Παρασκευή 7 Μαρτίου 2014

ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ ΤΩΝ «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ» ΜΑΥΡΟΓΙΑΛΟΥΡΩΝ ΠΕΡΑΣΑΝ!!!

Τις μέρες αυτές ο απερχόμενος δήμαρχος κ. Κόκκορης και η παράταξή του, μοίρασαν στην πόλη μας και νέα πολυτελή τετρασέλιδη έκδοση.

Δεν θα μείνουμε στο κόστος εκτύπωσης και διανομής του εντύπου που το λιγότερο προκαλεί. Θα αναφερθούμε στα γραφόμενα του κ. δημάρχου που εκτός από τους «λαγούς με πετραχήλια» που τάζει, κάνει - μιμούμενος τον υποψήφιο της ΝΔ κ. Παπανικολάου - μια απέλπιδα προσπάθεια να παρουσιασθεί και αυτός ως «υπερκομματικός»!

Αν με τον όρο αυτό θέλει να μας πει ότι εκπροσωπεί και τα δύο μνημονιακά κόμματα το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ που συγκυβερνούν, πράγματι έχει δίκιο. Γιατί σε όλη τη διάρκεια της θητείας του, με τη συνδρομή του κ. Βαρβιτσιώτη, προκατόχου του άλλου «υπερκομματικού» ευρωβουλευτού της ΝΔ κ. Παπανικολάου, αποδείχθηκε από τους πλέον πιστούς υποστηρικτές των μνημονιακών πολιτικών με όλα τα τραγικά αποτελέσματα για το δήμο μας. Αλληλοστηρίχθηκαν σε πάρα πολλά θέματα με κορωνίδα το σκάνδαλο με τα οικόπεδα Παπαδημητρίου, τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων, τις συμβάσεις με ΜΚΟ και ΚΟΙΝΣΕΠ κλπ.)

Γιατί άραγε οι δύο εκπρόσωποι των μνημονιακών κομμάτων κρύβουν από τους συμπολίτες μας την κομματική τους ταυτότητα;

Επιδιώκουν να αποστασιοποιηθούν από τα κόμματά τους γιατί οι πολίτες γνωρίζουν τις τεράστιες ευθύνες τους για τη σημερινή τραγική οικονομική κατάσταση στη χώρα μας. Οι προσπάθειες τους όμως θα αποτύχουν, γιατί οι πολίτες τους γνωρίζουν καλά και δεν έχουν υποστεί λοβοτομή.

Την ίδια στιγμή το «ιλουστρασιόν» φυλλάδιο είναι γεμάτο από παχιά λόγια και προκλητικούς εξωραϊσμούς. Οι εποχές του «Μαυρογιαλούρου» παρήλθαν, αλλά ο κ. Κόκκορης και οι διαφημιστές του δεν συγκρατούνται και διαλαλούν και τάζουν ότι περνάει από τη φαντασία τους.

Διαφημίζουν την αναπαλαίωση του Δημαρχείου, αλλά δεν λένε τίποτε για τον ποταμό των χρημάτων που σπαταλήθηκαν και τις δικαστικές έρευνες που διεξάγονται για αυτό.

Τάζουν «Επέκταση μετρό με προτεραιότητα την Τερψιθέα», κάτι σαν το «Θάλασσα στα Τρίκαλα». Η δημαγωγία και το χάϊδεμα αυτιών σε όλο τους το μεγαλείο, αντί της διεκδίκησης να γίνουν πράξη οι υποσχέσεις για την επέκτασή του προς τα νότια.

Παρουσιάζονται οι εργασίες κατασκευής του αγωγού ομβρίων στην Τερψιθέα ως δημοτικό έργο. Όλοι όμως γνωρίζουν ότι είναι έργο της περιφέρειας για μερική λύση του προβλήματος. Οι κάτοικοι της Άνω Γλυφάδας δεν ξεχνούν ούτε τα ποτάμια στους δρόμους της Τερψιθέας, ούτε τις ευθύνες για την απαράδεκτη διαχρονική αδιαφορία της δημοτικής αρχής για την αντιπλημμυρική προστασία της Γλυφάδας.

Διαφημίζονται μια σειρά έργων βιτρίνας χωρίς να αναφέρεται λέξη για τις κοινωνικές δομές που καταρρέουν σε βάρος βεβαίως των πληττόμενων δημοτών. Οι δρόμοι μπορεί να ασφαλτοστρώνονται, αλλά δεν υπάρχουν λεφτά για την αντιμετώπιση των προβλημάτων των ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας καθώς και των ηλικιωμένων που οι συντάξεις τους έχουν άγρια περικοπεί και η πρωτοβάθμια περίθαλψη έχει καταρρεύσει με το κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ (ΙΚΑ). Μπορεί το προσωπικό στα ΚΑΠΗ να έχει περιορισθεί δραματικά, αλλά το πρωτάθλημα τάβλι με τη φροντίδα του κ. Δημάρχου και του «συνεταίρου» του κ. Λανδράκη πήγε πολύ καλά!!!

Εμείς ρωτάμε:

Ποιά μέτρα πήρατε κ. Δήμαρχε για την αποτροπή της επερχόμενης πλήρους κατάρρευσης των κοινωνικών υπηρεσιών που παρείχε ο δήμος στα λαϊκά στρώματα (βρεφονηπιακοί σταθμοί, πρόγραμμα «βοήθεια στο σπίτι», συντήρηση και λειτουργία των σχολείων, ΚΑΠΗ, προνοιακά επιδόματα, δομές πολιτισμού, αθλητισμού, κ.λ.π.); Έχετε ψελλίσει - έστω και για τα μάτια του κόσμου - μια λέξη διαμαρτυρίας για τις μεγάλες περικοπές (προσεγγίζουν το 70%) που έχουν γίνει από τις μνημονιακές πολιτικές στους θεσμοθετημένους πόρους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης. Αντίθετα υλοποιείτε αδιαμαρτύρητα τα πάντα. 

Τι έχετε κάνει π.χ. κ. Δήμαρχε για την «εκ περιτροπής» υπολειτουργία των παιδικών σταθμών για αρκετό διάστημα φέτος; Επιχαίρετε για τα 61 παιδιά που έχουν υπαχθεί στα προγράμματα του ΕΣΠΑ, αλλά δε λέτε κουβέντα για τα πάνω από 400 παιδιά που έμειναν φέτος έξω από τους παιδικούς σταθμούς. Αλήθεια πως σχεδιάζει ο δήμος να αντιμετωπίσει εγκαίρως και με ορθολογικές λύσεις τα προβλήματα των παιδικών σταθμών για την επόμενη χρονιά;

Φαίνεται ότι δε νοιάζει το επιτελείο σας τι θα γίνει την επόμενη χρονιά - και το έχετε καταλάβει και εσείς – γιατί οι Γλυφαδιώτες θα σας στείλουν στην αντιπολίτευση.

Δεν μας ξενίζει βέβαια ότι «ξεχάσατε» να μας πλασάρετε τη σκανδαλώδη αγορά των οικοπέδων Παπαδημητρίου όπου κατασπαταλήθηκαν πάνω από 9 εκατ. €. Βλέπετε η δικαιοσύνη διώκει για απιστία σε βαθμό κακουργήματος τον κ. Δήμαρχο, τον υπουργό κ. Βαρβιτσιώτη (που κρύβεται πίσω από τη βουλευτική ασυλία) και άλλους 25 δημοτικούς συμβούλων των παρατάξεών τους. Η αγορά αυτή αποτελεί την κορύφωση της αδιαφανούς και σκανδαλώδους διαχείρισης των χρημάτων των δημοτών.

Στις επικείμενες δημοτικές εκλογές οι πολίτες της Γλυφάδας, θα γυρίσουν την πλάτη στην εικονική πραγματικότητα που προσπαθεί να πλασάρει το «ιλουστρασιόν» τετρασέλιδο του κ. Κόκκορη και θα τιμωρήσουν με την ψήφο τους την πλέον αποτυχημένη δημοτική αρχή των τελευταίων χρόνων. Θα πρωταγωνιστήσουν για την ανατροπή της αντιλαϊκής της πολιτικής. Θα αναδείξουν στη διοίκηση του δήμου τη δημοτική κίνηση «Ανατροπή στη Γλυφάδα – Αγωνιστική Ριζοσπαστική Συνεργασία» με επικεφαλής τον υποψήφιο δήμαρχο αγωνιστή Τάσο Ταστάνη, για να βρουν απάντηση τα καυτά προβλήματα του κόσμου της δουλειάς και των λαϊκών οικογενειών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου