Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Το σαράκι της ιδιωτικοποίησης ροκάνισε το βατήρα του Μιχάλη Φαφαλή

Ένα παρ΄ όλίγο μοιραίο ατύχημα στην ολυμπιακή πισίνα καταδύσεων στο προπονητήριο του Αγίου Κοσμά την προηγούμενη Πέμπτη πάνω στην προπόνηση του διεθνούς αθλητή καταδύσεων Μιχάλη Φαφαλή, έφερε στην επιφάνεια την εγκατάλειψη των αθλητικών εγκαταστάσεων ως συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής ξεπουλήματος.
Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά μαζί με το πρώην αεροδρόμιο  έχουν παραχωρηθεί στην Lamda Development του ομίλου Λάτση που έχει δικαίωμα να κατεδαφίσει όποια κτήρια θεωρεί ότι δεν εξυπηρετούν τα «επενδυτικά» σχέδια. Οι αθλητικές εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ ανήκουν σε αυτή την κατηγορία.
Πριν δύο χρόνια το ΕΑΚΝ έλαβε ειδοποίηση από την Κτηματική Εταιρεία Πειραιά να τα μαζεύει και να πάει αλλού. Πού; Πρόβλημά του. Έγιναν διαμαρτυρίες, ασκήθηκαν πιέσεις και δόθηκε μια παράταση μέχρι να εγκατασταθεί στην έκταση ο όμιλος Λάτση, οπότε «ας τα έβρισκαν μαζί του».

Η κυβερνητική πολιτική ροκανίζει εδώ και χρόνια το βατήρα στον οποίο ανέβηκε ο Φαφαλής για να κάνει περήφανα τα πατριωτάκια του.
 
Γιατί τίποτα δεν είναι τυχαίο. Υπάρχουν οι νόμοι της φύσης, υπάρχουν και της φυσικής. Οι βατήρες θα έπρεπε να αλλάζουν κάθε τέσσερα χρόνια αλλά για έντεκα χρόνια ρισκάρονται ανθρώπινες ζωές. 
Τα 11 χρόνια είναι η απόσταση που μας χωρίζει από τους ολυμπιακούς αγώνες του 2004.
Τότε που ένα ανάλογο όραμα ανάπτυξης είχε υψωθεί ως σημαία.
Ας βγάλουμε τα συμπεράσματά μας και ας αναλογιστούμε αν αρκεί που παρήγγειλε ο υφυπουργός την παραίτηση της διοίκησης του ΕΑΚΝ και υποσχέθηκε 4 νέους βατήρες όταν το μέλλον των αθλητικών εγκαταστάσεων του ΕΑΚΝ έχει εκχωρηθεί στον όμιλο Λάτση.
Πηγή: dsellar.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου