Σάββατο 5 Ιουλίου 2014

Συνάντηση Ρένας Δούρου με τους δημάρχους Πειραιά «Εγκαινιάζουμε μια νέα σχέση με τους δημάρχους»

Συνάντηση με τους δημάρχους της Περιφέρειας Πειραιά είχε σήμερα στην έδρα της Περιφερειακής Ενότητας, η εκλεγμένη Περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου. Παρών ήταν ο εκλεγμένος αντιπεριφερειάρχης Πειραιά, Γιώργος Γαβρίλης καθώς και οι εκλεγμένοι αντιπεριφερειάρχες Βόρειου Τομέα, Δυτικού Τομέα και Νήσων, Γιώργος Καραμέρος, Σπύρος Τζόκας και Παναγιώτης Χατζηπέρος, αντιστοίχως. Στην εισαγωγή του ο Γ. Γαβρίλης τόνισε: «Πραγματοποιούμε μία συνάντηση γνωριμίας και εργασίας με στόχο να αθροίσουμε δυνάμεις και να αντιμετωπίσουμε τα προβλήματα της περιοχής». 
 
Κατά την παρέμβασή της η Ρένα Δούρου υπογράμμισε ότι «εγκαινιάζουμε πριν από την επίσημη ανάληψη των καθηκόντων, μια νέα σχέση με τους δημάρχους, μια σχέση με αμφίδρομο χαρακτήρα, ένα μοντέλο όπου κεντρική θέση θα έχουν οι πολίτες και τα προβλήματά τους». «Ένα μοντέλο όπου η Περιφέρεια δεν είναι παντογνώστρια, δεν κατέχει και δεν επιβάλλει λύσεις». «Η πολιτική και η επίλυση των προβλημάτων δεν μπορεί να αρχίσει και να τελειώσει με καλές σχέσεις, θέλει προτάσεις, θέλει πρόγραμμα, συμφωνία». 
 
Το λόγο πήραν κατόπιν, οι δήμαρχοι εκθέτοντας συνοπτικά τα προβλήματα των δήμων. Γιώργος Ιωακειμίδης, Νίκαια - Ρέντη: «Ο Πειραιάς ήταν ο μεγάλος ριγμένος από την Περιφέρεια Αττικής καθώς μόλις το 3% των κονδυλίων που διατέθηκαν ήλθαν στην περιοχή». Γιάννης Μώραλης, Πειραιάς: «Υπάρχουν κοινά προβλήματα μεταξύ των δήμων και χρειάζονται κοινές δράσεις. Τα θέματα του δήμου Πειραιά είναι πολλά και μεγάλα και πρέπει να δουλέψουμε μαζί και να διεκδικήσουμε όπου χρειάζεται». 

Σταύρος Κασσιμάτης, Κορυδαλλός: «Η ανεργία που υπερβαίνει το 30% στην περιοχή, οι συγκοινωνίες, η ύπαρξη των φυλακών στην πόλη και το θέμα του λιμανιού είναι ζητήματα που απαιτούν κοινούς αγώνες για να σταματήσει ο Πειραιάς και οι γειτονιές του να είναι β" κατηγορίας».
 
Χρήστος Βρεττάκος, Κερατσίνι - Δραπετσώνα: «Ο Πειραιάς και οι γύρω δήμοι χωρίς το λιμάνι δεν μπορούν να υπάρξουν. Επίσης σοβαρό θέμα συνδεδεμένο με το μέλλον ολόκληρης της περιοχής είναι το ζήτημα των λιπασμάτων». Γιάννης Λαγουδάκης, Πέραμα: «Για το Πέραμα έχουμε να δώσουμε αγώνα επιβίωσης. Υπάρχουν μεγάλα και τραγικά προβλήματα στην πόλη μας και ο δήμος κινδυνεύει να κλείσει. Επίσης πολλά παιδιά κινδυνεύουν να μείνουν χωρίς βρεφονηπιακούς σταθμούς καθώς ο δήμος δεν μπορεί να πάρει ασφαλιστική και φορολογική ενημερότητα».
 
Τέλος, η Ρένα Δούρου υπογράμμισε την ανάγκη για λίγες προτεραιότητες «προκειμένου να υλοποιηθούν, γιατί όταν βάζουμε πολλές προτεραιότητες, στο τέλος υλοποιούνται ελάχιστες».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου