Τρίτη 8 Ιουλίου 2014

Η "στροφή Νέας Σμύρνης" στις εκδηλώσεις για την προστασία του αιγιαλού στις 9 Ιουλίου

Η ΣΤΡΟΦΗ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ συμμετέχει ενεργά και στηρίζει το Δίκτυο «Ακτές ώρα μηδέν» που συσπειρώνει φορείς οι οποίοι αυτή την κρίσιμη ώρα παίρνουν θέση και δηλώνουν την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς (όπως π.χ. οι Επιμελητήριο Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας,
ΠΑΝΔΟΙΚΟ, Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων, «Αρχέλων», Επιτροπή Παραλίας Σαρωνικού, Επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο Ελληνικού, Συντονιστική Υπερμαραθώνιου «240χλμ για τον αιγιαλό»).

Το νομοσχέδιο για τους αιγιαλούς επιτρέπει την ανοικοδόμηση και το μπάζωμα των ακτών όλης της χώρας, αλλά και τον ουσιαστικό αποκλεισμό των πολιτών από την πρόσβαση σε αυτές. Ιδίως μάλιστα για την ευρύτερη περιοχή μας οι συνέπειες μπορεί να αποδειχτούν τεράστιες, καθώς από τη μια μεριά θα προωθηθεί η πλήρης οικοδόμηση του Αγ. Κοσμά, αλλά και θα νομιμοποιηθούν οι πάμπολλες σημερινές αυθαιρεσίες σε ολόκληρη την παραλιακή ζώνη (νυχτερινά κέντρα κ.λπ.).

Καλούμε όλους τους Νεοσμυρνιούς:
  • Να υπογράψουν το σχετικό ψήφισμα που συγκεντρώνει ήδη 150.000 υπογραφές που μπορούν αν βρουν στη σελίδα του δικτύου  Ακτές Ώρα Μηδέν (http://aktesora0.wordpress.com)
  • Να συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις για την υποδοχή του δρομέας Άγης Εμμανουήλ, ο οποίος πραγματοποιεί υπερμαραθώνιο 240 χιλιομέτων κατά μήκος των ακτών της Αττικής, για να ευαισθητοποιήσει την κοινωνία απέναντι στο νομοσχέδιο.
Συγκεκριμένα, το πρόγραμμα έχει ως εξής:

Τετάρτη 9  Ιουλίου 2014, στην ελεύθερη παραλία του Ελληνικού
(Πρόσβαση: Τραμ, Λεωφορεία  Α1, Α2, 140 – 2η Στάση Αγίου Κοσμά)

19.30: * Ανάρτηση  πανώ αλληλεγγύης από συλλογικότητες
*Έκθεση φωτογραφίας του Στράτου Ιωακείμ: «7 χρόνια ελεύθερης παραλίας Αγ. Κοσμά»
*Conga Comparsa: Ομάδα  Κουβανέζικων κρουστών από Quilombo
20.00: Εκδήλωση για τον  δρομέα Άγη Εμμανουήλ.
Χαιρετισμός Δημάρχου Ελληνικού –Αργυρούπολης Χρήστου Κορτζίδη
Αποκάλυψη αναμνηστικής πλάκας σε γλυπτό της Καίτης Χόρτη
20.30: Σύντομη αναφορά  στον αγώνα για το Ελληνικό και την παραλία του Αγ. Κοσμά. 21.00: Μουσικό Πρόγραμμα στην παραλία
*Μουσικές διαδρομές στο ελληνικό τραγούδι :  Θανάσης Σκαριώτης κιθάρα, τραγούδι -  Θάλεια Mουτοπούλου πιάνο, τραγούδι – Κατερίνα Tεπελένα βιολί, φλάουτο, φωνητικά.
* Like a summer breeze, κιθάρες, φωνή.
*Συναυλία Hip-Hop, Regae & Rock Συγκροτημάτων: Tiny Jackal, Ψ, Λάγνης, Τoτέμ, Λύκος, Χ-kape, Mistah Rude, Magna Moralia, Bad Bid.

Όλοι μαζί μπορούμε να σώσουμε τους αιγιαλούς και να σταματήσουμε τα σχέδια της κυβέρνησης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου