Tην ανάγκη "από κοινού δράσης, προκειμένου να μπει τέλος στη στρεβλή αναπτυξιακή λογική, στην τσιμεντοανάπτυξη, στο ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας", τόνισε η Ρένα Δούρου στους δημάρχους Νοτίου Τομέα με τους οποίους είχε συνάντηση μαζί με τους αντιπεριφερειάρχες Νοτίου Τομέα και Ανατολικής Αττικής,
Χρ. Καπάταη και Π. Φιλίππου. "Έχουμε συναίσθηση της κρισιμότητας της συγκυρίας, λόγω των κυβερνητικών αποφάσεων και της δράσης του ΤΑΙΠΕΔ" τόνισε η εκλεγμένη περιφερειάρχης που σημείωσε ότι οι συναντήσεις αυτές με τους δημάρχους εγκαθιδρύουν "μια νέα, διαφορετική σχέση μεταξύ Περιφερειακής Αρχής και δήμων".

"Εγκαινιάζεται μια νέα μέθοδος, που χαρακτηρίζεται από αμφίδρομη σχέση", τόνισε επισημαίνοντας ότι "ως νέα Περιφερειακή Αρχή δεν διεκδικούμε το μονοπώλιο της γνώσης, των προτάσεων, των λύσεων. Οι προτάσεις και οι λύσεις απαιτούν μια διαφορετική λειτουργία, μια λειτουργία συνέργειας που οφείλει να υπερβαίνει τα όρια των δήμων". "Γιατί όσες φορές οι δήμαρχοι αντιμετώπισαν τα προβλήματα σαν να είχαν εκλογικά ή δημοτικά σύνορα, δεν είχαν αποτέλεσμα", επεσήμανε, φέρνοντας το παράδειγμα του θέματος του Ελαιώνα. "Η Δύναμη Ζωής δεν υποστηρίζει 'κάθετες' λύσεις", είπε χαρακτηριστικά.

Στη συνάντηση μετείχαν οι δήμαρχοι: Παλαιού Φαλήρου, Δ. Χατζηδάκης, Καλλιθέας, Δ. Κάρναβος, Μοσχάτου - Ταύρου, Α. Ευθυμίου, Αγίου Δημητρίου, Μαρία Ανδρούτσου, Γλυφάδας Γ. Παπανικολάου, Αλίμου, Α. Κονδύλης, Ελληνικού - Αργυρούπολης, Γ. Κωνσταντάτος, Νέας Σμύρνης, Σταύρος Τζουλάκης.

Πηγή