Παρασκευή 23 Μαΐου 2014

ΠΟΛΙΤΕΣ ΣΕ ΔΡΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ : ΜΑΣ ΑΞΙΖΕΙ ΕΝΑΣ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ ΔΗΜΟΣ ΑΠΟ ΤΑ 4 ΧΑΜΕΝΑ ΧΡΟΝΙΑ ΜΕ ΤΟΝ κ.ΕΥΘΥΜΙΟΥ

Συνδημότες και συνδημότισσες,

γνωρίζετε ότι:

ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΛΕΓΧΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΔΗΜΟΣΙΑΣ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΓΙΑ ΠΟΣΟ ΥΨΟΥΣ 2.000.000 €

Το Δημοτικό Συμβούλιο του πρώην δήμου Μοσχάτου είχε αποφασίσει από το 2005 την επιβολή ειδικού δημοτικού τέλους ακινήτων, ποσού 10 λεπτών /τ.μ. σε κάθε ακίνητο του Μοσχάτου, με σκοπό να αγοραστούν 4 συγκεκριμένα οικόπεδα. Με την ανάληψη της παρούσας δημοτικής αρχής η είσπραξη του τέλους συνεχίστηκε, χωρίς να αγοραστεί κάποιο από τα συγκεκριμένα οικόπεδα ενώ παράλληλα έχει αρθεί η απαλλοτρίωση τους.
Σήμερα γίνεται έλεγχος από τους Επιθεωρητές Δημόσιας Διοίκησης για ποσό ύψους περίπου 2.000.000 ευρώ από το παραπάνω τέλος, το οποίο δεν υπάρχει δεσμευμένο όπως έπρεπε στους αντίστοιχους κωδικούς . Με πρωτοβουλία της παράταξής μας , το θέμα ήρθε στο Δημοτικό Συμβούλιο του ενιαίου Δήμου και ο κ. Ευθυμίου δήλωσε ότι δεν γνωρίζει με ακρίβεια που έχουν διατεθεί τα χρήματα αυτά.
 
ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΝ 320.000 € ΣΕ ΤΟΚΟΥΣ ΩΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ «ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΣ ΑΤΕ»
Ο Δήμος υποχρεώθηκε δικαστικά και πλήρωσε εκτός της εργολαβικής αμοιβής επιπλέον ποσό 320.000 ευρώ σε τόκους ως αποζημίωση στην εταιρία ΚΑΛΛΙΤΕΧΝΟΣ ΑΤΕ για το έργο που συμβασιοποιήθηκε από τον πρώην Δήμο Ταύρου επί δημαρχίας Δημητρίου Σούτου, ο οποίος ενέκρινε τη σχετική σύμβαση, χωρίς να διαθέτει τις απαιτούμενες πιστώσεις. Ο ίδιος δε πρώην Δήμαρχος κ. Σούτος , άφησε ως πρόεδρος χρέη προς το Δημόσιο και ασφαλιστικούς φορείς στην Αναπτυξιακή Δημοτική Επιχείρηση Ταύρου που διοικούσε, τα οποία επίσης ανέλαβε ο ενιαίος δήμος.
Ο κ.Ευθυμίου συμπεριέλαβε στο ψηφοδέλτιό του τον κ.Σούτο παρά τη ζημιά που προξένησε στο Δήμο. Οι ψήφοι , για τον κ. Ευθυμίου, τίθενται προφανώς πάνω από τα συμφέροντα της πόλης και των κατοίκων της.

ΘΑ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΕΙ ΤΕΙΧΟΣ 11 ΜΕΤΡΩΝ ΣΤΗΝ ΠΑΡΑΛΙΑ
Η παρούσα Δημοτική Αρχή συμφώνησε στη Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων για την ανάπλαση της παραλίας η οποία προβλέπει την κατασκευή τείχους 11 μέτρων στην παραλία (υπερυψωμένη σκεπαστή λεωφόρος) το οποίο θα επηρεάσει δραματικά το μικροκλίμα στο Μοσχάτο ιδιαίτερα το καλοκαίρι. Με την απόφαση αυτή διαφώνησε σύσσωμη η αντιπολίτευση και ο Πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου.
Ο κ.Ευθυμίου και η δημοτική του παράταξη αποδέχθηκαν το Προεδρικό Διάταγμα που δίνει τη διαχείριση της παραλίας σε ιδιώτες για εμπορικές χρήσεις, με αύξηση της δόμησης, χωρίς να λογαριάζει τις τεράστιες συνέπειες που θα έχει και για τον εμπορικό κόσμο του Μοσχάτου. 

ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΘΗΚΑΝ ΟΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΗΜΟ
Η παρούσα Δημοτική Αρχή αδράνησε στην απομάκρυνση και το κλείσιμο κοινωνικών δομών στου Δήμου (ΙΚΑ-ΕΟΠΥΥ-ΟΑΕΔ) με αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται καθημερινά χιλιάδες συμπολίτες μας προστρέχοντας σε όλη την Αττική. Ο κ. Ευθυμίου φωτογραφίζεται με τον Υπουργό Υγείας και αποτρέπει κινητοποιήσεις έξω από το Υπουργείο, κυκλοφορώντας δελτία τύπου για να κατευνάσει ο θυμός του κόσμου και οι συμπολίτες μας δεν βρίσκουν γιατρούς και δυσκολεύονται ακόμη και τα φάρμακά τους να πάρουν.

Η ΠΑΡΟΥΣΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΑΠΕΚΡΥΒΕ ΔΗΜΟΣΙΑ ΕΓΓΡΑΦΑ, ΑΠΟ ΤΙΣ ΔΗΜΟΤΙΚΕΣ ΠΑΡΑΤΑΞΕΙΣ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ ΣΧΕΤΙΚΑ:
α) με την Περιβαλλοντική Μελέτη για την παραλία – η οποία παρελήφθη Ιανουάριο 2014-και η οποία ήρθε εκπρόθεσμα προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, ώστε να μη μπορεί να γίνει οποιαδήποτε ουσιαστική παρέμβαση

β) με την εξώδικη δήλωση των ιδιοκτητών του οικοπέδου Καψίλη, που δεν πρωτοκόλλησε, με αποτέλεσμα ο ίδιος ο Πρόεδρος του ΔΣ, δημόσια να καταγγείλει τη Δημοτική Αρχή για την απαξίωση του ρόλου του.

Συνδημότη και συνδημότισσα,
Σήμερα γνωρίζεις ότι η δημοτική αρχή, δεν αντιστάθηκε πουθενά στα σχέδια της σημερινής κυβέρνησης που την στήριξε και την στηρίζει, μεταξύ άλλων για την εκχώρηση της παραλίας και την απομάκρυνση των κοινωνικών δομών και υπηρεσιών. Η αντίστασή της έγινε με «χαρτοπόλεμο» και δελτία τύπου.
Σε καλούμε να ξανασκεφτείς την επιλογή σου, να δώσεις δύναμη στην ψήφο σου και να αλλάξει το μέλλον της πόλης μας και της ζωής μας.

 
Σε καλούμε να στηρίξεις με την ψήφο σου τη δημοτική κίνηση
Μοσχάτου-Ταύρου
«Πολίτες σε Δράση για την Ανατροπή»
με υποψήφιο δήμαρχο
τον ΑΡΗ ΚΡΕΜΜΥΔΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου