Δευτέρα 7 Ιουλίου 2014

Θα περιμένει τη νέα ηγεσία της ΚΕΔΕ για την «αξιολόγηση» ο Δήμος Ηλιούπολης

Θα περιμένει την εκλογή νέα ηγεσίας  της ΚΕΔΕ, το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης , για την αξιολόγηση του προσωπικού.

Μέχρι τότε «δεν θα πάρει καμία απόφαση». Αυτό αποφάσισε κατά πλειοψηφία το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης, στην πρόσφατη συνεδρίασή του.

Αποδεχόμενο ότι «η αξιολόγηση των δήμων και του προσωπικού της αυτοδιοίκησης είναι απαραίτητη», υπογραμμίζει «την ανάγκη εφαρμογής ενός δίκαιου και αντικειμενικού συστήματος αξιολόγησης του προσωπικού, τέτοιου που θα συμβάλλει στην αναβάθμιση της Δημόσιας Διοίκησης και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και των προσφερόμενων υπηρεσιών στους πολίτες».

Ωστόσο , «εκφράζει την αντίθεσή του με το προωθούμενο σύστημα αξιολόγησης των εργαζομένων στους Δήμους και ιδιαίτερα με το πρώτο στάδιο της αξιολόγησης που αφορά στον επιμερισμό ποσοστών, διαδικασία που θεωρείται αυθαίρετη και ενδεχομένως αντισυνταγματική, σύμφωνα με τη γνωμοδότηση της Επιστημονικής Επιτροπής της Βουλής».
 
Το Δημοτικό Συμβούλιο Ηλιούπολης , θεωρεί «απολύτως αναγκαίο να προσδιοριστούν, από την αρχή, το πρόγραμμα και τα μέτρα πολιτικής με τα οποία θα συνδέεται η αξιολόγηση και να συμφωνηθούν μεταξύ της ΚΕΔΕ, των αρμόδιων Υπουργείων και της ΠΟΕ – ΟΤΑ (αν συμφωνήσει να συμμετάσχει), τα κριτήρια και ο τρόπος πιλοτικής εφαρμογής της αξιολόγησης δομών και προσωπικού, ώστε να προκύψει ένα κοινά συμφωνημένο, αξιόπιστο και αποτελεσματικό οριστικό σύστημα αξιολόγησης».

Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου