Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014

RESISTANCE FESTIVAL : το πρόγραμμα του Σαββάτου 21 Ιουνίου

19:30 Τι συμβαίνει πραγματικά στην Ουκρανία

Ναταλία Μπάσενκο, υποδιευθύντρια έδρας Ελληνικών Σπουδών Πανεπιστημίου Μαριούπολης (τ.)
Σέργκιι Κιριτσούκ, στέλεχος της Borotba, οργάνωσης της ουκρανικής ριζοσπαστικής αριστεράς
Γιώργος Τσίπρας, συντάκτης στον Δρόμο της Αριστεράς, μέλος της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ
Συντονίζει ο δημοσιογράφος Στέλιος Ελληνιάδης. Θα ακολουθήσει προβολή ντοκιμαντέρ.

19:30 Τα ΜΜΕ απέναντι στην είδηση ή στην πραγματικότητα. Οι ιδιοκτησίες τους και οι αλήθειες τους. Διοργάνωση Δρόμος της Αριστεράς, ραδιοσταθμός Στο Κόκκινο 105,5


20:30 Οι διεθνείς αντιστάσεις για το νερό

Tommaso Fattori, ιταλική καμπάνια για το νερό
Khaled Barakat, παλαιστίνιος δημοσιογράφος και ακτιβιστής
Μαρία Κανελλοπούλου, πρωτοβουλία Save Greek Water
Eloy Badia, ισπανική καμπάνια για το νερό
Συντονίζει ο Γιώργος Αρχοντόπουλος, πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων της ΕΥΑΘ.


Είναι ένα από τα πλέον αγαπημένα γκρουπ στην Ελλάδα. Από την πρώτη τους εμφάνιση σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, οι Nouvelle Vague απέκτησαν πιστό κοινό, που τιμά τις εμφανίσεις τους, κάθε φορά με αμείωτη ένταση. Κι όλα αυτά, 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία του 1ου τους, ομότιτλου, άλμπουμ.
Nouvelle Vague, New Wave και Bossa Nova: 3 όροι που για το ντουέτο των Marc Collin και Olivier Libaux σημαίνουν ακριβώς το ίδιο πράγμα… Τρία διαφορετικά πάθη, που οι δυο τους προσπαθούν να συνδυάσουν από το 2004, μέσω του project των Nouvelle Vague.
Με ένα εναλλασσόμενο cast από Παριζιάνες ερμηνεύτριες, ανάμεσά τους οι Melanie Pain, Liset Alea, Phoebe Killdeer και Nadeah Miranda, οι Nouvelle Vague ανέλαβαν να υλοποιήσουν και πέτυχαν ένα πρωτότυπο αλλά δύσκολο project: τη μεταμόρφωση all-time classic τραγουδιών της εποχής του new wave και του punk rock, και την εξοικείωση του κοινού με αυτά, μέσα από τη δική τους, σύγχρονη ματιά.
Τα συστατικά της συνταγής, συγκεκριμένα: η εκλεπτυσμένη αισθητική της Bossa Nova των sixties, οι μελαγχολικές μελωδίες του New Wave και η απόμακρη γοητεία της κινηματογραφικής Nouvelle Vague. Η τέχνη της διασκευής έχει, ως γνωστόν, ιδιαίτερες απαιτήσεις, αλλά οι εκδοχές των NV σε θρυλικά κομμάτια όπως τα “Guns of Brixton” (The Clash) και “Love Will Tear Us Apart” (Joy Division), για παράδειγμα, κατέληξαν να κάνουν το γύρο του κόσμου. 700.000 άλμπουμ πωλήσεις και εκατοντάδες sold-out live shows ανά την υφήλιο ήταν η κατάληξη του ιδιότυπου αυτού μουσικού πειράματος.
Σήμα κατατεθέν των NV φυσικά και είναι οι νεαρές Γαλλίδες που αναλαμβάνουν κάθε φορά τα φωνητικά. Η αυθεντικότητα της Liset Alea, η κομψότητα της Mélanie Pain και ο αισθησιασμός της Phoebe Killdeer συγκίνησαν και συγκινούν το κοινό, όπου κι αν εμφανίζονται. Αν σκεφτεί, δε, κανείς, ότι κριτήριο για την επιλογή τους στις αντίστοιχες οντισιόν ήταν να μην γνωρίζουν τα τραγούδια που οι NV επέλεγαν να διασκευάσουν, καταλαβαίνει κανείς την ξεχωριστή σημασία της απήχησης που είχαν τελικά αυτές οι διασκευές.
Πρόσφατα, οι Nouvelle Vague έκαναν στροφή στο ρεπερτόριό τους. Στο τέταρτο κατά σειρά άλμπουμ τους, “Couleurs sur Paris”, το ντουέτο από τη Γαλλία επαναπροσεγγίζει τη γαλλική “New Wave”, που είχε κατακτήσει τη χώρα κατά τη διάρκεια των seventies και για αρκετά μεγάλο μέρος και των eighties. Προκειμένου να γιορτάσουν το γαλλικό Νέο Κύμα, οι Marc και Olivier συνεργάστηκαν και με έναν διαφορετικό καλλιτέχνη στα φωνητικά, σε κάθε τραγούδι του άλμπουμ.
Αυτό το καλοκαίρι, στο Resistance, οι Nouvelle Vague αναμένεται να ξεσηκώσουν τον κόσμο, σε άλλο ένα εξαιρετικό συναυλιακό βράδυ!

Τους υποδεχτήκαμε στο μουσικό μας περιβάλλον για πρώτη φορά το 2009. Από τότε μέχρι σήμερα, έχουν πραγματοποιήσει ζωντανές εμφανίσεις σε πολλά Φεστιβάλ καθώς και σε γνωστές μουσικές σκηνές και επιλεγμένα μπαρ σε όλη την Ελλάδα.
Με πολύτιμη εμπειρία στις αποσκευές τους εμφανίζονται τον Νοέμβρη 2013 για πρώτη φορά στη δισκογραφική σκηνή μ’ ένα mini album, το Retro. Το τραγούδι τους “Εξωτικό Χαρμάνι” αναδεικνύεται τραγούδι του τριμήνου Απριλίου - Ιουνίου 2014 στο διαγωνισμό Jumping Fish της COSMOTE, ενώ ετοιμάζονται για τη δημιουργία της 2ης δισκογραφικής δουλειάς τους.
Με όχημα τη μουσική χρονομηχανή τους που τρέχει από δεκαετία σε δεκαετία, μας προσκαλούν να ταξιδέψουμε και να χορέψουμε μαζί τους... κι αυτή τη φορά θα μας παρουσιάσουν ανάμεσα σε όλα όσα αγαπούν και τα δικά τους τραγούδια, τραγούδια που έγραψε η leader του γκρουπ Πέννυ Μπαλτατζή!
Η μοναδική Penny και οι Γάτοι της, έρχονται στο Resistance Festival για να μας ξεσηκώσουν, να μας κάνουν να τραγουδήσουμε με πάθος και να χορέψουμε με απίθανο στυλ… όπως παλιά!
Οι Penny & The Swingin' Cats είναι οι:
  • Penny Μπαλτατζή: τραγούδι
  • Γιώργος Ζερβός: κιθάρα,τραγούδι
  • Γιάννης Αγγελόπουλος: τύμπανα
  • Στάθης Παρασκευόπουλος: κοντραμπάσο
  • Βαγγέλης Κατσαρέλης: τρομπέτα
  • Ορέστης Μπενέκας: πλήκτρα
  • Γιώργος Φιλικόζης: ηχοληψία

Konops [Her]
Dj Set | Freestyle/Breakbeat

Ξεκίνησε σαν dj το 2012 στο Ηράκλειο Κρήτης. Funk, soul, swing κ.α. στοιχεία εμπλουτισμένα από την breakbeat κουλτούρα των 90s σε δυναμικά freestyle Dj Sets σε διάφορα bar της πόλης. Το 2013 ξεκινάει το production και κάνει κάποια opening και after party σε συναυλίες των Alcalica και Baildsa στο Ηράκλειο και φτιάχνει μαζί με τον mCurtis τους Cheese Royale, ένα ντουέτο dj σε μια προσπάθεια παντρέματος των freestyle dj sets και του live performance. Μετά από σειρά επιτυχημένων event και πάρτι στο Ηράκλειο αναλαμβάνουν το άνοιγμα και after party σε συναυλίες των Dub Inc., Imam Baildi κ.α. ενώ παράλληλα ξεκίνησαν και την παραγωγή remixes σε κομμάτια του Taiwan MC (Chinese Man Records) και των Major Lazer.

Τον Konops μπορείς να τον βρεις εδώ:

http://www.mixcloud.com/konops

Το 1990 δημιουργήθηκε μαζί με άλλους κορυφαίους μουσικούς η «Μουσική Ομάδα Κέρος» που πραγματοποιεί στην Ελλάδα και το εξωτερικό συναυλίες, με το γνήσιο ηχόχρωμα των μουσικών του Αιγαίου πελάγους και της Μικράς Ασίας.
Ο Νίκος Οικονομίδης γεννήθηκε στη Σχοινούσα των Κυκλάδων, από μουσική οικογένεια πολλών γενεών και πήρε τα πρώτα του ερεθίσματα από τον παππού και τον πατέρα του, γνωστούς βιολάτορες. Σπούδασε κλασικό βιολί στο Ωδείο Αθηνών με την Ισμήνη Κάρτερ-Χρυσοχόου και στο Εθνικό Ωδείο με τον Κώστα Σέττα. Πάντοτε, όμως, ερευνούσε και μελετούσε το είδος που τον ενδιέφερε πρώτιστα, την παραδοσιακή μουσική. Ξεκίνησε την επαγγελματική του συνεργασία - σε ηλικία 15 χρόνων - με τη Δώρα Στράτου και συμμετείχε στην καταγραφή της εθνικής μας μουσικής, από τον Έβρο ως την Κύπρο, σε δίσκους και σε φιλμ για την κρατική ραδιοτηλεόραση. Ο ίδιος ασχολείται με τη συστηματική καταγραφή παραδοσιακών κομματιών, όπως αυτά που περιέλαβε στο δίσκο ''Θαλασσινά Περάσματα'' με τραγούδια που ερμηνεύει ο ίδιος ,η Μαρίζα Κωχ και άλλοι καλλιτέχνες.. Έχει καταγράψει την μουσική παράδοση των Κυθήρων στο διπλό CD με τίτλο: ''Πέρασμα στα Κύθηρα' σε συνεργασία με τον πολιτιστικό σύλλογο "Μυρτιά" Κυθήρων και ολοκλήρωσε την καταγραφή της παραδοσιακής μουσικής της Αμοργού, με τον Σύλλογο πολιτισμού και τέχνης "Σημωνίδης" στο δίσκο "Πέρασμα στην Αμοργό". Με το δίσκο "Ανατολικά του Αιγαίου" μας ταξιδεύει στην μουσική παράδοση του Βόρειου και Ανατολικού Αιγαίου ενώ πρόσφατα κυκλοφόρησε το ¨Πέρασμα στην Κίμωλο’ ένα δίσκο αναφορά στην παραδοσιακή μουσική της Κιμώλου. Ηχογράφησε και κυκλοφόρησε, τρεις προσωπικούς δίσκους, με δικά του τραγούδια: "Αρχόντισσα του λιμανιού", "Αντικέρι" και "Χορός στα κύματα", και δυο, "Αγάπη και θάλασσα" και "Όταν ακούω το βιολί", με ερμηνεύτρια την Ελένη Λεγάκη, που σημείωσαν μεγάλη επιτυχία. Τραγούδια από αυτούς τους δίσκους, όπως το "Ωπα-ώπα" και το "Γιάντα να μη θέλεις γιάντα", έγιναν πανελλήνιες επιτυχίες. Έχει λάβει μέρος σε διεθνή φεστιβάλ και έχει πάρει το τρίτο βραβείο στο Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακής Μουσικής "Sharg Taronalari" (Μελωδίες της Ανατολής) που διοργανώνεται στη Σαμαρκάνδη υπό την αιγίδα της UNESCO. Έχει συνεργαστεί με όλα τα μεγάλα ονόματα του παραδοσιακού χώρου, καθώς επίσης, με έντεχνους συνθέτες και τραγουδιστές. Έχει διδάξει παραδοσιακή μουσική, στο University of Southern Μaine στα πλαίσια των πολιτιστικών ανταλλαγών του Υπουργείου Αιγαίου και του USM. Το 2001 ίδρυσε τη μουσική εταιρία Oikonomidis MUSIC με σκοπό τη συστηματική καταγραφή και προώθηση της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής.
Η Κυριακή Σπανού γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Παροικιά της Πάρου. Φοίτησε στο Τμήμα Ιστορίας και Αρχαιολογίας της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών. Παράλληλα με τις Ακαδημαϊκές της σπουδές παρακολούθησε μαθήματα φωνητικής και κλασσικού τραγουδιού με την κα. Πόπη Πετριόλι - Φωτοπούλου, καθώς επίσης και μαθήματα παραδοσιακού τραγουδιού στο Μουσείο Λαϊκών Παραδοσιακών Οργάνων -Φοίβου Ανωγειανάκη με την κα Δόμνα Σαμίου. Ξεκίνησε από πολύ μικρή να τραγουδά στο μουσικοχορευτικό συγκρότημα του νησιού "Νάουσα Πάρου" και είχε γενικότερα ενεργή συμμετοχή στα πολιτιστικά δρώμενα του τόπου της. Έχει συμμετάσχει σε πολλά φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού και τραγουδιού στην Ελλάδα και στο εξωτερικό κι έχει συνεργαστεί με σημαντικούς εκπροσώπους της έντεχνης ,λαϊκής και κυρίως της Παραδοσιακής μουσικής της χώρας μας. Τα τελευταία χρόνια συνεργάζεται με τον βιολιστή, συνθέτη, ερευνητή και εκφραστή της μουσικής του Αιγαίου πελάγους Νίκο Οικονομίδη έχοντας ως στόχο να υπηρετήσει με ήθος και σεβασμό την Νησιωτική Μουσική μας παράδοση. 
Στη μουσική ομάδα συμμετέχουν ακόμα:
Ο Αργύρης Ψαθάς στο λαούτο
Ο Αργύρης Ψαθάς γεννήθηκε στις 27/09/1984 στην Αθήνα. Κατάγεται από την Μήλο και από την Αμοργό,όπου και μεγάλωσε μέχρι την ηλικία των 9ετών. Σπούδασε οικονομικά στην σχολή Διοίκησης και οικονομίας στο ΑΤΕΙ Λάρισας,όπου και τελείωσε τις σπουδές του το 2009. Με το λαούτο και γενικότερα με την μουσική ασχολήθηκε σε ηλικία 16 ετών όταν και ξεκίνησε μαθήματα στον Νίκο Κονιτόπουλο. Έπειτα συνέχισε σε διάφορους δασκάλους του λαούτου όπως ο Κώστας Σιδερής, ο Βασίλης Μπιχάκης και ο Νίκος Οικονομίδης. Έχει συνεργαστεί με διάφορους καλλιτέχνες του νησιώτικου τραγουδιού. Από τα μέσα του 2011 συνεργάζεται με τον Νίκο Οικονομίδη, σπουδαίο μουσικοσυνθέτη και ερευνητή της ελληνικής μουσικής παράδοσης.
Ο Παναγιώτης Βέργος στο σαντούρι
Ο Παναγιώτης Βέργος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1987. Με το σαντούρι και την μουσική ασχολήθηκε για πρώτη φορά το 1995. Δάσκαλος του ο δεξιοτέχνης και συγγραφέας του σαντουριού Δημήτρης Κοφτερός. Το 2007, αποκτά το Πτυχίο της Αρμονίας με βαθμό «Άριστα» το 2009, το Δίπλωμα Βυζαντινής Μουσικής με βαθμό «Άριστα» και το ίδιο έτος το Πτυχίο Αντίστιξης με βαθμό «Άριστα». Από το 2004 έως και το 2009 εργάστηκε ως τακτικό μέλος στην ορχήστρα του συγκροτήματος «Ελληνικοί χοροί Δόρα Στράτου» συμμετέχοντας σε πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Έλαβε μέρος σε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις στην Ελλάδα, στο εξωτερικό και σε προγράμματα παραδοσιακής μουσικής στην τηλεόραση και στο ραδιόφωνο. Συμμετείχε σε δισκογραφικές μουσικές συλλογές σε εορταστικές εκδηλώσεις και μουσικές σκηνές. Έχει συνεργαστεί με πολλούς καταξιωμένους καλλιτέχνες του ελληνικού παραδοσιακού χώρου. Εργάστηκε ως καθηγητής από το 2004 έως το 2007 στα μουσικά σχολεία Λαμίας και Αλίμου. Από το 2008 μέχρι και σήμερα διδάσκει σαντούρι στο ΤΕΙ Ηπείρου, στο τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, στο Μουσείο Ελληνικών Λαϊκών Μουσικών Οργάνων Φοίβου Ανωγειανάκη κέντρο Εθνομουσικολογίας, στο Μητροπολιτικό Ωδείο Λιβαδειάς και στο Εθνικό Ωδείο Παράρτημα Λαμίας.
Είσοδος
Μονοήμερο εισιτήριο: 5 ευρώ
Τριήμερο εισιτήριο: 10 ευρώ
Άνεργοι: 3 ευρώ
xerakia
Πατήστε εδώ
για να δείτε τα σημεία
προπώλησης εισιτηρίων
icon contact

Ολόκληρο το πολιτικό πρόγραμμα του φεστιβάλ εδώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου