Τρίτη 1 Ιουλίου 2014

Κατάλληλα η όχι προς κολύμβηση τα νερά του Παλαιού Φαλήρου;

Την άμεση λήψη μέτρων για την προστασία της υγείας των δημοτών, από τα μολυσμένα νερά της παραλίας του Παλαιού Φαλήρου, ζήτησε από τη δημοτική αρχή σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ο ανεξάρτητος δημοτικός
σύμβουλος της μειοψηφίας Γιάννης Τριάντος.

Επικαλούμενος σχετική έρευνα του ΠΑΚΟΕ, ο κ. Τριάντος αποκάλυψε πως οι τιμές των κολοβακτηριδίων και του εντερόκοκκου στην παραλία του Φλοίσβου είναι κατά πολύ υψηλότερες από τα επιτρεπτά όρια.


«Έχουμε υποχρέωση να προφυλάξουμε την υγεία των δημοτών μας. Γιατί υπάρχουν αυτές οι τιμές μικροβίων εκεί πέρα; Από πού μολύνεται; Από τα καταστήματα, από τα ξενοδοχεία; Και γιατί λίγο πιο κάτω τα νερά είναι κατάλληλα;», ρώτησε μεταξύ άλλων ο κ. Τριάντος.


Τους ισχυρισμούς-καταγγελία του κ. Τριάντου διέψευσε ευθύς αμέσως ο δήμαρχος Παλαιού Φαλήρου Διονύσης Χατζηδάκης, ο οποίος τόνισε πως είναι η πρώτη φορά που τα νερά είναι κατάλληλα για κολύμβηση.


«Είναι η πρώτη φορά που τα βακτηρίδια και οι τριχομονάδες και όλα αυτά που λένε είναι πιο ελαττωμένα από κάθε άλλη φορά. Πρέπει να σας πω ότι εγώ πήγα στο ΠΑΚΟΕ, όπου μου ανακοινώσανε ότι τα νερά του Παλαιού Φαλήρου επιτέλους έχουν γίνει κατάλληλα προς κολύμβηση». Σημείωσε ωστόσο ότι «εκείνο που υπάρχει ως πρόβλημα είναι, όπως θα έχτε δει, όπως βγαίνει η Αγίου Αλεξάνδρου, τα όμβρια νερά φεύγουν και καταλήγουν εκεί και μας υποχρέωσε το Υπουργείο και βάλαμε πινακίδες που λένε πως 50 μέτρα εκατέρωθεν της οπής, που κατέρχονται τα νερά των όμβριων δεν είναι κατάλληλα για κολύμβηση», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Χατζηδάκης.

Ο ίδιος πρόσθεσε πως με νοτιάδες όλα τα νερά στην Αττική βγαίνουν ακατάλληλα, ενώ αν φυσήξει ένα βοριαδάκι καθαρίζουνε.


Πηγή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου