Πέμπτη 12 Ιουνίου 2014

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΧΤΟΥΡΗ 51 ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

H ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 13 ΙΟΥΝΙΟΥ ΣΤΙΣ 7:30 μμ ΣΤΗΝ ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ 18ου ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ (τέρμα Σαχτούρη)

ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΤΟΙΚΩΝ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΜΑΚΡΥΝΣΗ ΤΗΣ ΚΕΡΑΙΑΣ
ΚΙΝΗΤΗΣ ΤΗΛΕΦΩΝΙΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΑΧΤΟΥΡΗ 51
ΣΤΟΝ ΑΓΙΟ ΔΗΜΗΤΡΙΟ

Πριν λίγες ημέρες διαπιστώσαμε ότι σε κατοικία στην οδό Σαχτούρη 51 στον Άγιο Δημήτριο, εγκαταστάθηκε κεραία κινητής τηλεφωνίας της εταιρείας Wind με δυνατότητα χρήσης μέχρι 3 κεραιών εκπομπής-λήψης.

Αρχικά, ορισμένοι κάτοικοι κινητοποιηθήκαμε άμεσα προκειμένου να διερευνήσουμε την κατάσταση, αλλά και να ζητήσουμε από τον ιδιοκτήτη του κτιρίου την απομάκρυνση της κεραίας. Αξίζει να επισημάνουμε εδώ ότι σε λιγότερο από 50 μέτρα από το σημείο λειτουργούν σχολεία, άλλες κεραίες και υποσταθμός της ΔΕΗ και ότι τα τελευταία χρόνια πολλοί γείτονες διαμαρτύρονται συνεχώς για «ανεξήγητους» πονοκεφάλους και ότι υπάρχει σοβαρό ιατρικό ιστορικό στην περιοχή με διάφορες ασθένειες .


Από την έρευνα που μπορέσαμε να κάνουμε διαπιστώσαμε ότι, παρόλο που η συγκεκριμένη κεραία διέθετε μια προέγκριση από την ΕΕΤΤ και μια αντίστοιχη από την πολεοδομία δεν είχε και δεν έχει λειτουργήσει ακόμη και ούτε θα αφήσουμε να συμβεί αυτό.

Σε συγκεντρώσεις που πραγματοποιήσαμε στη γειτονιά με το σύνολο των κατοίκων που μένουν εκεί, αλλά και στους διπλανούς δρόμους, αποφασίσαμε να αντιδράσουμε με όποιο τρόπο μπορούμε σε συνεργασία με όποιον θεσμικό (Δήμο) ή άλλο φορέα ή άτομο έχει την ίδια άποψη.

Ο ιδιοκτήτης της κατοικίας που εγκαταστάθηκε η κεραία, μετά την κατακραυγή της γειτονιάς, δήλωσε σε μια από τις παραπάνω συγκεντρώσεως ότι έστειλε επιστολή (την οποία κοινοποίησε και στο Δήμο) στην εταιρεία κινητής τηλεφωνίας με την οποία ζητά την απομάκρυνση της κεραίας.

Εμείς, παρακολουθούμε το θέμα και εάν είναι έτσι, δεν θα διστάσουμε να συγχαρούμε, ακόμη και να υποστηρίξουμε αν χρειαστεί, τον εν λόγω ιδιοκτήτη. Αν δεν είναι όμως, θα συνεχίσουμε τον αγώνα μας και καλούμε κάθε γείτονα, κάτοικο, φορέα ή συλλογικότητα της πόλης μας να στηρίξει την προσπάθεια για την απομάκρυνση της κεραίας, υποστηρίζοντας ότι θα πρέπει να δούμε πλέον το όλο θέμα όχι μόνο τοπικά στην κάθε περιοχή, αλλά στο σύνολο του δήμου μας.

Επιτροπή Πρωτοβουλίας για την απομάκρυνση της κεραίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου