Παρασκευή 30 Μαΐου 2014

Νέα Φιλαδέλφεια : όταν τα μεγάλα συμφέροντα παίζουν τα ρέστα

Οι τραμπουκισμοί και οι οπαδικές συμπεριφορές επιστρατεύτηκαν στη Νέα Φιλαδέλφεια από τα μεγάλα συμφέροντα που παίζουν τα ρέστα τους για το γήπεδο της ΑΕΚ, αλλά και το φιλέτο του ιστορικού Άλσους.
Ο Άρης Βασιλόπουλος και η "Δύναμη Πολιτών" κέρδισε την εκλογική μάχη στο Δήμο Νέας Φιλαδέλφειας - Νέας Χαλκηδόνας παρά τον λυσσαλέο πόλεμο που δέχτηκε.
Χαρακτηριστικό του κλίματος είναι το δελτίο τύπου της "Δύναμης Πολιτών" που αναδημοσιεύουμε.



Δελτίο Τύπου για τα χθεσινά γεγονότα στο Πνευματικό κέντρο

Τους τελευταίους μήνες, με αφορμή την κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, η πόλη μας έχει γίνει πεδίο για την εμφάνιση ακραίων οπαδικών συμπεριφορών που στρέφονται άμεσα κατά της ελευθερίας της έκφρασης. Μετά το πρωτοφανές – για προεκλογική περίοδο – συλλαλητήριο τη μέρα της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης της Δύναμης πολιτών, χθες είχαμε ένα ακόμη κρούσμα στη συγκέντρωση που είχε καλέσει η «Πρωτοβουλία κατοίκων ΝΦ-ΝΧ» για το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο.

Περίπου 200 άτομα με εμφανίσεις και διακριτικά της ΑΕΚ κατέλαβαν το χώρο του Πνευματικού Κέντρου, έβριζαν και προπηλάκιζαν τους διοργανωτές και τους παρευρισκόμενους δημότες. Η ενέργεια αυτή δεν πλήττει μόνο τους διοργανωτές, αλλά συνολικά τα δημοκρατικά δικαιώματα, την ελευθερία του συνέρχεσθαι και την ελευθερία της έκφρασης στην πόλη μας. Επιπλέον, και αυτό οφείλουν να το κατανοήσουν όλοι οι υγιώς σκεπτόμενοι φίλαθλοι της ΑΕΚ, τέτοιου είδους ενέργειες δημιουργούν ρήγμα και όχι γέφυρες ανάμεσα στην ΑΕΚ και την τοπική κοινωνία και κάτι τέτοιο πρέπει να αποτραπεί.

Θέλουμε να πληροφορήσουμε τους συνδημότες μας και να καταστεί σαφές ότι το Νέο Ρυθμιστικό Σχέδιο δεν ταυτίζεται με το άρθρο 81 που αφορά στην ΑΕΚ, όπως λανθασμένα νομίζουν πολλοί. Το άρθρο 81 αποτελεί άρθρο ενός νομοσχεδίου, που περιλαμβάνει πολλές άλλες διατάξεις και άρθρα που αφορούν στην πόλη μας. Με το νέο Ρυθμιστικό, εκτός δηλαδή του άρθρου 81 που αφορά στην κατασκευή του νέου γηπέδου της ΑΕΚ, υπάρχουν οι εξής σοβαροί κίνδυνοι για το Άλσος της πόλης μας. Δίνεται η δυνατότητα εκχώρησης του 5% του Άλσους, δηλαδή 23.5 στρεμμάτων για την κατασκευή αθλητικών εγκαταστάσεων, ενώ το Άλσος συνολικά μετατρέπεται σε Μητροπολιτικό πάρκο, όπου η διαχείρισή του φεύγει από το Δήμο και μεταβιβάζεται σε κάποιον άγνωστο φορέα Διαχείρισης πάρκων. Ως Δύναμή πολιτών έχουμε εκφράσει εδώ και καιρό την αντίθεσή μας στο Ρυθμιστικό Σχέδιο Αθήνας, ζητώντας μάλιστα σύγκληση του Δημοτικού συμβουλίου και διαμόρφωση κοινής θέσης όλων των παρατάξεων γι’ αυτό το τόσο σοβαρό ζήτημα.

Καλούμε την Κυβέρνηση, τη Δημοτική αρχή, όλα τα κόμματα και τις δημοτικές παρατάξεις της πόλης μας, την Αστυνομία, τη Διοίκηση και τους οργανωμένους οπαδούς της ΑΕΚ να πάρουν θέση και να συμβάλουν στην αποτροπή της επανάληψης τέτοιων επικίνδυνων για τη δημοκρατία ενεργειών.

ΔΥΝΑΜΗ ΠΟΛΙΤΩΝ
Το γραφείο τύπου
Παρασκευή 30/5/2014

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου