Τρίτη 29 Απριλίου 2014

Λίγα λόγια για τον θάνατο του παιδιού στο λουνα παρκ

Η τελευταία μέρα της μεγάλης γιορτής του Ποντιακού Πανηγυριού στο Ελληνικό σημαδεύτηκε από ένα τραγικό συμβάν. Ένα αγόρι 13 χρόνων τραυματίστηκε θανάσιμα την ώρα που έπαιζε με αποτέλεσμα τον θάνατό του και η ενιάχρονη αδερφή του διακομίστηκε τραυματισμένη στο Νοσοκομείο Παίδων.

Η κηδεία του άτυχου αγοριού πραγνατοποιήθηκε σήμερα Τρίτη 29 Απριλίου στο νεκροταφείο της Αργυρούπολης. Η κοπέλα μέχρι την ώρα που γράφονται αυτές οι γραμμές νοσηλεύεται στην εντατική και, όπως λένε οι γιατροί, η κατάστασή της βελτιώνεται.Μόλις έγινε γνωστό το συμβάν ο δήμαρχος και δυο αντιδήμαρχοι πήγαν στο νοσοκομείο για να εκφράσουν τα συλληπητήρια και να συμπαρασταθούν στους γονείς, καθώς και να συνδράμουν όσο και όπως μπορούσαν στη μικρή κόρη.

Τη Δευτέρα το πρωί επιθεωρητές της Δημόσιας Διοίκησης πραγματοποίησαν έλεγχο στο Δημαρχείο Ελληνικού-Αργυρούπολης και στη συνέχεια στο χώρο του συμβάντος που σφραγίστηκε από την αστυνομία. Στο μεταξύ συνελλήφθησαν οι δυο εργαζόμενοι του λουνα παρκ και ο υπεύθυνος γι' αυτό και θα παραπεμφθούν σε δίκη για κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος.


Όπως έγινε γνωστό ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης εκμίσθωσε το χώρο στο πάρκο Αφροδίτης στα όρια Αργυρούπολης-Ελληνικού στην επιχείρηση για έναν μήνα με δυνατότητα παράτασης για άλλους δυο μήνες από την 15 Νοεμβρίου 2013. Μέχρι το τραγικό γεγονός η επιχείρηση δεν είχε υποβάλει αίτηση στο Δήμο για τη λειτουργία του λουνα παρκ, ούτε προσκόμισε τα απαραίτητα πιστοποιητικά.


Τη Δευτέρα από το Δήμο εκδόθηκε το πρώτο δελτίο τύπου που αναφέρει τα εξής :



"Σχετικά με το τραγικό γεγονός του θανάτου 13χρονου αγοριού και του τραυματισμού 9χρονου κοριτσιού σε λούνα-παρκ που λειτουργούσε στα όρια του δήμου μας, σε επίσκεψη που είχαμε χτες το βράδυ στο νοσοκομείο Παίδων, εκφράσαμε τα ειλικρινή μας συλλυπητήρια στην οικογένεια και τη διάθεση να σταθούμε δίπλα της στις δύσκολες στιγμές που περνάει.
Από όσο γνωρίζουμε διενεργείται προανάκριση στα πλαίσια της οποίας θα ερευνηθούν οι συνθήκες του τραγικού συμβάντος και θα αποδοθούν σχετικές ευθύνες.
Εμείς ως Δήμος, αυτό που είμαστε σε θέση να σας γνωρίσουμε, είναι ότι:
1. Η εταιρεία «HAPPY FUN ΕΠΕ» είχε ζητήσει με την από 10-10-2013 αίτησή της, την παραχώρηση χώρου στο παρκάκι στη συμβολή των οδών Αφροδίτης και Κύπρου.
2. Το Δημοτικό Συμβούλιο με την 299/30-10-2013 ομόφωνη απόφασή του ενέκρινε την παραχώρηση - εκμίσθωση του χώρου που αιτήθηκε από την εταιρεία.
3. Στις 15-11-2013 υπογράφηκε συμφωνητικό εκμίσθωσης του χώρου μεταξύ του Δήμου και της εταιρείας.
4. Η εταιρεία δεν κατέθεσε αίτηση με τα σχετικά δικαιολογητικά για την έκδοση άδειας εγκατάστασης και λειτουργίας λούνα – παρκ στο συγκεκριμένο χώρο και τέτοια άδεια δεν εκδόθηκε από το Δήμο".
 Μετά την επίθεση που δέχτηκε ο δήμαρχος από μεγάλο μέρος των ΜΜΕ, την Τρίτη 29 Απριλίου εκδόθκε και δεύτερο δελτίο τύπου :
"1. Ως δημοτική αρχή εκφράζουμε τη λύπη μας για το τραγικό συμβάν, όχι περιφερόμενοι στα μέσα μαζικής ενημέρωσης, αλλά με το να είμαστε δίπλα στην οικογένεια και να συμπαραστεκόμαστε με συγκεκριμένες πράξεις στο μέτρο των δυνάμεων μας.
2. Ήδη διεξάγεται έρευνα για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες συνέβη το τραγικό γεγονός και για τις ευθύνες, όπου υπάρχουν, σχετικά με την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα-παρκ, την πιστοποίηση της ασφάλειας των παιχνιδιών του και τους σχετικούς ελέγχους που πρέπει να γίνονται.
Για το λόγο αυτό δεν έχουμε κάνει μέχρι τώρα δηλώσεις για απόδοση ευθυνών. Όχι γιατί κρυβόμαστε, αλλά γιατί σεβόμαστε τη διαδικασία που είναι σε εξέλιξη.
3. Είναι εύλογα τα ερωτήματα που διατυπώνονται από πολίτες και μέσα ενημέρωσης για το τι ακριβώς συμβαίνει στη συγκεκριμένη περίπτωση.
Ωστόσο δεν μπορούμε να μην επισημάνουμε ότι η σφοδρή και στοχευμένη επίθεση που γίνεται σε βάρος μας από ορισμένα μέσα, δημοσιογράφους, πολιτικούς και τοπικούς παράγοντες, έχει να κάνει με την εξυπηρέτηση άλλων στόχων και συμφερόντων".

Λίγο πριν την κηδεία του παιδιού ανακοινώθηκε από το Δήμο ότι την Τετάρτη 30 Απριλίου θα δοθεί συνέντευξη τύπου προς όλα τα ΜΜΕ.
Θα παρακολουθούμε με προσοχή τις εξελίξεις και θα σας μεταφέρουμε όλες τις εξελίξεις που σχετίζονται με το τραγικό γεγονός αποφεύγοντας υπερβολές και ανακρίβειες.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου