Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

"240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό" : η 2η μέρα και οι εκδηλώσεις στον Άγιο Κοσμά - φωτογραφίες, βίντεο

 Η δεύτερη μέρα της διαδρομής "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό" ξεκίνησε από την Ελευσίνα και - αφού πέρασε και από το Λιμάνι του Πειραιά - μετά από μια στάση στο Φλοίσβο, κατευθύνθηκε στην ελεύθερη παραλία του Αγίου Κοσμά στο Ελληνικό. Εκεί τους υποδέχτηκαν πλήθος κόσμου, ο δήμαρχος Ελληνικού-Αργυρούπολης Χρήστος Κορτζίδης υπό τους ήχους της Ομάδας Κουβανέζικων Κρουστών "Conga Comparsa".

"Πιάσαμε λιμάνι!"
Βοτσαλάκια


"Φτάσαμε
στη Μαρίνα Φλοίσβου"
 

"Να εδώ, ετοιμάζομαι
να εκκινήσουμε από Φλοίσβο"


Υποδοχή από τον Δήμαρχο


"Άφιξη στον Αγ. Κοσμά
με μουσική υποδοχή"



Conga Comparsa: Ομάδα Κουβανέζικων κρουστών
Conga Comparsa: Ομάδα
Κουβανέζικων κρουστών


Πλήθος κόσμου - ανάμεσά τους οι βουλευτίνες Β' Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ Χαρά Καφαντάρη και Φωτεινή Κούβελα και ο νεοεκλεγείς αντιπεριφερειάρχης Νότιου Τομέα Χρήστος Καπάταης - υποδέχτηκε το απόγευμα της Τετάρτης 9 Ιουλίου 2014 το δρομέα Άγη Εμμανουήλ και την πρωτοβουλία «240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό» στην ελεύθερη παραλία του Αγ.Κοσμά. Ο δρομέας, αντιτασσόμενος στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για την παραλία και τον αιγιαλό, οργάνωσε έναν πενθήμερο υπερμαραθώνιο κατά μήκος των ακτών της Αττικής, από τον Ισθμό μέχρι τον Μαραθώνα. Η εκδήλωση υποδοχής του δρομέα συνδυάστηκε με τον εορτασμό των επτά χρόνων από την απελευθέρωση της παραλίας του Αγ.Κοσμά από επιχειρηματικά συμφέροντα που λυμαίνονταν το χώρο. 
Ακολουθούν τα βίντεο από το Επικοινωνία Νότια TV :





Η εκδήλωση άνοιξε με χαιρετισμό του Χρήστου Κορτζίδη, δημάρχου Ελληνικού-Αργυρούπολης, και ενημέρωση από μέλη της «Επιτροπής Αγώνα για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό» για τις πρόσφατες εξελίξεις στη διαδικασία ιδιωτικοποίησης του Ελληνικού και για το περιεχόμενο του νομοσχεδίου για τις ακτές που προωθεί η κυβέρνηση. Ο δήμαρχος αποκάλυψε γλυπτό έργο της Καίτης Χόρτη με αφορμή την εκδήλωση.

αποκαλυπτήρια του "δρομέα"
της Καίτης Χόρτη

 


Χρήστος Κορτζίδης : δυο λόγια
ο δρομέας, έργο
της Καίτης Χόρτη


Άγης Εμμανουήλ : δυο λόγια



Φερενίκη Βαταβάλη
της επιτροπής αγώνα
 



Φωτεινή Κούβελα - Χαρά Καφαντάρη
Χαρά ΚαφαντάρηΦωτεινή Κούβελα


Τ.Ταστάνης - Χρ.Καπάταης
Χ.Καφαντάρη-Ελ.Μπελιά-Τ.Ταστάνης
-Μ.Νερούτσου-Φ.Κούβελα

Στρ.Ιωακείμ-Μ.Ευσταθιάδης
Γ.Κοκκίνης


Ακολούθησε πλούσιο μουσικό πρόγραμμα μέχρι αργά το βράδυ με τους :
  • Μουσικές διαδρομές στο Ελληνικό τραγούδι : Θανάσης Σκαριώτης κιθάρα, τραγούδι - Θάλεια Mουτοπούλου πιάνο, τραγούδι - Κατερίνα Tεπελένα βιολί, φλάουτο, φωνητικά.
  • Like a summer breeze, κιθάρες, φωνή.
  • Συναυλία Hip-Hop, Regae & Rock Συγκροτημάτων : Tiny Jackal, Ψ. Λάγνης, Τoτέμ, Λύκος, Χ-kape, Mistah Rude, Magna Moralia, Bad Bid.

 







 



 



Στη διάρκεια της εκδήλωσης έγιναν γράφιτι και λειτούργησε έκθεση φωτογραφίας με τίτλο "7 χρόνια ελεύθερης παραλίας Αγ.Κοσμά" που επιμελήθηκε ο δημοσιογράφος Στράτος Ιωακείμ. (Παραθέτουμε μαζί το σήμερα με όσα έγιναν πριν 7 χρόνια για να "προκαλούμε" τους κατάλληλους συνειρμούς).

"Το graffiti που ετοίμασαν
ο Παναγιώτης Καργάκος και οι φίλοι του"
 








Τώρα και...


... και τότε
και τώρα




 







Στράτος Ιωακείμ, επιμελήθηκε την έκθεση φωτογραφίας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου