Κυριακή 13 Ιουλίου 2014

Ανατροπή στη Γλυφάδα : Ο ΕΦΙΑΛΤΗΣ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟΝ ΥΜΗΤΤΟ ΞΑΝΑΚΤΥΠΗΣΕ! - φωτογραφίες

Η σημερινή πυρκαϊά που ξέσπασε σε δασική και αναδασωτέα έκταση του Υμηττού στα όρια της πόλης μας στην Αιξωνή της Άνω Γλυφάδας, αποκάλυψε τις τεράστιες ελλείψεις σε προσωπικό, μέσα και υλικά πυρόσβεσης και τις τεράστιες αδυναμίες που υφίστανται στις πυροσβεστικές δυνάμεις του λεκανοπεδίου Αττικής εξ’ αιτίας των απαράδεκτων πολιτικών της μνημονιακής συγκυβέρνησης των Σαμαρά-Βενιζέλου. 
 
Η φωτιά πήρε γρήγορα διαστάσεις βοηθούμενη από τους ισχυρούς ανέμους και οι φλόγες ήταν μια ανάσα από τα σπίτια της περιοχής. Μόνο χάρη στην αποτελεσματική και ηρωική επέμβαση των ανδρών της πυροσβεστικής υπηρεσίας και των εθελοντών η φωτιά σβήστηκε γρήγορα και οι ζημιές δεν ήταν εκτεταμένες.

Στο χώρο της πυρκαϊάς προσέτρεξαν αρκετά μέλη και ο επικεφαλής της δημοτικής μας κίνησης δημοτικός σύμβουλος Τάσος Ταστάνης.

Η σημερινή φωτιά έφερε στη μνήμη μας τις εφιαλτικές σκηνές της μεγάλης καταστροφής του 2009 και των προηγούμενων χρόνων. Ήρθε να μας θυμίσει την πλήρη αδιαφορία της πολιτείας για την προστασία καθώς και τα αναγκαία έργα αναδάσωσης του Υμηττού που έχουν παραπεμφθεί στις καλένδες. Ήρθε να μας θυμίσει τα πάσης φύσεως τεράστια οικονομικά συμφέροντα που επιβουλεύονται και καταπατούν τον ορεινό όγκο του Υμηττού τις ορέξεις των οποίων υποδαυλίζουν τα σχέδια της κυβέρνησης για τους οδικούς άξονες και της δημοτικής αρχής με το παράνομο νεκροταφείο.

Η Δημοτική μας κίνηση «ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΣΤΗ ΓΛΥΦΑΔΑ – ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» μαζί με τους συμπολίτες μας θα αγωνιστεί για την περιφρούρηση του Υμηττού, για αναδάσωσή του, για τον ουσιαστικό ρόλο του ΣΠΑΥ και απαιτεί τη διάθεση όλων των απαραίτητων μέσων και δαπανών για την αποτελεσματική πυροπροστασία του και την αντιμετώπιση των κινδύνων που απειλούν τα δάση μας και την ποιότητα ζωής όλων μας.
 
Σάββατο 12 Ιουλίου 2014

Ακολουθούν στιγμιότυπα με το φακό του Τάσου Ταστάνη :






 



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου