Πέμπτη 26 Ιουνίου 2014

Μύκητες των γεννητικών οργάνων

Οι μύκητες των γεννητικών οργάνων αποτελούν ένα αρκετά σύνηθες πρόβλημα που αφορά άνδρες και γυναίκες.
Σύμφωνα μάλιστα με μελέτες, οι μυκητιάσεις στη συγκεκριμένη περιοχή παρουσιάζουν αρκετά μεγάλη αύξηση τα τελευταία χρόνια, όχι μόνο λόγω της σεξουαλικής επαφής, αλλά και λόγω της χρήσης αντιβιοτικών φαρμάκων, όπως και αντιληπτικών.
 
Ο μύκητας με την ονομασία «κάντιτα», είναι ο πιο διαδεδομένος και δεν απειλεί ευθέως τη ζωή του ασθενούς, όμως δημιουργεί αρκετά προβλήματα στη σεξουαλική του ζωή. Σε αρκετές περιπτώσεις μεταδίδεται και με τη σεξουαλική επαφή, ενώ σε άλλες προκαλείται όπως προαναφέραμε λόγω της χρήσης φαρμάκων, ή και κακής υγιεινής του σώματος. Κοινώς απλυσιά...

Τα συμπτώματα στις γυναίκες είναι τα εξής:
  • Πόνος, φαγούρα, ερεθισμός, φλεγμονή στο αιδοίο και στον κόλπο 
  • Κολπικές εκκρίσεις 
  • Πρήξιμο και κοκκίνισμα του αιδοίου

Για τους άνδρες:
  • Έντονη φαγούρα και κοκκίνισμα της βάλανου
  • Πρήξιμο – φλεγμονή της βάλανου
  • Παρουσία μικρών πληγών και έντονος πόνος
Συνήθως αυτά τα συμπτώματα στους άνδρες, επιδεινώνονται μετά από σεξουαλική επαφή.

Θεραπεία: 
 
Για τις γυναίκες χρειάζεται τοπικό πλύσιμο με αντισηπτικό σκεύασμα και καλό στέγνωμα. Στη συνέχεια τοποθετούνται κρέμες με δράση κατά των μυκήτων που περιέχουν συγκεκριμένα συστατικά που τους εξουδετερώνουν.
 
Στους άνδρες χρειάζεται καλό πλύσιμο με αντισηπτικό σαπούνι του άκρου του πέους και καλό στέγνωμα. Στη συνέχεια μπορούν να τοποθετηθούν ανάλογες αντιμυκητιακές κρέμες.
 
Και στις δύο περιπτώσεις, το στέγνωμα μετά το πλύσιμο είναι πολύ βασικό, καθώς το υγρό περιβάλλον ευνοεί την ύπαρξη των μυκήτων.
 
Σε περίπτωση που οι μύκητες έχουν προκληθεί από χρήση αντιβιοτικών, είναι απαραίτητη η άμεση διακοπή του συγκεκριμένου φαρμάκου και επίσκεψη στον γιατρό, προκειμένου να προτείνει άλλο φάρμακο, χωρίς παρενέργειες, ανάλογα με το ιστορικό και τις ιδιαιτερότητες του κάθε ασθενή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου