Τετάρτη 11 Ιουνίου 2014

Νέες συκοφαντίες για τη διοίκηση Κορτζίδη και προτάσεις για εισιτήριο στις παραλίες!

Ο κ.  Κρητικός, νεοεκλεγείς δημοτικός  σύμβουλος του κ. Κωνσταντάτου και το φερέφωνο  τους "silvercity" επιτίθενται στη δημοτική αρχή του Χρήστου Κορτζίδη για την λειτουργία παραλίας, με το δεύτερο να  καλεί τη νέα δημοτική αρχή, να εξετάσει το θέμα της ελεύθερης πρόσβασης σε αυτή. Συγκεκριμένα:
  
-Ο κ. Κρητικός στις 9/6 δημοσιεύει στην προσωπική του ιστοσελίδα έγγραφο της οικονομικής υπηρεσίας του δήμου για τη δέσμευση ποσού 6.000 ευρώ για το άδειασμα του βόθρου στη δημοτική παραλία και σημειώνει αγανακτισμένος :

«Τα συμπεράσματα δικά σας. 6.000 ΕΥΡΩ για την εκκένωση ΒΟΘΡΟΥ της δημοτικής μας παραλίας. Όταν όλες σχεδόν οι αθλητικές υποδομές και το κολυμβητήριο κινδυνεύουν να κλείσουν γιατί δεν έχουν άδεια λειτουργίας και βασικά προαπαιτούμενα ασφάλειας. Έχουν ακόμα το ΘΡΑΣΟΣ ΝΑ ΟΜΙΛΟΥΝ».

Ρωτάμε:
Μπορεί ο κ.  Κρητικός να ενημερώσει τους φίλους της ιστοσελίδας του πόσο κόστιζε το χρόνο, ως πρόεδρος μέχρι το 2010, στον Αθλητικό Οργανισμό; Γνωρίζει ότι η διοίκηση Κορτζίδη κατάργησε από την πρώτη μέρα αυτή την αμοιβή για τα στελέχη της που κατέλαβαν θέσεις προέδρου και αντιπροέδρου στα νομικά πρόσωπα; Μπορεί επίσης να τους ενημερώσει για τα χρέη που άφησε πίσω του, συνολικά ή και επιμέρους όπως  πχ για πετρέλαιο, στον ΟΝΑΔΑ; Μπορεί επίσης να τους ενημερώσει τι έκανε ως πρόεδρος για τα «βασικά προαπαιτούμενα ασφάλειας» των αθλητικών χώρων; Δεν θυμάται τίποτα για την μπασκέτα που έπεσε επί προεδρίας του; Τέλος τι θα σύστηνε στους λουόμενους, να χρησιμοποιούν τη θάλασσα αντί για τουαλέτες;
Αυτός ο άνθρωπος μας σηκώνει το δάχτυλο και μιλάει για θράσος!





-Η "silvercity" στις 10/6 συνεχίζει το θέμα του βόθρου και αναλύει: «Μια μονοκατοικία 4 κατοίκων…  παράγει κατά μέσο όρο 15 κυβ. μέτρα  λυμάτων το μήνα… το ετήσιο κόστος λειτουργίας του βόθρου ανέρχεται σε 1040€.  Μια πολυκατοικία 10 κατοικιών ή 40 κατοίκων … παράγει κατά μέσο όρο 100 κυβ. μέτρα  λυμάτων το μήνα… το κόστος λειτουργίας του βόθρου ανέρχεται σε 4.680€»  και κάνει λόγο  για: «ερωτηματικά γενούνται ως προς την ανωτέρω δαπάνη(σ.σ. των 6.000 του δήμου) και όλα τα σχετιζόμενα με αυτήν που θα πρέπει να εξετασθούν».
Δεν έχουμε να πούμε τίποτα παρά μόνο ότι η δαπάνη (6.000 €) για το άδειασμα του βόθρου της παραλίας 2 ως και 5 φορές την εβδομάδα όλο το καλοκαίρι για χιλιάδες κόσμο είναι, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της ίδιας της  "silvercity",  ίση περίπου με την ετήσια μιας μονοκατοικίας 4 κατοίκων και μιας πολυκατοικίας 40 κατοίκων (1.040+4.680=5.720€).

Η ίδια ιστοσελίδα δύο μέρες πρίν, στις 8/6, μας ενημερώνει για την παραλία του Αγ.Κοσμά  ότι «παρά το γεγονός, ότι οι πρόσφατες μετρήσεις του ΠΑΚΟΕ, σύμφωνα με την ανακοίνωσή του,  την κατατάσσουν στις ακατάλληλες για κολύμπι, συγκεντρώνει όλου του κόσμου τις φυλές» και ότι  «η συντήρησή της από τον δήμο Ελληνικού – Αργυρούπολης, δεν γίνεται χωρίς κόστος» , οπότε «οι δημότες του  χρεώνονται»  για μια παραλία που την χρησιμοποιούν αδάπανα όλοι οι κάτοικοι και οι «φυλές» του Λεκανοπεδίου και  καταλήγει: «η νέα δημοτική αρχή Ελληνικού – Αργυρούπολης, μετά την ανάληψη των καθηκόντων της και στα πλαίσια υλοποίησης του Προγράμματός της, θα πρέπει να εξετάσει το θέμα αυτό, ώστε να μην επιβαρύνονται αποκλειστικά και μόνο οι δημότες Ελληνικού –Αργυρούπολης».

Ρωτάμε:


Πώς ακριβώς θα γίνει να πληρώνουν οι «φυλές» του Λεκανοπεδίου και να μην πληρώνουν οι δημότες  στην-«ακατάλληλη για κολύμπι»- παραλία χωρίς να παραδοθεί σε ιδιώτη και να κλείσει, όπως συνέβαινε μέχρι το 2007; Προτείνουν και στο δήμο Παλαιού Φαλήρου να κάνει το ίδιο με τη δική του παραλία, η οποία και του κοστίζει και δέχεται πολλαπλάσιους ανθρώπους από όλες τις «φυλές»; Το ίδιο να κάνουν και όλοι οι δήμοι;
Μα αυτό δεν προβλέπει το εγκληματικό νομοσχέδιο Στουρνάρα για τις ακτές, που αποσύρθηκε άρον-άρον για να εξωραϊστεί, μετά τη γενική  κατακραυγή (δείτε εδώ και εδώ);  Δηλαδή το ξεπούλημα  και την πλήρη εμπορευματοποίηση  των ακτών, την οικολογική καταστροφή τους  και τον αποκλεισμό τους από τους πολίτες αν δεν πληρώνουν;  Πού θα μπορούν μετά οι δημότες μας να κολυμπούν ελεύθερα στην Αττική;


Το κύριο πρόβλημα λοιπόν δεν είναι ότι ο κ. Κρητικός και η "silvercity" τσαλαβουτώντας στο βόθρο, επιχειρούν μια ακόμη προσπάθεια σπίλωσης της δημοτικής αρχής του Χρήστου Κορτζίδη.
Το κύριο πρόβλημα είναι οι επικίνδυνες θέσεις τους για την παραλία και τις ακτές.

Πηγή : http://dsellar.blogspot.gr/2014/06/blog-post_11.html#more

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου