Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014

Τι τους θέλετε τους βατήρες στη Ριβιέρα;


Ένας αθλητής παρ΄ ολίγο να χάσει τη ζωή του. Ένα ατύχημα στην ολυμπιακή πισίνα καταδύσεων στο προπονητήριο του Άγιου Κοσμά την προηγούμενη Πέμπτη έφερε στην επιφάνεια τη συστηματική εγκατάλειψη ενός δημόσιου χώρου άθλησης προς όφελος των ιδιωτικών συμφερόντων.

Όχι, αυτή τη φορά δεν έφταιγε κάποιος «ενοχλητικός» δήμαρχος. Αυτή τη φορά δεν εξοργίστηκαν οι τηλεαστέρες των οκτώ ζητώντας κεφάλια στα παράθυρά τους. Κανείς δεν τόλμησε να αρθρώσει λέξη για μια κυβέρνηση που ξέρει μόνο να στέλνει συγχαρητήρια τηλεγραφήματα μετά από αθλητικές επιτυχίες και αδιαφορεί για το πού και πώς προπονούνται.

Αυτή η κυβέρνηση που πλειοδοτεί σε παχιά λόγια και υποσχέσεις έκανε δώρο τις αθλητικές εγκαταστάσεις του Άγιου Κοσμά στην Lamda Development, πετώντας ουσιαστικά στον δρόμο εκατοντάδες αθλητές που ακόμα και με κίνδυνο της ζωής τους αγωνίζονται μέχρι σήμερα στο ρημαγμένο αθλητικό κέντρο. Είναι η ίδια κυβέρνηση που με την υπογραφή της αφήνει χωρίς προπονητικό κέντρο ακόμα και την εθνική ομάδα ποδοσφαίρου για την οποία καμάρωνε πριν λίγες εβδομάδες.

Το ατύχημα του διεθνούς αθλητή καταδύσεων Μιχάλη Φαφαλή, έφερε στο φως της δημοσιότητας το διαρκές έγκλημα της εγκατάλειψης των αθλητικών εγκαταστάσεων ως συνέπεια της κυβερνητικής πολιτικής ξεπουλήματος.

Όπως καταγγέλλει η Δημοτική Συνεργασία Ελληνικού - Αργυρούπολης, οι εγκαταστάσεις του ΕΑΚΝ Αγίου Κοσμά μαζί με το πρώην αεροδρόμιο έχουν παραχωρηθεί στον όμιλο Λάτση που έχει δικαίωμα να κατεδαφίσει όποια κτήρια θεωρεί ότι δεν εξυπηρετούν τα «επενδυτικά» του σχέδια.

Πριν δύο χρόνια το ΕΑΚΝ έλαβε ειδοποίηση από την Κτηματική Εταιρεία του Πειραιά να εγκαταλείψει τον χώρο. Ακολούθησαν διαμαρτυρίες, ασκήθηκαν πιέσεις από αθλητικές ομοσπονδίες και δόθηκε μια παράταση μέχρι να εγκατασταθεί στην έκταση ο όμιλος Λάτση, οπότε «ας τα έβρισκαν μαζί του». Πρόσφυγες και πένητες αθλητές και πρωταθλητές που θυσιάζονται στον βωμό των επενδυτικών σχεδίων της Lamda Development.

«Η κυβερνητική πολιτική ροκανίζει εδώ και χρόνια τον βατήρα στον οποίο ανέβηκε ο Μιχάλης Φαφαλής» σημειώνει η Δημοτική Συνεργασία καθώς οι βατήρες θα έπρεπε να αλλάζουν κάθε τέσσερα χρόνια, αλλά για έντεκα χρόνια ρισκάρονται ανθρώπινες ζωές (δείτε περισσότερα εδώ).

Από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004 είχαν να αλλαχτούν οι βατήρες στον Άγιο Κοσμά, αλλά ποιος νοιάστηκε; Εδώ θα γίνουμε Ριβιέρα, με βατήρες θα ασχολούμαστε τώρα;

Πηγή: www.avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου