Κυριακή 8 Ιουνίου 2014

Η Μαφία θέλει τώρα τίμιο παιχνίδι

γράφει ο πιτσιρίκος 

Οι πληροφορίες που θέλουν την κυβέρνηση να σκέπτεται να προτείνει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών για το πρώτο κόμμα και απλή αναλογική για τις εκλογές - τώρα που ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πια το πρώτο κόμμα - προκαλούν αηδία για τους κυβερνώντες. Περισσότερη αηδία.
 
Η κυβέρνηση Σαμαρά εκμεταλλεύτηκε το μπόνους των 50 εδρών για να περάσει απίστευτα μέτρα, κυβέρνησε με πράξεις νομοθετικού περιεχομένου, διέλυσε το Σύνταγμα, και τώρα ο Βενιζέλος - που βλέπει την φυλακή να πλησιάζει - προτείνει την κατάργηση του μπόνους των 50 εδρών.

Ας πάρει η κυβέρνηση πίσω όλα αυτά τα νομοσχέδια που πέρασε, κυβερνώντας με το μπόνους των 50 εδρών, ας παραιτηθεί - αφού κυβερνάει μόνο και μόνο εξαιτίας του μπόνους των 50 εδρών - και αμέσως μετά να καταργηθεί το μπόνους και να ισχύσει η απλή αναλογική.

Η στάση του Βενιζέλου - που είναι στην κυβέρνηση - για την απλή αναλογική, μου φέρνει στο μυαλό το εξής:

Είναι σαν να παίζεις μπάλα με κάποιον, να σου βάζει τρικλοποδιές, να σε χτυπάει, να σε μαχαιρώνει, να σε πυροβολεί, και ξαφνικά - αφού βέβαια σου έχει βάλει είκοσι γκολ και εσύ είσαι ετοιμοθάνατος - να σου λέει «από δω και πέρα θα παίξουμε τίμια».

Κι αν πας να ψελλίσεις κάτι, σου λέει «εσύ δεν έλεγες τόσα χρόνια πως πρέπει να παίξουμε τίμια;».

Αυτά παθαίνεις, όταν κάνεις κυβέρνηση τον υπόκοσμο.

Αυτά παθαίνεις, όταν κάνεις κυβέρνηση την Μαφία.

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου