Τετάρτη 25 Ιουνίου 2014

«Όχι» στα κυβερνητικά σχέδια για τον αιγιαλό

γράφει ο Στράτος Ιωακείμ

Η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού και ο Δήμος Ελληνικού-Αργυρούπολης αντιστέκονται στο νομοσχέδιο - έκτρωμα για την ιδιωτικοποίηση του αιγιαλού, που προωθείται για ψήφιση και ετοιμάζεται να βάλει ταφόπλακα στην ελεύθερη πρόσβαση στις παραλίες.



Τον δρόμο της ρήξης με τα κυβερνητικά σχέδια για τον αιγιαλό και τις παραλίες επιλέγουν φορείς και κάτοικοι που οργανώνουν τον αγώνα τους εν όψει της ψήφισης του νομοσχεδίου στη Βουλή.

Σε μια μαζική συνέλευση που διοργανώθηκε στην εμβληματική ελεύθερη παραλία του Ελληνικού από την Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, την Κυριακή 22 Ιουνίου, αποφασίστηκαν οι δράσεις που θα ακολουθήσουν τις επόμενες μέρες.

Στις 30 Ιουνίου οι εργαζόμενοι στο αθλητικό κέντρο του Αγίου Κοσμά καλούν στις 16.30 στο προπονητήριο του στίβου, σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας.

Παράλληλα, η Επιτροπή Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού έχει προγραμματίσει στις 9 Ιουλίου (19.30) υποδοχή του Αγη Εμμανουήλ (ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος) και της πρωτοβουλίας «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό», στην παραλία του Ελληνικού.

Θυμίζουμε ότι από τις 8 έως τις 12 Ιουλίου, ο Αγης Εμμανουήλ, ηθοποιός και μαραθωνοδρόμος, θα τρέξει από τον Ισθμό μέχρι τον Μαραθώνα και θα ενεργοποιήσει όσο περισσότερους πολίτες μπορεί, ώστε να δημιουργήσουν μια ανθρώπινη αλυσίδα προστασίας στις απειλούμενες παραλίες.

Σε κάθε έναν από τους σταθμούς διανυκτέρευσης και ξεκούρασης [Ελευσίνα, Ελληνικό, Σούνιο, Ναός Αρτέμιδος (Βραυρώνα) και Μαραθώνας] θα διοργανωθούν εκδηλώσεις από μουσικούς, ηθοποιούς, ντιτζέι, γκραφιτάδες, ιστιοπλόους.

Δέκα ημέρες αργότερα, στις 19 Ιουλίου, θα πραγματοποιηθεί μεγάλη γιορτή στην πλαζ του Αγίου Κοσμά, με συγκροτήματα και έκθεση φωτογραφίας.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου