Παρασκευή 25 Ιουλίου 2014

Ανοιχτή επιστολή της ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ προς Πρόεδρο & Δ.Σύμβουλο ΔΕΔΔΗΕ

Προς
Κόλλια Γεώργιο
Πρόεδρο & Δ.Συμβουλο ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ

Μετά από αλλεπάλληλες συναντήσεις που είχαμε μαζί σας ως ΓΕΝΟΠ/ΔΕΗ και το σωματείο μέλος μας ΕΤΕ – ΔΕΗ και παρά τις προσπάθειες και τα επιχειρήματά μας να ανακαλέσετε την απόφασή σας για τα μείζονα θέματα των ΒΑΕ
και του ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΣ, διαπιστώνοντας παράλληλα αδικαιολόγητη εμμονή σε βαθμό περιφρόνησης των εργαζομένων της κατηγορίας Τ4Α οι οποίοι εργάζονται κάτω από αντίξοες και επικίνδυνες συνθήκες και παντός καιρού το ΔΣ της ΓΕΝΟΠ με απόφασή του υπενθυμίζει και καλεί τους εργαζόμενους της συγκεκριμένης κατηγορίας από 1/8/2014 όπως:

1.Για να αποφεύγονται τα ατυχήματα τηρούμε στο ακέραιο τους κανόνες υγιεινής και ασφάλειας στην εργασία και με πλήρη σύνθεση των συνεργείων.
2.Η οδήγηση των υπηρεσιακών αυτοκινήτων δεν είναι στα καθήκοντά μας και δεν επιβιβαζόμαστε σε μη επαγγελματίες οδηγούς.
3.Η υπό τάση εργασία δεν επιτρέπεται.
4.Εάν δεν έχουμε τα απαραίτητα εφόδια και υλικά για την εργασία μας δεν προχωράμε σε εργασία.
5.Δεν εργαζόμαστε υπερωριακά πέρα των όσων ο νόμος ορίζει.
6.Τηρούμε την 10ωρη ανάπαυση.
Επισημαίνουμε και τονίζουμε ιδιαίτερα:
Α) Δεν είναι δυνατή η περικοπή του επιδόματος επικινδύνου εργασίας που για πολλά χρόνια δίνεται στους εργαζόμενους της κατηγορίας Τ4Α οι οποίοι εντάσσονται στα ΒΑΕ καθώς η διάταξη της ΕΣΣΕ 1995 δεν εξαιρεί τους εργαζόμενους από την καταβολή του επιδόματος λόγω ένταξης σε καθεστώς ΒΑΕ. Η μονομερής κατάργηση του επιδόματος είναι παράνομη και τιμωρητική πράξη προς τους εργαζόμενους.
Β) Οι βεβαιώσεις εργασίας που κοινοποιείτε στο ΙΚΑ ελέγχονται εάν ανταποκρίνονται στην πραγματική εικόνα εργασίας που προσφέρει ο κάθε εργαζόμενος.
Γ) Σε κάθε σοβαρή εταιρεία την πιο μεγάλη δικαίωση προσφέρουν και χαρίζουν μόνο οι εργαζόμενοι που μοχθούν καθημερινά με αυτήν και μάλιστα με μεγάλο βαθμό επικινδυνότητας αντικείμενο. Όταν όμως στους εργαζόμενους δεν αναγνωρίζεται η προσφορά, τους οδηγούμε στην απογοήτευση και την εταιρεία σε αρνητικά αποτελέσματα.
Για τη ΓΕΝ.Ο.Π./ΔΕΗ - ΚΗΕ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                 Ο ΓΕΝ.ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
Σ. ΡΕΛΙΑΣ                      Α. ΚΑΡΡΑΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου