Τετάρτη 5 Μαρτίου 2014

Γλυφάδα : «ΙΛΟΥΣΤΡΑΣΙΟΝ» ΨΕΜΜΑΤΑ ΜΕ ΛΕΦΤΑ ΤΩΝ ΔΗΜΟΤΩΝ


Το θράσος του κ. δημάρχου δεν έχει όρια. Με ειδική ενημερωτική έκδοση του δήμου, δηλαδή με λεφτά των δημοτών, έχει κυκλοφορήσει ένα «ιλουστρασιόν» τετρασέλιδο προκειμένου να πανηγυρίσει τη δήθεν νομιμοποίηση του παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου, που με μαφιόζικες μεθόδους «φύτεψε» παράνομα το καλοκαίρι του 2011 σε αναδασωτέα περιοχή και πάνω σε ρέματα στην Α’ Ζώνη του Υμηττού.
 
Προσπαθεί με «εικόνες» από φανταστικές μελέτες, να εμφανίσει μια «μελλοντική εικονική πραγματικότητα», ώστε να «παραμυθιάσει» τους συμπολίτες μας, για το τι ακριβώς πρόκειται να συμβεί στο χώρο αν υλοποιηθούν τα απαράδεκτα σχέδιά του.
 
Για μας η παράνομη παρέμβασή του κ. Δημάρχου στον Υμηττό, είναι μια σκανδαλώδης και αυθαίρετη παρέμβαση σε αναδασωτέα έκταση του βουνού, που θα οδηγήσει σε καταπάτηση μεγάλου τμήματος του από άσχετες και καταστροφικές για το βουνό δραστηριότητες. Το ίδιο άλλωστε ισχύει και για τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ που έχουν κρίνει παράνομες τις ενέργειες του κ. Δημάρχου, έχουν υποβάλλει πρόστιμο 103.000 € και έχουν διατάξει την απομάκρυνσή των παράνομων και αυθαίρετων κατασκευών του κ. Δημάρχου.

Αλήθεια γιατί μας λέει στο φυλλάδιό του ότι το αυθαίρετο κατασκεύασμα στον Υμηττό είναι «νεκροταφείο σε λειτουργία»; Από πότε το «διανυκτερεύον νεκροταφείο» όπου με μαφιόζικους τρόπους πριν από 2,5 χρόνια έγιναν κάποιες ταφές μπορεί να θεωρηθεί «νεκροταφείο σε λειτουργία»;

Γιατί δεν αναφέρει ούτε λέξη ότι βρίσκεται σε έκταση όπου έχουν μπαζωθεί αποτυπωμένα από τις υπηρεσίες του ΥΠΕΚΑ ρέματα με τεράστιους κινδύνους για την Άνω Γλυφάδα σε περίπτωση καταρρακτωδών βροχοπτώσεων;

Πώς άραγε αντιμετωπίζουν οι υποτιθέμενες μελέτες του φακέλου όλα τα προβλεπόμενα – ακόμη και στη σκανδαλώδη ντροπολογία της νύκτας – τεχνικά στοιχεία που να αποδεικνύουν την καταλληλότητα του χώρου;
 
Καλά θα κάνει ο κ. Δήμαρχος να σταματήσει τις αβάσιμες προεκλογικές θριαμβολογίες με έξοδα μάλιστα των δημοτών, να εγκαταλείψει τα σχέδια νομιμοποίησης του παράνομου και αυθαίρετου νεκροταφείου στον Υμηττό και να επιδιώξει άλλες νόμιμες λύσεις που υπάρχουν αλλά αρνείται πεισματικά να τις δει και να τις προωθήσει.
 
Η δημοτική κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» διαφωνεί ριζικά με τις κινήσεις του κ. Δημάρχου και θα αντιδράσει με κάθε νόμιμο μέσο. Η υπαρκτή ανάγκη της πόλης μας για τη δημιουργία σύγχρονου και επαρκούς νεκροταφείου μπορεί να ικανοποιηθεί σε νόμιμο για την λειτουργία αυτή χώρο στα όρια του δήμου μας κάτι που προβλέπεται ακόμη και στο άρθρο 2 του Ν. 4062/12 για το Ελληνικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου