασισμό.Τα επιχειρήματα του «εμφυλίου των φτωχών» δεν αντέχουν, όταν η αντιπαράθεση γίνεται σοβαρά, επιθετικά και συγκροτημένα από τη μεριά μας:

Για τους 1.500.000 άνεργους δεν ευθύνονται οι μετανάστες, αλλά οι χιλιάδες απολύσεις σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και τα λουκέτα στα μικρομάγαζα που κλείνουν από τα δυσβάσταχτα χρέη. Για την υποβάθμιση της υγείας και της παιδείας δεν φταίνε οι αυξανόμενοι ανασφάλιστοι «τζαμπατζήδες» –ντόπιοι ή μετανάστες– αλλά οι συγχωνεύσεις νοσοκομείων και σχολείων, οι τραγικές περικοπές δαπανών των αρμόδιων υπουργείων. Η αύξηση της παραβατικότητας δεν οφείλεται στα γονίδια κανενός, αλλά στην εξαθλίωση μεγάλης μερίδας ανθρώπων –ντόπιων και μεταναστών– που γίνονται εύκολη βορά εγκληματικών κυκλωμάτων που θησαυρίζουν.

Η αστυνομοκρατία και η καταστολή, με πρόσχημα τους «λαθρομετανάστες», γενικεύεται σε όποιον αγωνίζεται. Εργαζόμενοι-ες και νέοι-ες σέρνονται στα δικαστήρια για ψύλλου πήδημα, η αστυνομία φιλοδοξεί να παίξει το ρόλο του «παιδαγωγού» στα σχολεία, διαδηλώσεις απαγορεύονται και καταστέλλονται άγρια καθημερινά, φασίστες επιτίθενται ανενόχλητοι σε στέκια όπως το Ρεσάλτο στο Κερατσίνι, σε όσα τουλάχιστον δεν έχει ακόμα προλάβει να βάλει λουκέτο η ΕΛ.ΑΣ. του κ. Δένδια.

Μαζί ανατρέπουμε! / Μαζί δημιουργούμε!
ΤΑΣΟΣ ΤΑΣΤΑΝΗΣ
Υποψήφιος Δήμαρχος Γλυφάδας

Κ. Αθανάτου 22 Γλυφάδα (δίπλα στα ΕΛΤΑ), τηλ. 210.96.24.294

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου