Πέμπτη 10 Ιουλίου 2014

Δ.Σ. Νέας Σμύρνης : Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό – Να σωθούν οι παραλίες της χώρας

Μετά από πρόταση της ΣΤΡΟΦΗΣ ΝΕΑΣ ΣΜΥΡΝΗΣ, στη συνεδρίασή του της 7ης Ιουλίου, το δημοτικό συμβούλιο της πόλης ενέκρινε κατά πλειοψηφία το ακόλουθο ψήφισμα:


Να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τον αιγιαλό - Να σωθούν οι παραλίες της χώρας

Μετά τη δημόσια γη, τον χωροταξικό και πολεοδομικό σχεδιασμό και τις διαδικασίες περιβαλλοντικής αδειοδότησης, στο βωμό της «ανάπτυξης» επιχειρείται τώρα να θυσιαστεί και το πολυτιμότερο τμήμα της κοινόχρηστης δημόσιας γης, δηλαδή ο αιγιαλός και οι παράκτιες και παραλίμνιες περιοχές.

Η κυβέρνηση επαναφέρει το απαράδεκτο νομοσχέδιο «Οριοθέτηση, διαχείριση και προστασία του αιγιαλού και της παραλίας», που είναι σε πλήρη αντίθεση με τα άρθρα 5 και 24 του Συντάγματος και με τις διεθνείς υποχρεώσεις της χώρας για την προστασία των ακτών και του τοπίου (Σύμβαση της Βαρκελώνης). Το νομοσχέδιο οδηγεί στην ολοκληρωτική καταστροφή τον παράλιο, παραλίμνιο και παραποτάμιο φυσικό και πολιτισμικό πλούτο της χώρας.

Συγκεκριμένα:

  • Χάνεται ο κοινόχρηστος χαρακτήρας των αιγιαλών και καταργείται η ελεύθερη πρόσβαση όλων των πολιτών στην παραλία.
  • Επιτρέπεται η οικοδόμηση αιγιαλών και ακτών για κάθε επιχειρηματική δραστηριότητα. Μάλιστα στην ευρύτερη περιοχή μας σχεδιάζεται το χτίσιμο πολυτελών μονοκατοικιών στην παραλία του Αγίου Κοσμά, καθώς και πολυτελές ξενοδοχείο και καζίνο.
  • Καταστρέφονται ανεπανόρθωτα το τοπίο, το περιβάλλον και οι αρχαιότητες.
  • Επιτρέπεται το χτίσιμο και το μπάζωμα παραλιών και αιγιαλών για την εξυπηρέτηση ξενοδοχείων και κέντρων διασκέδασης.
Το δημοτικό συμβούλιο Ν. Σμύρνης εκφράζει την έντονη αντίθεσή του απένατι στο νομοσχέδιο για του αιγιαλούς και ζητάει την απόσυρσή του. Ενώνει τη φωνή του με τους εκατοντάδες φορείς όλης της χώρας που απαιτούν από την κυβέρνηση να σεβαστεί τη βούληση των πολιτών και να σταματήσει το ξεπούλημα της χώρας και την καταστροφή του περιβάλλοντος. Καλεί τους κατοίκους της Ν. Σμύρνης να κινητοποιηθούν για να υπερασπιστούμε όλοι και όλες μαζί τον δημόσιο χαρακτήρα των αιγιαλών.

Η ΠΑΡΑΛΙΑ ΑΝΗΚΕΙ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΠΟΛΙΤΕΣ!
ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΕΓΚΛΗΜΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου