Εκδήλωση υποδοχής του δρομέα Άγη Εμμανουήλ και της ανεξάρτητης πρωτοβουλίας "240 χιλιόμετρα για τον αιγιαλό" διοργανώνει στις 9 Ιουλίου στην παραλία Αγ. Κοσμά με ομιλητή τον δήμαρχο Ελληνικού - Αργυρούπολης Χρ. Κορτζίδη η Επιτροπή για το Μητροπολιτικό Πάρκο στο Ελληνικό,
ώστε να θυμίσει τους αγώνες για την απελευθέρωση της παραλίας και της απόδοσής της στους πολίτες που σήμερα τη χάνουν.

"Στο όνομα του 'δημόσιου χρέους' η παραλία του Αγ. Κοσμά, μαζί με το πρώην αεροδρόμιο του Ελληνικού, ξεπουλιέται από την κυβέρνηση και το ΤΑΙΠΕΔ στον Όμιλο Λάτση" τονίζει η Επιτροπή επισημαίνοντας πως για τη διευκόλυνση των σχεδίων για εκατομμύρια τετραγωνικά μέτρα μπετόν και για κτίσματα "που καμιά σχέση δεν θα έχουν με τις πραγματικές ανάγκες των κατοίκων" "είχε επιστρατευτεί στην προεκλογική περίοδο μεγάλο εύρος δυνάμεων, που με θεμιτά και αθέμιτα μέσα επιδίωξε να εγκαθιδρύσει στην περιοχή δημοτικές αρχές φιλικές προς την ιδιωτικοποίηση του Ελληνικού".

Υπογραμμίζοντας τη γενικευμένη επίθεση στις ελεύθερες παραλίες μέσω του νομοσχεδίου για τους αιγιαλούς, η Επιτροπή τονίζει ότι κλιμακώνει την αντίσταση για να μην περάσουν τα σχέδια για ξεπούλημα και ενώνει τη φωνή της με όσους αγωνίζονται ενάντια στην εμπορευματοποίηση των ακτών. Η εκδήλωση ξεκινάει στις 19.30 και, μετά την ομιλία, θα ολοκληρωθεί με μουσικό πρόγραμμα στην παραλία.

Δράσεις από τις 8 ως τις 12 Ιουλίου, με αποκορύφωμα τον Υπερμαραθώνιο αγώνα δρόμου Κόρινθος - Μαραθώνας διοργανώνει η Ριζοσπαστική Κίνηση Πολιτών Βάρης - Βούλας - Βουλιαγμένης σε συνεργασία με το Πανελλαδικό Δίκτυο για την προάσπιση των ακτών "Ακτές Ώρα Μηδέν" καταγγέλλοντας τον νόμο για τους αιγιαλούς και ότι μετά το ξεπούλημα του Αστέρα έχει δρομολογηθεί και η εκποίηση της Πλαζ Βουλιαγμένης, ενώ θα ακολουθήσουν και μικρές παραλίες στις οποίες η Κτηματική Εταιρεία του Δημοσίου θα παραχωρήσει με απευθείας δημοπράτηση σε ιδιώτες.

Τριήμερο δράσεων οργανώνει σήμερα, αύριο και την Κυριακή η Ριζοσπαστική Αριστερή Κίνηση Π. Φαλήρου ενάντια στο σχέδιο νόμου για τους αιγιαλούς στο Πνευματικό Κέντρο Φλοίσβου, όπου θα γίνει συλλογή υπογραφών.

Πηγή